تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۵

سمنان-خبر گزاری مهر: استاندار سمنان ضمن تاکید بر اینکه توجه به پسته دامغان ضروری است، گفت: تاکنون برای فرآوری این محصول مهم که می تواند نتیجه راهبردی داشته باشد کار قابل توجهی انجام نشده و باید از توجه دولت به بخش کشاورزی به عنوان یک فرصت در این امر استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس رهی عصر سه شنبه در نشست کارگروه توسعه طرح های کشاورزی استان سمنان ضمن بیان اینکه پسته دامغان از نظر ارزش غذایی از پسته رفسنجان که برند بین المللی دارد ارزش بیشتری دارد، اظهار داشت: تاکنون برای فرآوری این محصول مهم که می تواند نتیجه راهبردی داشته باشد کار قابل توجهی انجام نشده و باید از توجه دولت به بخش کشاورزی به عنوان یک فرصت در این امر استفاده کرد.

ضرورت ایجاد صنایع فرآوری پسته در دامغان

وی با تاکید به اختصاص اعتبار از سوی رئیس  جمهوری در سفر چهارم دولت به طرح های توسعه کشاورزی این استان، خواستار در اولویت قرار دادن ایجاد صنایع فرآوری پسته در دامغان شد.

استاندار سمنان توجه بر اولویت بندی و تخصیص تسهیلات کشاورزی به این اولویت ها بر اساس هر شهرستان در اجرای طرح های توسعه کشاورزی را خواستار شد و گفت: تا حدودی تمام این تسهیلات در محل مشخص خرج شده و نحوه عملکرد آن از بهترین نمونه ها برای ارائه تسهیلات در سیستم بانکی است.

رهی بر اولویت بندی در نظارت بر تسهیلات کشاورزی، زمان بندی مناسب، نظارت همزمان با اجرا به منظور تحقق پیشنهادات و ... تاکید کرد.

وی گفت: باید مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، با هدف بررسی میزان تحقق تخصیص سهم اعتبارات توسعه کشاورزی هر شهرستان، در برنامه ای منظم، با فرمانداران نشست برگزار کنند تا اعتبارات اختصاص نیافته سال گذشته در سال 92 محقق و شفاف سازی لازم انجام شود.

فرمانداران بر طرح های توسعه کشاورزی نظارت کنند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز در این جلسه با بیان اینکه قریب 170 طرح توسعه کشاورزی در خصوص درستی هزینه کرد تسهیلات ارائه شده کشاورزی مورد نظارت قرار گرفت، اضافه کرد: از این تعداد نظارت دو مورد انحراف هزینه کرد غیر از محل مشخص شده، در شهرستان میامی مشاهده شد که اقدامات لازم برای بازگشت تسهیلات یا اصلاح آن انجام شد.

سید مجید موسوی با اشاره به این مطلب که از تعداد 170 نظارت، 125 مورد توسط کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و بقیه از سوی هسته نظارت طرح های توسعه کشاورزی در شهرستان ها انجام شده است از  فرمانداران خواست در تشکیل و فعالسازی هسته های نظارت بر طرح های توسعه کشاورزی فعالتر عمل کنند.

انجام 97 مورد نظارت بر طرح های توسعه کشاورزی

وی تصریح کرد: در شهرستان های مهدیشهر، آرادان و میامی، هسته نظارت یا تشکیل نشده و یا فعالیتی ندارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تاکید کرد: در شهرستان های سمنان چهار مورد، در دامغان 49 مورد و در شاهرود 44 مورد نظارت از سوی کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و همچنین هسته های نظارت آن شهرستان ها انجام شده است.

ناهمخوانی نظر کارشناسان بانک با نظر کارشناس جهاد کشاورزی

وی تشکیل نشدن کمیته های نظارتی، سخت گیری برخی بانک های عامل، نبود اسناد از نحوه هزینه کرد اعتبارات در پرونده متقاضیان، ارزیابی نامناسب وثیقه های ملکی از سوی برخی بانک های عامل، ناهمخوانی نظر کارشناسان بانک با نظر کارشناس جهاد کشاورزی و ... را عمده ترین چالش های نظارت بر صحت هزینه کرد تسهیلات توسعه کشاورزی در استان سمنان عنوان کرد.

موسوی به مشخص بودن سهم هر شهرستان از اعتبارات توسعه کشاورزی و لزوم اختصاص سهم هر شهرستان در همان منطقه اضافه کرد: اعتبارات شهرستان سرخه در سال 92 جداگانه لحاظ شده و اعتبارات سال 91 این شهرستان نیز از شهرستان سمنان جدا و مشخص می شود.

بنابر این گزارش: در این نشست وضعیت و میزان تخصیص تسهیلات طرح های توسعه کشاورزی هر شهرستان و مشکلات تخصیص آن و همچنین وضعیت تخصیص تسهیلات از سوی بانک های عامل مختلف بررسی شد.