معاون پژوهشي وزارت بهداشت و درمان گفت: بازيگر اصلي تحقيقات و پژوهشها مردم هستند ، بنابراين محور اصلي كار و پژوهش را بايد به مردم سپرد تا فعاليت پژوهشي از درون مردم و با انگيزه و آرمان آنها تحقق يابد.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در اردبيل، دكتر حسين ملك افضلي در كنگره سراسري پژوهش مشاركتي مبتني بر جامعه افزود: مسوولان بايد به مردم فرصت هم انديشي و تفكر را بدهند و خودشان تمامي كارها را به عهده نگيرند بلكه با مشاركت فعاليت گروهي و كانون جامعه و نيز كمك علمي و منطقي موسسات و مراكز علمي مي توانيم كار تحقيق مناسب و شايسته را انجام دهيم.

وي با انتقاد از عدم روحيه فعاليت گروهي گفت: متاسفانه بر اثر سابقه تاريخي ايرانيها هميشه در كار جمعي دچار مشكلاتي هستند بنابراين اگر در اين زمينه تمرين مناسب نداشته و خود را با فعاليت هاي جمعي و روحيه همكاري سازگاري نكنيم، هميشه دچار مشكل شده و تعامل و همكاري سيستمي را نخواهيم داشت.

ملك افضلي با اشاره به موفقيت هاي فعاليت هاي گروهي تصريح كرد: وزارت بهداشت در فعاليت هاي گروهي هميشه موفق عمل كرده اما برخي عوامل با پيشرفت تكنولوژي قابل حل نيست و فقط با فعاليت گروهي و اجتماعي اصلاح آن امكانپذير است بنابراين بايد در اين كارها از تجربيات و تحقيقات مردمي به نحو شايسته استفاده كرد.

در ادامه اين كنگره رئيس دانشگاه علوم پزشكي اردبيل به عنوان دبير علمي كنگره گفت: استان اردبيل با وجود محروميت بهداشتي و درماني در زمينه روش هاي نوين پژوهش و اولويت بندي مشكلات و نيازهاي و مطالبات مهم گامهاي اساسي برداشته و سعي مي شود بر اساس اولويت سنجي مسائل ومشكلات حل مي شود.

دكتر شهنام عرش افزود: در حوزه بهداشت به علت درگير شدن با كار مردم به خوبي اشتياق و همياري مردم را در حل مشكلات مشاهده مي كنيم و اگر اين روند استقبال را از قالب سيستم دولتي خارج كنيم مي توانيم نتايج خوبي بگيريم.