به گزارش خبرنگار مهر، پنج کارگاه 25 نفره با حضور کارکنان، دانشجویان علاقمند تمامی رشته های دانشگاه پیام نور مرکز سنندج به مدت 40 روز تا تولید نهایی قارچ در حال برگزاری است.
مدیر گروه رشته اقتصاد کشاورزی دانشگاه پیام نور مرکز سنندج در این کارگاه گفت: دو نوع قارچ خوراکی به نام های "دکمه ای" و "صدفی" وجود دارد که هر دو نوع به طور طبیعی در مناطق کردستان رشد می کند.
محمد مجیدی با بیان اینکه کارگاه های تجاری تولید قارچ در سنندج وجود دارند، اظهار داشت: نوع دکمه ای قارچ بازار پسند و خوش طعم تر است و شرایط رشد مصنوعی هر دو نوع یکی است.
وی بیان کرد: در این کارگاه نوع صدفی به دلیل امکانات دانشگاه برای آموزش انتخاب شده که "کلش" (بقایای غلات) بعد از حرارت به مدت یک ساعت و ترکیب شدن با بذر ترکیبی قارچ صدفی با هم ادغام شده و تا 40 روز با مراقبت خود دانشجویان تا تولید نهایی ادامه دارد.
مدرس کارگاه با بیان اینکه آماده کردن و بذر پاشی برعهده دانشجویان است، افزود: قارچ به دلیل خواص بی شماری که دارد از جمله کاهش فشار خون، ضد سرطان، کاهش درد و کاهش گلسترول خون و دارا بودن انواع ویتامین ها، آهن، روی، منگنز و کربوهیدارت ها از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان داروی موثر معرفی شده است.
مجیدی با اشاره به حساسیت بالای قارچ به آلودگی، اعلام کرد: لازم است دانشجویان در طول دوره رشد قارچ تمام مراقبت و سعی خود را به کار ببرند و شرایط مناسب را برای رشد قارچ ایجاد کنند.
وی در پایان یادآور شد: این کارگاه اولین بار است که برگزار می شود و از این پس در این مرکز در هر ترم دو دوره برگزار می شود.
در پایان دوره برای تمامی شرکت کنندگان نیز گواهینامه صادر می شود.