مدير عامل انجمن حمايت از بيماران كليوي گفت: بيشترين دارويي كه از كشور خارج مي شود از طريق برخي از بيماران صورت مي گيرد چون اين بيماران به علت مشكلات مالي از مصرف ميزان تعيين شده دارو توسط پزشك معالج خودداري كرده و مقداري از آن را به قاچاقچيان و دلالان دارو در كشور مي فروشند و از اين طريق مقاديري از داروها از كشور خارج مي شود.

دكتر مصطفي قاسمي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: برخي از اين بيماران نيز به پزشكاني غير از پزشك معالج خود كه معمولا از وضعيت جسمي بيمار اطلاع زيادي ندارند، مراجعه و داروهايي را دريافت مي كنند كه مورد استفاده آنها نيست و از اين طريق به دلالان دارو مي فروشند.

وي اظهار داشت: سودجويان و دلالان دارو نيز داروهاي خريداري شده از بيماران داراي مشكلات مالي را به قيمت هاي پايين نظير 8 هزار تومان خريده و به قيمت هايي نظير 50 هزار تومان به ديگران دلالان فروخته و تا اين داور به خارج از كشور برسد به قيمتهايي نظير 90 هزار تومان نيز مي رسد.

قاسمي ادامه داد: برخي از بيماران خارجي نظير بيماران ساكن در افغانستان و پاكستان به علت كمبود دارو در كشور خود مجبور به تهيه داروهاي قاچاق شده از ايران با قيمت هاي زياد مي شوند و از مصرف كننده هاي اين داروها هستند. 

وي تصريح كرد: بايد كارت هوشمند با دقت و ظرافت هر چه سريعتر در اختيار بيماران قرار گيرد تا از سودجويي برخي از افراد از داروهاي مورد نياز بيماران جلوگيري شود چون حتي در برخي از موارد عده اي از كارت شناسايي بيماران فوت شده نيز سوء استفاده كرده و دارو دريافت كرده و به فروش مي رسانند.

مدير عامل انجمن حمايت از بيماران كليوي گفت: حتي برخي از سودجويان و دلالان دارو با جعل مهر برخي از پزشكان كشور به دريافت دارو از داروخانه براي فروش چندين برابر و قاچاق آن به ديگر كشورها اقدام مي كنند.