اراک - خبرگزاری مهر: معاون اجتماعی دادگستری استان مرکزی و قائم مقام ستاد ویژه جرایم انتخاباتی گفت: برخی شعارهای کاندیداها اصلا ماهیت اجرایی ندارد و این وظیفه رسانه هاست که مردم را از این نوع شعارها و ضعف های کاندیداها آگاه کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل مجدد ظهر شنبه در جمع مدیران مسئول مطبوعات، کانونهای تبلیغاتی و چاپخانه دارها افزود: نقش رسانه ها در تنویر افکار عمومی غیرقابل انکار است رسانه ها می توانند در جهت دهی افکار عمومی تاثیرگذار باشند.

وی اظهار داشت: ظاهرا جناحها و احزاب سرمایه گذاری های زیادی در حوزه انتخابات داشته اند و امسال با توجه به همزمانی ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا انتخاباتی متفاوت را تجربه می کنیم.

وی با بیان اینکه پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی مراحلی دارد، اظهار داشت: غالب جرایم انتخاباتی از تبلیغات شروع می شود.

مجدد افزود: شورای نگهبان تنها یکسری قوانین کلی را که در قانون آمده است در صلاحیت نامزدها بررسی می کند و در مراحل بعدی این رسانه ها هستند که با روشنگری خود مردم را از شایسته بودن کاندیدا مطلع می کنند.

وی ادامه داد: رسانه ها باید علاوه بر چاپ بیوگرافی و سایر مشخصات نقاط ضعف و قوت نامزدهای شورای شهر و ریاست جمهوری را برای مردم تبیین کنند.

وظیفه رسانه است که فرد اصلح را به مردم شناسایی کند

معاون اجتماعی دادگستری استان مرکزی حضور پرشور مردم در انتخابات را از دیگر وظایف رسانه ها دانست و تصریح کرد: تمام نامزدهای انتخاباتی اهل و شایسته سکانداری بر صندلی شورا و ریاست جمهوری را ندارند و این وظیفه رسانه است که فرد اصلح را به مردم شناسایی کند.

مجدد با تاکید بر اینکه اگر مردم در انتخاب خود برای فرد اصلح اشتباه کنند رسانه مقصر است، اضافه کرد: به علت مشغله های روزانه مردم فرصت این را ندارند که خود به تنهایی و تک تک به دنبال تحقق شعارها و فرد اصلح بگردند و این وظیفه رسانه هاست که به دنبال بهترین ها باشند و این افراد را به مردم معرفی کنند.

برخی شعارها بدون پشتوانه علمی و کارشناسی است

قائم مقام ستاد ویژه جرایم انتخاباتی با تاکید بر اینکه برخی شعارهای کاندیداها اصلا ماهیت اجرایی ندارد و شاید در استان قابل اجرا نباشد خاطرنشان کرد: برخی افراد این شعارها را مطرح می کنند در صورتیکه این وظیفه رسانه است که با آگاه سازی خود بگوید این شعارها قابلیت اجرا ندارد و بدون پشتوانه علمی و کارشناسی است.

وی با اشاره به اینکه رای دادن  یک نوع رد امانت محسوب می شود، تصریح کرد: حضور رسانه تنها در رای نیست بلکه نقد و بررسی شعارهای انتخاباتی هم از کارکردهای رسانه هاست.

معاون اجتماعی دادگستری استان مرکزی ادامه داد: برخی با این شعارها توانستند در انتخابات پیروز شوند چون کسی و رسانه ای عملکرد آنها را نقد و بررسی نکرد.

درانقلاب ایران اساس کار مردم هستند

معاون فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز با بیان اینکه نسل جوان باید دستاوردهای انقلاب را خوب بشناسد گفت: در انقلاب ایران اساس کار مردم هستند و این مردم هستند که با رای خود جهت نظام را تعیین می کنند.

مهدی قاسمی ادامه داد: باید فضا را بیشتر و بیشتر برای حضور حداکثری مردم آماده کنیم تا ارکان نظام بیشتر و بیشتر مستحکم شود.

وی با بیان اینکه نباید از شخصیت افراد عبور کنیم اظهار داشت: این حضور بدون تخریب شخصیت افراد و با رقابت سالم باشد.