حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این که واقعه طبس، ضمن فراهمآوردن اتحاد و يكپارچگى بيشتر نيروهاى انقلابى ايران، حقانيت انقلاب اسلامى را در جامعه بينالمللى به اثبات رسانيد، اظهار داشت: در جريان اين حادثه، چهره دشمن واقعى انقلاب بيش از هر زمانى نمايان تر شد و الهى بودن انقلاب نيز براى جهانيان روشن شد و در حقيقت خداوند متعال با توفان شن، پرده ديگرى از چهره زشت حاكمان واشنگتن را برداشت و تجاوز آشكار و مغاير با قوانين و موازين بينالمللى آنان را به نمايش گذاشت.
پيروزى ايمان بر فن آوری های مدرن به اثبات رسید
امام جمعه ابرکوه افزود: در پى شكست آمريكا در صحراى طبس، بار ديگر نظريه پيروزى فنآورى بر ايمان رد شد و بر حيثيت و اعتبار جهانى انقلاب اسلامى افزوده شد.
وی ادامه داد: به دنبال تجاوز نافرجام كماندوهاى آمريكا در طبس، حضرت امام خمينى(ره)، رهبر بزرگترين انقلاب ضدآمريكايى با صدور پيامى فرمود: «اشتباه كارتر در آن است كه گمان مىكند با دست زدن به اين مانورهاى احمقانه، مىتواند ملت ايران را كه براى آزادى و استقلال خويش و براى اسلام عزيز از هيچ فداكارى روى گردان نيست، از راه خودش كه راه خدا و انسانيت است، منصرف كند. كارتر نفهميده... با چه ملتىروبه روست و با چه مكتبى بازى مىكند. ملت ما، ملت خون و مكتب جهاد است. حمله به ايران، حمله به تمام بلاد مسلمين است.»
واقعه طبس پيامد سنگينی برای حکومت آمریکا داشت
این کارشناس سیاسی گفت:مهم ترین بعد شكست آمريكا در طبس، تأثير آن بر انتخابات رياست جمهورى آن كشور در سال 1980 بود که بهترين اهرمى كه كارتر مىتوانست با آن رقيب انتخاباتى خود را در معرض فشار قرار دهد آزادسازى گروگانهاى آمريكا در تهران بود.
وی افزود: سرانجام شكست در عمليات آزادسازى گروگانها يا واقعه طبس، سبب شد كه جامعه رأىدهندگان آمريكايى، اميد خود را به كارتر از دست بدهند و هنگامى كه وى در واپسين روزهاى دوران رياست جمهورى خود نتوانست مسأله گروگانها را خاتمه دهد، اعتماد مردم به وى و حكومتش سلب شد.
اعتراف آمریکایی های به شکست سنگین این کشور در مقابل ایران
حسینی اذعان کرد: واقعه شكست آمريكا در طبس آنقدر مهم و سرنوشتساز بود كه حتى مشهورترين چهرههاى سياسى را در آمريكا وادار به اعتراف به شكست كرد و براى مثال، برژينسكى مشاور امنيت ملى كارتر، احساس نااميدى ملى در آمريكا را از پيامدهاى مهم شكست اين كشور در طبس مىداند و مىگويد: «ماجراى مفتضح ايران، يكى از سه عامل مهم شكست كارتر بود و اين ماجرا، احساس نااميدى ملى را برانگيخت».
وی افزود: ويليام سوليوان، سفير سابق آمريكا در تهران نيز از اين واقعه با عنوان دوران تحقير ملى آمريكا ياد مىكند و مىنويسد: «روش سست و بىقيد حكومت كارتر و اقدامات نامعقول او به گروگانگيرى اعضاى سفارت آمريكا انجاميد و دوران تحقير ملى كه در تاريخ آمريكا نظير آن ديده نشده است آغاز شد» و يكى از خبرنگاران روزنامه آمريكايى نيويورك تايمز مىنويسد: «داغ شكستى كه آمريكاييان در ايران خوردند تا مدتها آنها را رها نخواهد كرد؛ بهويژه به این دليل كه اين شكست، ضربه دوبارهاى به احساس آنهايى بود كه شديداً به فنآورى معتقدند و به آن ايمان دارند. از كار افتادن سه بالگرد در ميان بادهاى شنى بيابان، ضربه بسيار سنگينى بوده است.»
واقعه طبس در نگاه امام خمينى
حسینی در مورد دیدگاه امام راحل در زمینه این واقعه گفت: امام خمينى در پى شكست آمريكا در طبس، در پيام كوبندهاى چنين فرمودند: «كارتر بايد بداند كه با اين عمل بسيار ناشيانه، حيثيت سياسى خود را به صفر رساند و از رياست جمهورى بايد قطع اميد كند. كارتر با اين عمل خود ثابت كرد كه قدرت تفكر را از دست داده است و از اداره يك كشور بزرگ مثل آمريكا عاجز است. اكنون كه شيطان بزرگ دست به كار احمقانه زده است، ملت شريف ايران بايد براى خداى تبارك و تعالى با تمام توان خود و با اتكال به قدرت خداى متعال مهيا شوند و آماده نبرد با دشمنان خود گردد».
وی افزود:ايشان در بخش ديگرى از پيام خود فرمودند: «نبايد بيدار شوند، آنهايى كه توجه به معنويات ندارند و به اين غيب ايمان نياوردهاند؟ نبايد بيدار شوند؟ كى اين هليكوپتر آقاى كارتر را كه مىخواستند به ايران بيايند ساقط كرد؟ ما ساقط كرديم؟ شنها ساقط كردند. شنها مأمور خدا بودند. باد مأمور خداست. قوم عاد را باد از بين برد؛ اين باد مأمور خداست. اين شنها همه مأمورند. تجربه بكنند باز.»
پيامدهاى حمله آمريكا به طبس
امام جمعه ابرکوه خاطر نشان کرد: نتيجه ماجراى تهاجم نظامى آمریکا به طبس، پيروزى بزرگ ايران و الگو قرار گرفتن آن از سوى كشورهاى جهان سوم و بهويژه مردم ممالك اسلامى، تضعيف موقعيت ابرقدرتى آمريكا در صحنهى روابط بينالملل، استعفاى "سايروس ونس" وزير امورخارجه آمريكا به نشانهى اعتراض و مهمتر از همه شكست خفتبار كارتر و برانگيختهشدن افكار عمومى عليه وى و حذف وی از رأس هرم قوه اجرايى ايالات متحده بود.
وی ادامه داد:خبر اين شكست براى كارتر آنچنان تلخ و دردناك بود كه به محض شنيدن خبر ناكامى عمليات، تعادل خود را براى مدتى از دست داد. برژينسكى در اين رابطه چنين نوشت: «وقتى كه خبر شكست طرح طبس به كارتر رسيد وى مانند شخصى كه به ضرب چاقو مجروح شده باشد، به خود مىپيچيد و به اطرافيانش بد و بیراه مىگفت.»طعم تلخ شكست ماجراى طبس براى كارتر رئيسجمهور وقت ايالات متحده آنچنان تلخ بود كه بعدها در مصاحبه با روزنامه كويتى الانباء چنين گفت: «دوران رياست جمهورى من بدترين دورههاى رياست جمهورى در آمريكا بوده، چه در آن زمان، دولت آمريكا در دست آيتالله خمينى در ايران به گروگان گرفته شد.»
امدادهای غیبی بقای انقلاب را تضمین کرد
حسینی با بیان این که اهميت واقعه طبس در اين نبود كه آمريكاييان براى نخستينبار آشكارا در داخل خاك ايران نيرو پياده كردند؛ زيرا اين واقعه نمونه كوچكى از تجاوز آمريكايىها در كشورهاى مختلف جهان نشان مىدهد اظهار داشت:اهميت واقعه صحراى طبس در اين بود كه وقتى نظامى مردمى و اسلامى مورد عنايات بارى تعالى باشد، حتى عواملى مانند ريگها و گرد و غبار بيابان هم مىتوانند ماشين جنگى قدرتمندترين كشور جهان را در هم بكوبد و منهدم سازد.
وی افزود:در جمعبندى ماجراى طبس به اين نتيجه مىرسيم كه امدادهاى غيبى همواره پشتیبان انقلاب و نظام جمهورى اسلامى بوده و همانگونه كه بنا به گفته امام(ره)، آن دانههاى شن مأمور خداوند بودند امدادهاى غيبى الهى، با خنثىكردن عمل خصمانه آمريكا، بقا و استمرار انقلاب اسلامى را تضمين كرد.