نامزد پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران برای دبیرکلی اوپک با تشریح دلایل کاهش قیمت جهانی طلای سیاه، اعلام کرد: هر چند نفت 100 دلاری قیمت واقعی این کالا نیست اما در شرایط فعلی اقتصاد جهانی قیمتی منصفانه برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به شمار می‌رود.

غلامحسین نوذری در گفتگو با مهر درباره وضعیت اقتصاد جهانی و ارتباط آن با نوسان قیمت جهانی نفت خام در بازارهای جهانی، گفت: قیمت نفت همواره از طریق عرضه و تقاضا تعیین می شود.

نامزد پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران برای دبیرکلی اوپک با اعلام اینکه در سال‌های اخیر طرح‌های جدید ریاضت اقتصادی در برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا تدوین و اجرایی شده است، تصریح کرد: اجرای طرح‌های ریاضت اقتصادی در کاهش تقاضا برای خرید نفت در بازارهای جهانی تاثیر گذار بوده است.

وزیر اسبق نفت در دولت نهم با یادآوری اینکه در شرایط فعلی با در نظر گرفتن هزینه‌های تولید، توسعه، تورم و همچنین تغییرات ارزش کالا حتی قیمت نفت 100 دلاری یک قیمت واقعی برای نفت خام به شمار نمی‌آید، اظهار داشت: اما با توجه به وضعیت رکود اقتصادی در اروپا نفت 100 دلاری می تواند برای مصرف کنندگان و تولید کنندگان این کالای استراتژیک مطلوب باشد.

دلایل سقوط قیمت جهانی طلای سیاه

وی با بیان اینکه اوپک در شرایط فعلی اقتصاد جهانی باید قیمتی را برای نفت خام دنبال کند که منجر به رشد و شکوفایی اقتصادی شود، تبیین کرد: قطعا ادامه رکود اقتصادی به نفع تولید کنندگان نفت خام هم نخواهد بود.

نوذری با تاکید بر اینکه مشکلات فعلی اقتصاد اروپا و برخی از کشورهای غربی ریشه در قیمت نفت خام ندارد، بیان کرد: عدم سرمایه گذاری مناسب برای تولید کالاها و اخذ مالیت‌های سنگین در این کشورها منجر به رکود اقتصادی شده است.

نامزد پیشنهادی ایران برای دبیرکلی اوپک با اعلام اینکه در چند سال اخیر بخش عمده سرمایه‌ها راهی کشورهای در حال توسعه همچون هند و چین شده است، یادآور شد: بر این اساس همزمان با کاهش سرمایه گذاری‌ها در اروپا و آمریکا، درآمدهای ناشی از مالیات تولیدکنندگان هم کاهش یافته، بر تعداد بیکاران افزوده شده و این در حالی است که هزینه‌های مردم با افزایش روبرو بوده است.

وی درباره نقش سازمان اوپک برای شکوفایی مجدد اقتصاد جهانی، توضیح داد: اوپک با سابقه ای بیش از 50 سال همواره در جهت تامین انرژی مورد نیاز جهان تلاش کرده است و بخش عمده توسعه اقتصاید جهان مرهون سیاست های مناسب و به موقع سازمان اوپک بوده است.

قیمت واقعی نفت بیش از 100 دلار است

وزیر اسبق نفت با بیان اینکه اوپک همواره در مواقع بحران تصمیم‌های منطقی اتخاذ کرده است، تاکید کرد: از این رو در شرایط فعلی اعضای اوپک می‌توانند نقش آفرینی تاثیر گذاری برای بهبود شرایط اقتصاد جهانی همچون گذشته داشته باشد.

نوذری در پایان تاکید کرد: هر چند نفت 100 دلاری قیمت واقعی این کالا نبوده اما در شرایط فعلی اقتصاد جهانی قیمتی منصفانه برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان به شمار می رود.

به گزارش مهر، همزمان با سقوط آزاد قیمت جهانی طلای سیاه، درصورتی‌که قیمت نفت به زیر 100 دلار سقوط کند ایران پیشنهاد برگزاری یک نشست فوق‌العاده را به رئیس عراقی اوپک را ارائه می کند.

بر این اساس تا پایان معاملات خرید و فروش نفت در هفته گذشته، متوسط قیمت سبد نفتی اوپک به محدوده قیمتی 102 دلار، نفت برنت دریای شمال به 103 دلار، اورال روسیه به 102 تا 104 دلار، دوبی به 103 دلار، نفت سبک بصره عراق به 102 دلار، وست تگزاس به 94 دلار و نفت عمان به 103 دلار در هر بشکه سقوط کرده است.

در این بین بهای نفت خام سبک و سنپگین صادراتی ایران هم از این کاهش قیمت در امان نماینده است به طوری که بهای هر بشکه نفت خام سبک صادراتی ایران به 105 دلار و نفت سنگین صادراتی به 103 دلار کاهش یافته است.

سقوط آزاد طلای سیاه در بازارهای جهانی واکنش کشورهای تولید کننده نفت خام را هم به همراه داشته است چنانچه رستم قاسمی وزیر نفت ایران در واکنش به دو رقمی شدن بهای نفت اعلام کرده است: بهای نفت خام پایین تر از ١٠٠ دلار برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان قابل قبول نیست.

یک مقام مسئول در وزارت نفت هم امروز در گفتگو با مهر با بیان اینکه در صورت ادامه سقوط قیمت نفت به زیر 100 دلار پیشنهاد برگزاری یک نشست فوق‌العاده بین اعضای اوپک مطرح خواهد شد، گفت: بر این اساس وزیر نفت ایران با رئیس اوپک درباره برگزاری این نشست فوق‌العاده به صورت تلفنی مذاکره خواهد کرد.

به گزارش مهر، اعضای اوپک در یکصد و شصت و دومین نشست این سازمان (٢٢ آذر ١٣٩١) در وین تصمیم گرفتند بار دیگر سقف تولید روزانه ٣٠ میلیون بشکه را تثبیت کنند.

 نشست بعدی اعضای اوپک به منظور بررسی سیاست های تولید نفت این سازمان ٣١ مه سال جاری میلادی (١٠ خرداد ١٣٩٢) در اتریش برگزار خواهد شد.