اراک – خبرگزاری مهر: مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایربا بیان اینکه از سه میلیون خانوار مشمول کشور، یک میلیون و 120 هزارخانوار عضو این صندوق هستند گفت: هم اکنون چهار شهرستان کشور به پوشش صد در صدی صندوق بیمه روستایی و عشایررسیده اند.

به گزارش خبرنگار مهر سید مجید موسویان ظهرروز چهارشنبه در مراسم راه اندازی سامانه دریافت متمرکز الکترونیکی حق بیمه( دما) در اراک افزود: شهرستان های جلفا در آذربایجان شرقی، سروستان در فارس، بشرویه در خراسان جنوبی و سیرجان در کرمان ، چهار شهرستانی اند که تاکنون  درکشور به پوشش صد درصدی بیمه رسیده اند.

وی اضافه کرد: صندوق بیمه تامین اجتماعی روستائیان و عشایر از سال 84 تاسیس شده و به عنوان اولین صندوق بیمه به طور کامل افراد را به صورت خویش فرما، اختیاری و انفرادی بیمه می کند.

موسویان بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان مستمری را از مزایای این صندوق برای روستاییان و عشایر برشمرد و خاطرنشان کرد: میزان حق بیمه در صندوق 15 درصد است که  پنج درصد توسط بیمه گذار و 10 درصد آن را دولت تامین می کند.

وی استفاده از ظرفیت های خود روستا بعنوان کارگزار بیمه را از ویژگی های این صندوق خواند و تصریح کرد:  تعاونی های روستایی، دهیاری ها  و عشایر بعنوان کارگزار در روستا ها فعال هستند.

موسویان افزود: هم اکنون  بیش از سه هزار و 500 کارگزار در کشور خدمات ارائه می دهند که  55 کارگزار آن در استان  مرکزی است.

وی با اشاره به اینکه از 59 هزار و 590 خانوار روستایی استان،  42هزار تحت پوشش صندوق بیمه است، اضافه کرد: امید که این روند در استان ادامه داشته باشد تا استان به پوشش صد درصدی بیمه روستائیان برسد.

وی ادامه داد: متوسط پوشش صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر درکشور 37 درصد است که استان مرکزی با 69 درصد پوشش از این متوسط بالاتراست و مقام دوم کشور پس از استان قم را داراست.

موسویان در خصوص سامانه دریافت متمرکز الکترونیکی حق بیمه خاطرنشان کرد: راه اندازی سامانه دما بعنوان اولین بانک اطلاعاتی با هدف  قابلیت دسترسی همه بیمه شدگان  و کارگزاران  به اطلاعات بیمه است و شرایط ارتباط مستمری بیمه شده با صندوق را فراهم می آورد.

وی افزود: بیمه شده می تواند با ارسال کدملی به سامانه 300027 وضعیت واطلاعات روز خود در صندوق را دریافت کند تا از بسیاری از رفت و آمدهای اضافه جلوگیری شود.

استان مرکزی بیست ودومین استانی است که این سامانه در آن راه اندازی شده است

مدیرعامل صندوق بیمه روستائیان و عشایر کشور گفت: استان مرکزی بیست ودومین استانی است که این سامانه در آن راه اندازی شده است و این سامانه تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری در تمامی استان های کشور فعال می شود.

مدیر کل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در این مراسم گفت: با توجه به سرشماری های سال های اخیر روند مهاجرت روستائیان به شهرها افزایش یافته است که این خود یکی از عوامل افزایش نرخ بیکاری است.

ورود زنان به بازار کار و رشد جمعیتی دهه 60 از دیگر عوامل افزایش نرخ بیکاری

ناصر شیخی ورود زنان به بازار کار و رشد جمعیتی دهه 60 را از دیگر عوامل افزایش نرخ بیکاری در کنار مهاجرت دانست و اظهار کرد: برای نگهداشت نیروی انسانی و خانواده ها در روستاها باید آسایش و رفاه آن ها تامین باشد.

وی افزود: راه اندازی وگسترش صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر ازجمله راهکارهای تامین آسایش و رفاه برای روستائیان است.

وی با بیان اینکه سهم کشاورزی در اقتصاد و اشتغال استان کمترین سهم است،تصریح کرد: کشاورزی 16  ویک دهم درصد از سهم اقتصاد استان را دارد که درکنار رقم  34 و هفت دهم درصد صنعتی و 49 و دو دهم درصد خدمات کم است.

شیخی با بیان اینکه حضور کشاورزان در روستا سهم اشتغال کشاورزی را بالامی برد گفت: قطعا ایجاد صندوق بیمه اجتماعی برای روستائیان و عشایر حاشیه امنیتی برای حضور آن ها در روستا ها و کاهش مهاجرت است.

کاهش نرخ بیکاری در استان مرکزی

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه  نرخ بیکاری دراستان از متوسط کشوری پایین تر است گفت: این نرخ سال 90 در استان ، یازده  درصد بوده است که در سال 91 کاهش یافته است و به 10 و چهار دهم درصد رسیده است.

شیخی با بیان اینکه استان مرکزی عنوان قطب چهارم صنعت کشور را دارد،اظهار کرد:  استان جایگاه ویژه از لحاظ صنعتی دارد و در مجموع چهار درصد
از کارگاه های ده نفر و ده نفر به بالای کشور،  در استان مرکزی وجود دارد یعنی از  15 هزار و 302  کارگاه در کل کشور، 610 کارگاه نیز در استان
مرکزی است.

وی افزود:  کارگاه های 50 نفر و بالای 50 نفر در کشور، چهار هزار و 690کارگاه است که استان مرکزی با  259 کارگاه سهم پنج و نیم درصدی دارد.
شیخی تصریح کرد: هم اکنون  چهار شهرستان استان از جمله دلیجان ، ساوه زرندیه دارای اشتغال کامل هستند.

وی اضافه کرد: امیدواریم که گسترش در حوزه کشاورزی استان نیز چون صنعت رشد داشته باشد تا شاهدحضور روستاییان در روستاها بود.

سرپرست نمایندگی صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر در استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: استان مرکزی بعنوان بیست و دومین استانی است که سامانه دما در آن راه اندازی می شود که امیدواریم منشا خدمات به بیمه شدگان باشد.

علی رحیمی افزود: تعمیم و گسترش بیمه روستائیان و عشایر به افراد مشمول، جمع آوری و تمرکز کلیه وجوه موضوع صندوق، سرمایه گذاری و بهره برداری از وجوه جاری و ذخیره شده و انجام تعهدات آیین نامه صندوق از جمله وظایف صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر است.