به گزارش خبرنگار مهر، صالح الموحانادي دبیر کل جمعیت هلال احمر قطر در حاشيه دومين روز از هشتمين كنفرانس جمعيت هاي هلال احمر در جمع خبرنگاران گفت: آمار تلفات انسانی ناشی از سوانح گویای این واقعیت است که تلفات انسانی آنها در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته بسیار بالاتر از کشورهای توسعه یافته است که این امر برغیرطبیعی بودن آسیبپذیری این جوامع در برابر سوانح صحه میگذارد و آن را از یک امر طبیعی و آسمانی جدا میسازد؛ به عبارتی دیگر، بسته به میزان توسعه نیافتگی جوامع، آسیبپذیری آنها در برابر سوانح بیشتر میشود.
وی گفت: در کشورهای در حال توسعه، روند فزاینده و رشد سریع و بیبرنامه شهرها و تمرکز روزافزون جمعیت در محلههای پرتراکم و نیز رشد بیرویه و بدون کنترل حاشیهنشینی در اطراف شهرها و همچنین رعایت نکردن عوامل ایمنی و استانداردها در شهرسازی و معماری به عنوان پتانسیلی برای وارد آمدن خسارات زیاد هنگام وقوع سوانح میباشد.
دبیر کل جمعیت هلال احمر قطر ادامه داد: بایستی به این واقعیت توجه کرد که رخداد برخی حوادث و اثرات آنها به دلیل ارتباط متقابل انسان و محیط است و هر چند انسان در رخداد سوانح نقش اصلی ندارد، ولی به عنوان عامل تسریعکننده و تشدیدکننده، نقش مهمی را ایفا میکند، بنابراین بایستی با برنامه ریزی و رعایت اصول و استانداردها، سهم انسان را در رخداد یا اثرات حوادث کاهش داد.
الموحانادی توضیح داد، امروزه ضرورت برنامه ریزی و تدوین خط مشی های مناسب برای کاهش آسیب پذیری جوامع شهری قبل و پس از وقوع فاجعه، به اثبات رسیده است و کاملا واضح است که هر گونه برنامه ریزی، نیازمند شناخت صحیح زمینه های گوناگون فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، محیطی و نظایر آن در راستای اجرای برنامه در آن محیط شهری میباشد.
این مقام مسئول در هلال احمر قطر اظهار داشت: در جوامع شهری با به کارگیری اصول و ضوابط شهر سازی و تبیین مفاهیم موجود در این دانش، میتوان تا حد زیادی اثرات و تبعات ناشی از حوادث را کاهش داد و از طرفی برنامه ریزی شهری می تواند نقش موثری در این مقوله داشته باشد. هدف کلی برنامه ریزی شهری برای پیشگیری از بلایا، تشخیص فرآیند عناصر مخاطره آمیز و تقویت ایمنی محیط، به واسطه بهبود و اصلاح شهر و شهرسازی است.
دبیرکل جمعیت هلال احمر قطر گفت: نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر با ۱۸۷ جمعیت ملی عضو خود و با تمسک به اصول بنیادین خود یعنی انسانیت، خدمات داوطلبانه، استقلال، بی طرفی، بی غرضی، یگانگی و جهانشمولی حرکتی را در جهان به پیش می برد که نشانش سفیدی صلح و سرخی مهر است.
همچنين در اين كنفرانس الياس غانم مدیر ارشد فدراسیون بین المللی جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر در جمع خبرنگاران گفت: موضوعی که هم اکنون برای ما اهمیت بالایی دارد این است که با توجه به سطح بالای تجارب هلال احمر ایران در زمینه ارائه خدمات یادشده یک فرصت مناسب برای استفاده جمعیت های ملی سراسر دنیا از این تجربیات فراهم شود.
مدیر ارشد فدراسیون بین المللی جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر با اشاره به جایگاه جمعیت هلال احمر ایران در سطح منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا( منا)گفت: جمعیت هلال احمر ایران به عنوان محور پاسخگویی به حوادث و سوانح داخلی، منطقه ای و فرامنطقه ای در میان جمعیت های عضو این فدارسیون بین المللی از جایگاه بالایی برخوردار است که این موضوع باعث شده تا برنامه ویژه ای برای ادامه همکاری های مشترک و دو جانبه با هلال احمر ایران در نظر داشته باشیم.
غانم اضافه کرد، تواناییهای هلال احمر ایران در ارائه خدمات بشردوستانه و عام المنفعه به افراد محروم و کم برخوردار منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا انکار ناپذیر است. پیش بینی من برای نتیجه هشتمین کنفرانس این است که اتحاد ملیت های شرکت کننده، با این موقعیت بیش از پیش تقویت می شود.
وی به حضور چشم گیر جوانان در عرصه های مختلف هلال احمر ایران اشاره کرد و گفت: با این حجم بالای اعضای جوان که هلال احمر ایران در پرورش آن کوشیده است، به طور حتم آینده روشنی در انتظار این کشور خواهد بود. غانم همچنین به امکان استفاده از توان هلال احمر ایران در پشتیبانی از فدارسیون جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر اشاره کرد و گفت: در حالت عادی جمعیت هلال احمر ایران فعال فدراسیون است و اگر این همکاری به همین روال ادامه داشته باشد، این جمعیت گزینه خوبی برای پشتیبانی فدراسیون محسوب می شود.
وی با اشاره به راهبرد ۲۰۲۰ فدراسیون بین المللی جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر خاطر نشان کرد: ارتقای سطح فعالیت های بشردوستانه، افزایش سطح رسیدگی به حادثه دیدگان انواع حوادث، ارتقای حمایت ها از افراد محروم وکم برخوردار جوامع توسعه نیافته از جمله اولویت های است که در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا( منا) در دستور کار این فدراسیون و اعضای جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر قرار دارد.