به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا مخبر دزفولی صبح امروز در همایش هفته آموزش با محوریت جایگاه آموزش فنی و حرفه ای، به تقویم علمی کشور اشاره کرد و گفت: دو مناسبت در مجموعه تقویم علمی کشور به تدریج روبه نهادینه شدن است. به عنوان مثال در آذر ماه مناسبت های16، 19، و 27 آذر همچنین در اردیبهشت ماه گرامیداشت شهادت استاد مرتضی مطهری را در پیش داریم اما در این تقویم جای هفته آموزش خالی بود که از دو سال گذشته با تدبیر وزارت علوم هفته آموزش به تقویم علمی کشور افزود شد.
وی با بیان اینکه در عرصه کشور دو بال آموزش و پژوهش را باید با هم دید، ادامه داد: عده ای نگاه افراط گرایانه به پژوهش دارند و عده ای دیگر نگاه افراط گرایانه ای به آموزش دارند. در حالی که برای تحول علمی هر دوی این دو بال لازم و ضروری هستند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هرم دانشجویی کشور تصریح کرد: دائم هرم دانشجویی را به سمت گسترش دانشجوی تحصیلات تکمیلی ختم می کنیم. هر چند این اقدام باید صورت گیرد اما کف این هرم نیروهای تکنسین قرار دارند و اگر ما بتوانیم آموزش های فنی و حرفه ای کارآمد را ساماندهی کنیم مجموعه آموزش عالی با جهت گیری مناسبی رو به رو خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران به یک انتقاد در حوزه علوم انسانی اشاره کرد و افزود: مدام در پی این هستیم که علوم انسانی باید متحول شود و در این زمینه وزارت علوم در اقدامی بزرگ و قابل تقدیر اقدام به بازنگری سرفصل دروس علوم انسانی کرده است اما آیا ما فقط علوم انسانی را داریم. اگر از سایر علوم غفلت شود خسارات جبران ناپذیری به بار می آورد.
مخبر دزفولی در بخش پایانی سخنانش گفت: در آموزش های ما هنوز ذهن گرایی و حافظه محوری جا دارد و مدام انباشتی از موضوعات را به ذهن افراد متبادر می کنیم. در حالی که خلاقیت و نوآوری مانند یک جرقه نقطه ای است، اما زمانی تحول شکل می گیرد که این نقطه ها تبدیل به خط و جریان جاری شود.