ارومیه - خبرگزاری مهر: مدیر جهادکشاورزی بوکان از اجرای طرح سمپاشی مزارع بر علیه بیماری سن مادر به عنوان یکی از مناطق مستعد به آلودگی به این آفت محصول استراتژیک گندم خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد صدیق رسول زاده صبح شنبه در جریان بازدید از روند سمپاشی مزارع گندم بوکان، افزود: در این راستا سمپاشی 3 هزار و 967 هکتار از مزارع گندم بوکان علیه آفت سن مادر آغاز شده و همزمان با مبارزه شیمیایی با آفت سن، مبارزه با علف‌های هرز مزارع گندم و جو آبی و دیمی در سطح 7 هزار و 385 هکتار از اراضی این شهرستان انجام شد.

وی با اعلام اینکه پس از شناسایی مزارع و مناطق آلوده مبارزه شیمیایی با این آفت با نظارت کارشناسان 5 مرکز جهاد کشاورزی و 9 شرکت فنی و مهندسی تابعه به تعداد 55 نفر در 3 هزار و 967 هکتار از اراضی این شهرستان انجام شده، اعلام کرد: کشاورزان در صورت مشاهده این آفت در مزارع گندم به جهاد کشاورزی مراجعه و با راهنمایی کارشناسان اقدام به مبارزه و سمپاشی کنند .

مدیر جهاد کشاورزی بوکان در ادامه بهترین زمان مبارزه شیمیایی با آفت سن مادر را 15 فروردین تا اول اردیبهشت دانست و با بیان اینکه سن غلات آفت مهلک مزارع گندم بوده که عدم مبارزه سالاانه با آن زیان اقتصادی قابل توجهی به گندمکاران وارد می‌کند، ادامه داد: گسترش و طغیان سن گندم در اثر تخریب مراتع به عنوان زیستگاه های دائمی این حشره و تبدیل آنها به اراضی دیم کم بازده و فراهم آوردن بستر زیست مناسب تر برای تغذیه و تولید مثل آن، مثال خوبی برای نشان دادن چگونگی ایجاد یک آفت در اثر تغییر اکوسیستم توسط انسان است.

سن گندم پس از ملخ یکی از خطرناکترین آفات گندم بوده و سالیانه خسارت زیادی به مزارع گندم وارد می کند، خسارت سن در دو مرحله مختلف انجام می شود؛ در نخستین مرحله و در فصل بهار حشرات کامل به مزارع غلات مخصوصا گندم روی آورده و با مکیدن شیره سلولی گیاه باعث پژمردگی آن می‌ شوند.

در مرحله دوم نیز پوره‌ ها پس ازخروج از تخم روی خوشه‌ها می‌روند و دانه‌ها را نیش زده و از محتوای دانه تغذیه می‌کنند و سبب کوچک شدن دانه می‌شوند. این حشره با نیش زدن دانه‌ها آنزیم پروتئازرا وارد آنها نموده و در نتیجه پروتئین گندم در محل نیش تجزیه شده که این امر سبب ریختن وضایع شدن خمیر در هنگام پخت می ‌شود.

برچسب‌ها