به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد مهدی نژاد نوری با اعلام این خبر اظهار داشت: مهمترین رسالت پژوهشگاهها پیروی از فلسفه تحول متناسب با شرایط محیطی است و کار اصلی پژوهشکده ها عقد قرارداد پژوهشی با بخش صنعت است.
وی با بیان اینکه تولید مقاله و گزارش فنی و تربیت نیروی انسانی از وظایف ثانویه پژوهشکده هاست افزود: 90 درصد مقاله های علمی ما باید کاربردی و دارای جهت باشد.
معاون پژوهشی وزارت علوم ارتباط با صنعت و حرکت در راستای سیاستهای وزارت علوم را از دیگر وظایف اصلی پژوهشکده ها عنوان و تصریح کرد: پژوهشکدهها باید با کار بیشتر و کیفی کردن آن به کسب درآمد بیشتر بپردازند.
وی با بیان اینکه اقدامات خوبی در تجهیز آزمایشگاهها شده است، تاکید کرد: طراحی و ساخت تجهیزات در داخل کشور باید تقویت شود چراکه علاوه بر رفع نیازها، بازار جذابی نیز دارد.
مهدی نژاد نوری با بیان اینکه پژوهشکده ها باید دانشجویان تحصیلات تکمیلی به ویژه دانشجویان مقطع دکتری را بعنوان یک همکار جدی در کارهای تحقیقاتی خود بکار گیرند، گفت: پژوهشکده ای موفق است که بیشترین دانشجو را بکار گیرد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم بهره گیری از کمک خیرین، استفاده از تسهیلات بین المللی و عقد قراردادهای بین المللی را از دیگر راهکارهای ارتقای فعالیت پژوهشکده ها دانست و پیشنهاد کرد که بخشی از موظفی اعضای هیات علمی دانشگاهها نیز به امر پژوهش تخصیص یابد.
وی با اشاره به اینکه تعداد طرحهای پژوهشی کلان ملی از 40 به یکصد طرح در سال جاری افزایش می یابد، افزود: بررسی اولیه این موضوع در کمیسیون تخصصی شورای عالی عتف انجام شده و در انتظار تایید نهایی آن توسط این شورا هستیم.
مهدی نژاد نوری با تاکید بر اینکه درصورت اجرا شدن این مصوبه، جهش بزرگی در بخش پژوهش و فناوری کشور بوجود می آید، افزود: حمایت دولتمردان و نمایندگان مجلس در زمینه تخصیص اعتبارات این طرح لازم است.
وی تصریح کرد: افزایش تعداد طرحهای کلان ملی با توجه به تجربه مثبت گذشته و با توجه به توانایی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و برای رفع نیازهای کشور صورت می گیرد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، درخصوص بودجه پژوهشی امسال گفت: بین 20 تا 25 درصد افزایش در ردیف بودجه پژوهشی در لایحه بودجه سال 92 که دولت به مجلس تقدیم کرده است به چشم می خورد.
وی همچنین کل اعتبارات در نظر گرفته شده بخش پژوهش برای امسال را سه هزار و یکصد میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: امید است مجلس شورای اسلامی با توجه به تحریم ها، توانایی کشور، لزوم رفع نیازها توسط دانشگاه ها و الزام برنامه پنجم توسعه به منظور اختصاص سه درصد از تولید ناخالص ملی برای اعتبارات پژوهشی، با این افزایش بودجه موافقت کند.
مهدی نژاد نوری افزود: این اعتبارات باید در زمینه رفع نیازهای کشور و مرزشکنی علمی هزینه شود و لازم است دانشگاهها 80 درصد اعتبارات خود را از طریق پروژه های تحقیقاتی و قرارداد با صنعت تامین کنند.