به گزارش خبرنگار مهر، حجت سعیدی صبح سه شنبه در مصاحبه با رسانه های گروهی استان افزود: مراکز تکثیر و پرورش ماهیان استان 60 درصد تولید و رهاسازی بچه ماهیان در دریای خزر برای بازسازی و احیای گونه های مختلف ماهیان را برعهده دارد.
وی اظهارداشت: هرساله در راستای بازسازی ذخایر دریای خزر و حمایت از صیادان 200 میلیون قطعه انواع بچه ماهیان خاویاری و استخوانی در دریای خزر رها سازی می شود.
مدیرکل شیلات گیلان با اعلام اینکه در استان سه مرکز بزرگ بازسازی ذخایر ماهیان به فعالیت مشغول است، گفت: از شریان های حیاتی و مهم دریای خزر 55 رشته رودخانه ای که در استان جاری است.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگارمهر مبنی براینکه ضریب بازگشت بچه ماهیان به چرخه صید و صیادی پس از رهاسازی به دریا چقدر است، افزود: ضریب بازگشت ماهیان استخوانی و خاویاری به ترتیب هفت و سه درصد است.
سعیدی با اعلام اینکه بازسازي ذخاير برنامه همكاري و مشاركت انسان و طبيعت برای بهبود و افزايش توده زنده است، اظهارداشت: اين فعاليت به منظور جبران كاهش، افزايش ذخاير گونه هاي خاص و معرفي گونه جديد يا تغيير تركيب ذخيره انجام مي گيرد.
وی تصریح کرد: با هدف بازسازي ذخاير گونه هاي درحال انقراض و مديريت صيد بايد به سه اصل اساسي همچون مديريت ذخاير آبزي به منظور جلوگيري از صيد بي رويه و تنظيم فعاليت هاي صيد، ساخت زيستگاه هاي مصنوعي و بازسازي مكان هاي مورد تخريب پرورش لارو و تخم ريزي آبزيان و افزايش ذخاير از طريق تكثير و رهاسازي توجه شود.
مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه ارزش زیاد ماهیان خاویاری به عنوان منابع ملی و گونه های در حال انقراض بر کسی پوشیده نیست، گفت: این ماهيان از با ارزشترين ماهيان جهان هستند كه فقط در نيمكره شمالي کره زمین به طور پراکنده وجود دارند.
وی یادآورشد: در حال حاضر بيش از 27 گونه ماهي خاوياري در دنيا وجود دارد كه شش گونه در درياي خزر و رودخانه هاي منتهي زيست و بيش از 90 درصد خاويار جهان را تامين مي کنند.