به گزارش خبرنگار مهر، مهدی ابویی امروز در نخستین همایش شورای هماهنگی امور حقوقی دستگاه های اجرایی کشور در سال 92 به میزبانی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: از مهمترین اقدامات ستاد، اصلاح زیرساختهای اقتصادی کشور است که تعریف سیستم فنی جامع مدیریت تجارت خارجی با حدود 12 سامانه جامع و چند سامانه فرعی در این بخش پیگیری و برای اولین بار در کشور سامانه جامع دریافت و تخصیص فرآورده های نفتی اجرایی شده است.
وی افزود: هر کسی در این بخش نیازهایی داشته باشد باید اعلام و مراحل درخواست را طی کند که این موضوع از غیر واقعی بودن مصرف سوخت در بخشهای کشاورزی و نیروگاه ها جلوگیری می کند و تاکنون 20 میلیارد لیتر در این حوزه مدیریت و عرضه شده است.
ابویی، یکی دیگر از مسائل را ورود قاچاق دام به کشور به دلیل شناسنامه دار نبودن دامها اعلام کرد و اظهارداشت: در مرزها دامها قابل شناسایی نیستند و البته اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است.
وی گفت: سامانه صدور و تمدید کارت بازرگانی از تاریخ اول اسفند سال 90 اجرایی شده و چالشهای بزرگ اقتصاد کشور است. باید بپذیریم در سه دهه گذشته به دلیل ضعف مدیران، انحرافاتی در اقتصاد بوجود آمده و کارتهای بازرگانی غیر واقعی را داشته ایم که توانسته ایم 200 هزار کارت بازرگانی را به 35 هزار کارت کاهش دهیم.
وی تصریح کرد: صدور مجوزهای ترخیص الکترونیکی کالاها در گمرک باید از اول اسفند ماه 91 می شد که در این زمینه بخشی از بدنه بخش خصوصی مقاومت هایی داشت.
ابویی عنوان کرد: کد رهگیری از برنامه هایی است که برای شفاف سازی گردش کالا در کشور انجام می شود و تجار با آن درگیر هستند اما با کمک وزارت صنعت و بخش خصوصی دو مرحله آن انجام شد و در مرحله سوم قرار داریم.
معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در بحث ارز اواخر نیمه اول سال گذشته در بحران ارزی ستاد کمیته ویژه ارزی و کارگروه هایی را در این بخش تشکیل داد و هم اکنون 450 میلیارد تومان پرونده سوء استفاده ارزی در دستگاه های قضایی وجود دارد، یعنی برخی ارز را برای استفاده مشخصی می گرفتند ولی در جای دیگری خرج می کردند.
ابویی گفت: در حوزه فرآورده های نفتی اقدامات ستاد باعث کاهش قاچاق سوخت از 35 به 4 میلیون لیتر شده است. وی خاطر نشان کرد: در بخش واردات دام قاچاق از کشور افغانستان نیز کشور دچار بیماری های دامی شده بود و هم اکنون 95 درصد مشکل واردات قاچاق دام از سیستان و بلوچستان حذف شده است.
این مقام مسئول اظهارداشت: بخشی از انحرافات اقتصادی در آیین نامه ها و مقررات و عدم صیانت مدیران در حوزه های ارزی اتفاق می افتد.
وی گفت: در سال گذشته 150 تریلی ترانزیتی البسه و منسوجات که باید از ترکیه به آذربایجان و سایر کشورها می رفت، وارد تهران شد و اینها ناشی از فساد اداری است.
ابویی خاطرنشان کرد: یا اینکه از طریق یک گمرک، 144 دستگاه بی ام و و پورشه قاچاق می شود و اینها نشان می دهد که دستگاه ها در تنظیم قانون ورود خوبی نداشتند ولی با تصویب هیات وزیران دستگاه ها باید یک واحد پیشگیری و مبارزه با قاچاق ایجاد کنند.