نتیجه یک مصوبه انتخاباتی وزارت علوم در آخرین روزهای سال 91، دغدغه و دلمشغولیهایی را برای دانشجویان در ابتدای سال 92 به همراه داشت که اوج ابراز این نگرانی ها و پاسخهای مسئولان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از قطعی شدن همزمانی برگزاری یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری کشور در زمان امتحانات پایان ترم دانشگاهها، وزارت علوم اواخر سال گذشته در تب و تاب اتخاذ تصمیماتی برای همزمان نشدن پایان ترمها با سیاسی ترین اتفاق کشور، قرار گرفت؛ دو روز مانده به پایان تقویم سال 91، وزارت علوم با ابلاغ مصوبه ای به تمام دانشگاههای کشور به جز دانشگاه آزاد، اعلام کرد: امتحانات پایان ترم بین روزهای 20 خرداد تا 2 تیرماه نباید در هیچ دانشگاهی برگزار شود اما برگزاری امتحانات می تواند پس از 2 تیرماه ادامه یابد.

پس از انتشار این مصوبه و اطلاع یافتن جامعه دانشجویی کشور در این باره، اکثریت دانشگاههای کشور تقویم امتحانی خود را تغییر دادند.

همزمان با اعلام این تقویم از سوی دانشگاهها، زمزمه های انتقادها از گوشه و کنار میان دانشجویان شنیده شد و هنوز هم این انتقادات به مصوبه امتحانی وزارت علوم ادامه دارد؛ دانشجویانی که علاقمند به حضور در فعالیتهای انتخابات ریاست جمهوری هستند یا سایرین، تاکید بر این دارند که امتحانات حتماً باید در روزهای بعد از انتخابات برگزار شود، این انتقادات تا آنجا پیش رفت که حتی برخی تشکلهای دانشجویی اعلام به تحریم امتحانات یا حتی تحصن کردند و به گفته برخی از این تشکلها، هنوز هم منتظر هستند تا وزارت علوم این فاصله زمانی را تغییر دهد و به روزهای بعد از انتخابات واگذار کند.

تعطیلی خوابگاهها بلافاصله بعد از اتمام امتحانات پایان ترم، در نظر نگرفتن فرجه امتحانی، افت کیفیت آموزشی در این نیمسال به گفته دانشجویان و برخی استادان، عدم برگزاری کامل کلاسهای درس و برخی موضوعات دیگر، مهمترین انتقاداتی به شمار می آید که دانشجویان این روزها به آن اشاره می کنند.

پاسخ مسئولان

غلامرضا خواجه سروی - معاون فرهنگی وزارت علوم درباره تعطیلی خوابگاهها در زمان انتخابات نه تنها پاسخ شفاف و روشنی ارائه نکرد بلکه به مهر گفت: بین روزهای 20 تا 24 خردادماه مگر قرار است چه اتفاقی در روند انتخابات رخ دهد که نیاز به حضور دانشجویان در خوابگاهها باشد؟

چنین به نظر می رسد بر خلاف گفته های معاون آموزشی وزارت علوم که در هفته جاری اعلام کرد هیچ دانشگاهی بین روزهای 20 خرداد تا 2 تیرماه تعطیل نیست، به گفته قائم مقام صندوق رفاه این وزارتخانه، دانشگاهها طبق تقویم آموزشی خود می توانند خوابگاهها را تعطیل کنند؛ هر چند در هفته جاری هم معاون آموزشی وزارت علوم نسبت به چگونگی ادامه فعالیت دانشگاهها در این فاصله زمانی پاسخ شفافی ارائه نکرد.

حسین نادری منش در پاسخ به برخی انتقادات در خصوص افت کیفی در کلاسهای درس و فرصت ناکافی برای ارائه کنفرانس، تاکید کرد که دانشجویان باید بتوانند کنفرانس خود را ظرف 5 دقیقه در کلاس ارائه دهند و زمان را در واقع مدیریت کنند.

بر خلاف آنچه که این مقام مسئول وزارت علوم در خصوص مطالبات دانشجویان برای برگزاری زودهنگام پایان ترمها بیان می کند، اکثریت قریب به اتفاق دانشجویان که می توان انتقادات و گله هایشان را در رسانه های مختلف کشور نسبت به مصوبه امتحانی وزارت علوم دید مخالف شروع امتحانات تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری هستند.

به گزارش مهر، انتقادات دانشجویان به امتحانات تا آنجا پیش رفت که وزارت کشور به عنوان متولی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، در این باره تاکید کرد: ما در وزارت کشور هیچ گونه توصیه ای مبنی بر برگزاری زودهنگام امتحانات دانشگاهها به خاطر بحث انتخابات به وزارت علوم نداشته ایم.