علی جمشیدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: علیرغم بارندگی های مناسب در فصل پاییز و زمستان سال گذشته متاسفانه در فروردین امسال و نخستین ماه از فصل بهار بارندگی مناسبی در شهرستان دامغان انجام نشد و اکثر بارندگی ها به صورت مقطعی اعم از زمان و مکان خیلی میزان آن کم بوده است.
وی تصریح کرد: این کاهش نزولات جوی باعث خشکی در گیاهان مرتعی شد.
این کارشناس امور بیابان در اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان افزود: به همین دلیل در مراتع قشلاقی و میانبند گونه های گندمی و علفی یکساله یا سبز نشدند یا در همان ابتدای رشد به دلیل کمبود رطوبت از ادامه رشد بازماندند بطوریکه گونه های بوته ای نیز از رشد مناسبی برخوردار نشدند.
وی یادآور شد: کاهش نزولات جوی باعث افت 40 درصدی تولید علوفه گیاهان مرتعی در سطح 340 هزار هکتار مراتع قشلاقی و میانبند شهرستان دامغان به میزان هشت میلیون و 160 هزار کیلوگرم شده که مبلغ دو میلیارد و 480 میلیون تومان خسارت وارد کرد.
جمشیدی در پایان خاطر نشان ساخت: این امر جدای از خسارت زیست محیطی و اثرات منجر به پدیده بیابانزدایی و افزایش گرد و غبار و آسیب فنولوژی گیاهی و عدم رشد و ذخیره غذایی گیاهی شده است.
کارشناس امور بیابان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان اظهار داشت: اگر این روند فصل خشک ادامه پیدا کند باعث آسیب بیشتر به مراتع قشلاقی و همچنین آسیب مراتع ییلاقی می شود.
وی یادآور شد: توجه آحاد مردم به ویژه بهره برداران از عرصه های منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان در استفاده اصولی از مراتع باعث تقلیل اثرات مخرب کاهش نزولات جوی را در پی خواهد داشت.
کارشناس امور بیابان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان، میزان سطح مراتع این شهرستان را 543 هزار هکتار بیان کرد.
جمشیدی در خاتمه گفت: امیدواریم با عنایت خداوند و همکاری مردم در حفظ منابع طبیعی شرایط جدید احیا برای این منابع خدادادی فراهم شود.