به گزارش خبرنگار مهر، وقتی همگان در مراسم یادروز سعدی ، مقام این شاعر شیرین سخن را گرامی می داشتند یکی از آب انبارهای شهر در حال سوختن بود.
این آب انبار طعمه حریق شد تا سازه های آبی شهر همچنان به انقراض نزدیک تر و از آتش بی توجهی ذوب شوند.
البته به خاطر محصور بودن بنا و عدم امکان ورود به آن، نمی توان به درستی اعلام کرد که این سازه آبی چقدر آسیب دیده اما مهم این است که با بی توجهی به چنین امکانی، آنها هر روز به نابودی و انقراض نسل نزدیک تر می شوند.
مدیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان فارس در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: روز شنبه اواخر شب بود که یک فقره آتش سوزی در آب انبار خان واقع در رو به روی مدرسه تاریخی خان رخ داد و دود غلیظی نیز از آن بیرون می آمد.
مسعود منیعاتی با اشاره به اینکه آتش نشانان با اقدام سریع خود حریق را مهار کردند، بیان کرد: با وقوع این آتش سوزی بررسی پیرامون علت و جزئیات آن را انجام دادیم و آنچه بیش از همه توجه را جلب می کرد بلوک چینی ورودی آب انبار بود که باعث شد ماموران نتوانند از راه آب انبار وارد بنا شوند و حریق را مهار کنند.
نمایی از محوطه آب انبار خان
وی تصریح کرد: این بلوک چینی محل امنی را برای معتادان ایجاد کرده که بتواند در این بنا اقامت کنند.
مدیر انجمن دوستداران میرث فرهنگی استان فارس فت: علت حریق نیز آتش گرفتن یکی از کرسیهای داخل آب انبار بود که توسط معتادان روشن شده بود.
وی با اشاره به اینکه این آب انبار ثبت ملی نشده، بیان کرد: درصورتیکه میشد به خاطر مدرسه تاریخی خان که یکی از آثار شاخص شیراز و فارس نیز محسوب می شود این آب انبار نیز با پرونده این مدرسه به ثبت ملی رساند تا مشمول قوانین حفاظت از آثار تاریخی شود.
سازه های آبی شهر به حال خود رها شده اند
وی با اشاره به اینکه به غیر از این آب انبار، سازه های آبی زیادی در سطح شهر داریم که آنها نیز دچار مشکلاتی هستند، بیان کرد: حمام شازده محمد در منطقه دروازه کازرون که به حال خود رها شده، آب انبار حاج زالی در بافت تاریخی و... ازجمله سازه های آبی شهر هستند و ما نیز بارها تاکید کردیم که فکری به حال این سازه های تاریخی شود.
منیعاتی یادآور شد: یک اتفاق خوبی که رخ داده و باید الگوی بقیه سازه های آبی نیز باشد این است که آب انبار هفت تن به گالری تبدیل و باعث استقبال دانشجویان و بازدید کنندگان شده و یا آب انبار وکیل که اکنون موزه آب شده است.
وی پیشنهاد کرد: چه اشکالی دارد با تغییر کاربری این آب انبارها و با حفظ اصالت آن، بنا را به سونا یا جکوزی و یا حتی اماکنی ماند گالری یا موزه تبدیل کنیم تا هم بنا حفظ شود و هم گردشگران چنین سازه های تاریخی را مورد بازدید خود قرار دهند زیرا این اقدام در تمام دنیا روی می دهد و ما نیز می توانیم از این الگو بهره ببریم.
وی با اشاره به قدمت آب انباری که طعمه حریق شده، بیان کرد: احتمالا قدمت آن به دوره قاجار یا قبل از آن بر می گردد.
...................
گزارش: هژیر فتحی