به گزارش خبرنگار مهر، براساس اعلام مسئولان شورای رقابت، این شورا در جلسه امروز یکشنبه خود بررسی نهایی و تصویب دستورالعمل دائمی قیمتگذاری خودرو را در دستور کار خود دارد؛ جلسهای که همه نگاهها را به سمت خود معطوف کرده است.
محمدعلی مددی در گفتگو با مهر از برگزاری سه نشست فوق العاده شورای رقابت در هفته گذشته به منظور تدوین دستورالعمل جدید قیمت گذاری خودرو خبر داد و گفت: در نشست امروز یکشنبه تصمیم نهایی و جمع بندی درباره دستورالعمل جدید انجام خواهد شد.
عضو شورای رقابت اظهار داشت: در قالب این دستورالعمل متغیرهای فراوانی پیش بینی شده است که برهمین اساس، هرگونه افزایش قیمت خودرو یا قطعات را مورد ارزیابی و سنجش قرار می دهد. به عبارتی، با این دستورالعمل هر تغییر قیمتی باید براساس محاسبه و فرمول مشخص انجام شود. وی اعلام کرد: با تصویب دستورالعمل دائمی قیمتگذاری خودرو، خودروسازان موظف میشوند مابهالتفاوت قیمت جدید و قدیم را به مردم پس دهند.
عیسی امامی عضو دیگر شورای رقابت درباره جلسه روز یکشنبه شورای رقابت درباره دستورالعمل دائمی قیمتگذاری خودرو گفت : بعد از اعلام دستورالعمل موقت قیمت خودرو در روزهای پایانی سال گذشته ، جلساتی با حضور مسئولان سازمان حمایت مصرف کننده و تولید کننده ، ایران خودرو و سایپا برای بحث های کارشناسی تشکیل شد.
وی افزود : امروز یکشنبه در جلسه شورای رقابت جمع بندی گزارش کارشناسی مطرح می شود و امیدواریم دستورالعمل نهایی قیمت خودرو اعلام شود.
امامی پیش بینی کرد دستوالعمل نهایی ، در مقایسه با رأی قبلی شورا تغییرات محسوسی نداشته باشد. وی گفت: در دستورالعمل جدید، نرخ تورم و تعرفه های سال 92 را نیز منظور خواهیم کرد و احتمالا ارز مبادله ای حدود 2 هزار و 450 تومان مبنا قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه تولید کنندگان در مکانیسم قیمت گذاری اختلاف نظرهایی با شورا دارند، اظهارداشت: مکانیزمی مصوب خواهد شد که قابل اجرا باشد.
امامی با اشاره به سئوال مجلس شورای اسلامی از وزیر صنعت ، معدن و تجارت گفت: آقای غضنفری در مجلس اعلام کرد که منتظر رأی شورای رقابت هستیم بنابر این ، دولت دستوالعمل جدید را خواهد پذیرفت و تمهیدات لازم برای نظارت بر قیمت های جدید از طرف سازمان حمایت اعمال می شود. امامی تصریح کرد: علاوه بر این مصوبات شورای رقابت از طرف قوه قضائیه نیز قابل پیگیری است و ضمانت اجرایی دارد.
در همین حال، جمشيد پژويان رئیس شورای رقابت درباره دستورالعمل دائمی قیمتگذاری خودرو گفت: براساس ماده 61 در مواردي که از دستورالعمل شوراي رقابت تخطي شود، به خصوص در مورد بحث گرانفروشي بايد مابه التفاوت براساس نظر شوراي رقابت به خريداران برگردانده شود که اين موضوع در مورد خودرو کاملا صدق مي کند.
وي تصريح کرد: اميدوارم که کار به اينجا نکشد که ما از طريق برخوردهاي جدي مجبور به پس گرفتن مازاد پول دريافتي از مردم از خودروسازان شويم.
وي تصريح کرد: اعتقادي به زمين زدن يک صنعتي مثل خودروسازي را ندارم، اگر ما خودروساز هستيم و بايد ببينيم قيمت خودرو نسبت به شهرهاي توليدکننده مانند مالزي و کره جنوبي چقدر است. در دنيا فقط 6 تا 7 کشور خودروساز هستند و اکثر کشورها کشورهايي هستند که مزاياي توليد خودرو ندارند.رئيس شوراي رقابت با بيان اينکه تاکنون اين شورا هيچ گونه از مجازاتهاي تعيين شده در ماده 61 را نه ابلاغ و نه اجرا کرده است، افزود: تلاش ما اين است که از طريق خود خودروسازان اين موضوع را بررسي و حل و فصل کنيم.
کارگروه خودرو احیا میشود؟
بدین ترتیب این شاید آخرین فرصت شورای رقابت برای تعیین تکلیف دستورالعمل قیمتگذاری خودرو باشد، چراکه در غیر این صورت شورا رقابت به احتمال زیاد از این موضوع کنار گذاشته شده و وزارت صنعت کارگروه خودرو را احیا و راسا تصمیم گیری خواهد کرد.
در بیش از یک ماهه و نیم اخیر و پس از اظهارات تلویزیونی محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری و ورود شورای رقابت به موضوع قیمتگذاری خودرو، بازار خودرو با رکود بیسابقه مواجه شده و فروش روزانه خودروسازان به شدت کاهش یافته است.
براساس گزارشهای موجود، سال گذشته فقط 5 درصد نیاز ارزی خودروسازان از ارز مبادله ای و مابقی از طریق ارز آزاد تامین شده، ضمن اینکه عدم تحقق وعدههای دولت درباره پرداخت تسهیلات به صنعت خودرو نیز نگرانیهای خودروسازان را در پی داشته است.