به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا حاجی بابایی صبح شنبه در مراسم افتتاحیه نمایشگاه فناوری اطلاعات و تجهیزات آموزش و پرورش که در محل نمایشگاههای بین المللی درحال برگزاری است با بیان این مطلب گفت: با اجرایی شدن بخشی از سند تحول بنیادین، تحول و خلاقیت به مقطع ابتدایی راه پیدا کرده است و امروز ما شاهد اختراع و اکتشاف از سوی دانش آموزان پایه های مختلف ابتدایی هستیم.
وی افزود: امروز همگان می دانند که فناوری و هوشمند سازی مجازی ضرورتی است برای تاثیرگذاری آموخته هایمان.
به گفته حاجی بابایی، با تحول بنیادین، کشاورزی، اقتصاد، فرهنگ و ... ساخته می شود و امروز ما شاهد تصویب سند تحول بنیادین و اجرای بخشی از آن هستیم. ضمن آنکه سند برنامه درسی ملی به عنوان سند زیر مجموعه سند تحول در اسفندماه مصوب و در فروردین ماه رونمایی شد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تصویب سند درسی برنامه ملی در شورای عالی آموزش و پرورش 40 ماه طول کشید، اظهار داشت: بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد بارها اعلام کرده که همه افتخارات کشورش به دلیل توجه به آموزش و پرورش بوده است و با استناد به صحبت های وی باید گفت که همه چپز برای کشور از آموزش و پرورش شروع می شود.
در ادامه مراسم، یوسف نوری رئیس سازمان فناوری اطلاعات تجهیزات آموزش و پرورش با تشریح برنامه های سومین دوره نمایشگاه، گفت: جشنواره فناوری اطلاعات و ارتباطات از سال 90 همزمان با تصویب سند تحول بنیادین کلید خورد اما در این دوره 3 بخش دستاوردها، کارگاه و نمایشگاه با یکدیگر تجمیع شدند.
نوری ادامه داد: در این دوره از نمایشگاه صد غرفه تجهیزات توانمندی دانش آموزان را به نمایش می گذارند. همچنین 45 غرفه متعلق به توانمندی های بخشهای غیر دولتی است.
وی با بیان اینکه در بخش کارگاه ها 11 گرایش وجود دارد، توضیح داد: در این بخش دستاوردهای دانش آموزان همچون هوافضا، محتوای الکترونیکی، ایروکاپ، بازی های رایانه ای، نمایش داده می شود.
به گفته نوری، در این دوره از نمایشگاه 82 هزار و 518 نفر متقاضی شرکت بودند که از این میان 79 هزار و 140 اثر به دبیرخانه ارسال شد که از این میزان 67 درصد دانش آموزان و 33 درصد فرهنگیان شرکت کرده بودند.
نوری ادامه داد: 41 درصد دانش آموزان دختر، 7 درصد دانش آموزان پسر، 25 درصد فرهنگیان زن و 26 درصد فرهنگیان مرد اختراعات و دستاوردهای خود را در نمایشگاه نشان داده اند.
به گفته وی، شهرهای همدان، تهران و مازندران بیشترین آثار را به جشنواره ارائه داده ضمن آنکه بیشترین آثار ارائه شده در بخش محتوای الکترونیک بود.
نوری در بخش اهدای مدال ها اعلام کرد: شهر تهران با 34 رتبه، خراسان رضوی با 14 رتبه و قم با 13 رتبه به ترتیب بیشترین شهرها برای دریافت مدال بودند.
به گزارش خبرنگار مهر، سید علی یزدی خواه رئیس آموزش و پرورش شهر تهران اعلام کرد: در شهر تهران دانش آموزان موفق شدند بیش از 480 اختراع را به نام خود ثبت کنند.
وی ادامه داد: نرخ بهره وری از کلاس ها با هوشمند سازی مدارس در راستای تولید و خلاقیت افزایش یافته است.
یزدی خواه در پایان عنوان کرد: رویکرد اصلی آموزش پرورش شهر تهران نیز محتوای الکترونیکی است و امیدواریم به زودی شاهد افزایش تولید در این عرصه باشیم.
در این مراسم حاجی بابایی از 3 جانباز فرهنگی روشن دل نیز تقدیر و تجلیل کرد.
در حاشیه:
* مشاهدات خبرنگار مهر حاکی از آن بود که بسیاری از غرفه های سومین نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات صبح شنبه از ساعت 9 صبح همزمان با مراسم افتتاحیه خالی بود و بسیاری از غرفه ها هنوز آمادگی افتتاح جشنواره را نداشتند.
* وزیر آموزش و پرورش که قرار بود پس از پایان سخنرانی از غرفه های نمایشگاه بازدید کند، بازدید نکرد و بلافاصله پس از پایان سخنرانی به دلیل حضور در جلسه ای مراسم را ترک کرد.