به گزارش خبرگزاری مهر، حمید پارسایی گفت: در روال فعلی ثبت تغییر نشانی و کدپستی در پورتال سازمان، فرایند انجام کار زمانبر است زیرا پس از ثبت کدپستی جدید، کارت شناسایی ملی فرد تعویض و برای او ارسال میشود.
وی در ادامه افزود: تعویض کارت ملی به علت تغییر نشانی و کدپستی، هموطنان را به زحمت میاندازد و با توجه به اینکه برنامه صدور کارت هوشمند ملی نیز در دستور کار قرار دارد، ضرورتی به صرف هزینه سنگین برای تغییر کارتهای ملی و درج کدپستی جدید در آن وجود ندارد.
پارسایی ادامه داد: در سامانه جدید ثبت تغییر کدپستی، اطلاعات هویتی و سپس شماره تلفن همراه متقاضی اخذ و کد ویژهای به فرد پیامک میشود که برای ادامه فرایند ثبت تغییر کدپستی پس از ورود به سامانه ضمن وارد کردن این کد، در نهایت تغییر نشانی و کدپستی در پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور ثبت خواهد شد و به این ترتیب، دستگاههایی که به این پایگاه متصل هستند، از نشانی فعلی هموطنان اطلاع مییابند.
معاون سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه برابر قانون، تغییر نشانی و کدپستی افراد باید به اطلاع سازمان ثبت احوال برسد، خاطرنشان کرد: افزون بر این، دستگاههای اجرایی موظف هستند که به آدرس ثبت شده افراد خدمت ارائه کنند. به عنوان مثال بسیاری از بانکها و نهادهای مختلف از اینکه کدپستی درج شده در پشت کارت ملی با آدرس فعلی مراجعان آنها منطبق نیست، گلایه دارند و تاکید میکنند که باید از اطلاعات واقعی محل سکونت افراد برای ارائه برخی از خدمات مطلع باشند.
پارسایی یادآور شد: راهاندازی این سامانه در پورتال الکترونیکی ثبتاحوال به نشانی www.sabteahval.ir علاوه بر اینکه شرایط انتشار آمار مهاجرت را فراهم میکند، زمینه حفظ امنیت اجتماعی بیشتری نیز فراهم میگردد.
گفتنی است: از سامانه تغییر کدپستی در همایش جمعیت، تعالی و راهبردها در اواخر اسفند ماه سال گذشته رونمایی شد.