به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بلومبرگ، این تابلوی بزرگ در راس آثاری که دیشب در حراجی کریستی در دوبی به فروش رفت جای داشت و با وجود این که 300 تا 500 هزار دلار برای فروش آن پیشبینی شده بود، به قیمت 987 هزار و 750 دلار به فروش رسید.
این تابلو با قیمت خیرهکنندهای که برای خرید آن از سوی یک مجموعهدار خصوصی پرداخت شد، گل سرسبد حراجی بینالمللی کریستی از هنر خاورمیانه بود که در مجموع 5.5 میلیون دلار در حراجی دیشب فروش کرد.
تابلوی "باغ اسرار" خیلی بیشتر از آنچه پیشبینی می شد در این حراجی دو روزه چکش خورد تا نشاندهنده جایگاه هنر نقاشی ایرانی باشد. این تابلو یک پسر بچه را در پیراهن خواب نشان میدهد که در آغوش یک خرس بزرگ که در یک جنگل خیالی پوشیده از گل راه می رود، به خواب رفته است. فرهاد مشیری اولین هنرمند از خاورمیانه بود که در سال 2008 اثری از او در یک حراجی به قیمت بیش از یک میلیون دلار به فروش رسید.
در حراجی دیشب تابلوی برنزی از پرویز تناولی با عنوان "شاعر و کلید" به قیمت 147 هزار و 750 دلار فروخته شد. خریدار این اثر نیز یک مجموعهدار خصوصی از منطقه خاورمیانه بود. برای این اثر قیمتی بین 100 تا 150 هزار دلار پیشبینی شده بود. مجسمهای از او در سال 2008 در حراجی کریستی به قیمت 2.84 میلیون دلار فروخته شده بود که به عنوان رکورددار آثار فروخته شده در کریستی خاورمیانه همچنان جایگاه خود را حفظ کرده است.
در اولین روز از این حراجی آثاری از مراکش تا ایران و سوریه و ترکیه زیر چکش حراج رفت. در روز دوم این حراجی که امروز برگزار میشود، آثاری از 90 هنرمند ارایه میشود که بسیاری از آنها برای اولین بار امکان حضور در یک حراجی بین المللی را به دست می آورند.
به گفته میشل جها مدیر کریستی در خاورمیانه، این بازار اکنون به زمینه ای بسیار باثبات با رشدی قابل توجه بدل شده است. او در گفتگویی که پیش از این حراجی انجام داد گفت درخشش سال 2007 و 2008، اکنون با شدت دنبال میشود.
دو اثر از مراکش اثر لیلا عیسایدی نیز به قیمت 81 هزار و 250 و 75 هزار دلار فروخته شدند. برای این آثار 40 تا 60 هزار دلار برآورد شده بود.
دوبی موفق شده با برگزاری این حراجی، جایگاه هنری قابل توجهی را پیش از بحران اقتصادی جهانی برای خودش در کناره خلیج فارس به دست بیاورد. برای این اقتصاد اکنون به صورت میانگین در فاصله سالهای 2012 تا 2015 رشدی 6.4 درصدی، پیش بینی میشود.
دوبی که با داشتن بیش از 40 گالری، در امارات متحده عربی، جایگاه خاصی را در این منطقه نفتی برای خود به دست آورده، ماه پیش با میزبانی 75 گروه از موزهها و گالری های 30 کشور دنیا، اعلام کرد قصد دارد تا شعبه ای از لوور را در سال 2015 افتتاح کند و شعبه گوگنهایم را نیز دو سال بعد در این سرزمین به راه بیاندازد.
کریستی 6.4 میلون دلار برای ارایه آثار هنری در آوریل سال پیش (2012) در دوبی فروش کرد و در حراجی پاییز که اکتبر 2012 برگزار شد نیز رقم 5.9 میلیون دلار را ثبت کرد. هر چند بیشتر خریداران این حراجی ها را مجموعه دارانی از خاورمیانه تشکیل می دهند، اما یک سوم آنها نیز از چهره های بین المللی هستند که جذب هنر خاورمیانه شده اند. در این میان مجموعه دارانی از لندن، نیویورک و کشورهای بزرگ آسیایی جای دارند.
مشیری که متولد سال 1963 است و در تهران زندگی و کار می کند، اثری با عنوان "عشق" را در اولین حراجی بونهایم در دوبی به قیمت 1.05 میلیون دلار به فروش رساند.