به گزارش خبر گزاري "مهر"، حجت الاسلام والمسلمين موسوي لاري در مراسم تجليل مجمع استانداران جمهوري اسلامي از وي، برگزاري اين مراسم را جلسه اي كاري ارزيابي و تأكيد كرد كه تا آخرين روز خدمت، بايد كار خود را با جديت ادامه دهيم.
وي با بيان اين كه نگاه ما به اين جمع، در صيانت از سرمايه هاي مديريتي كشور است، افزود: تصور من اين بود كه هيچ جمعي به اندازه مجمع استانداران داراي توان، تجربه و قابليت انتقال تجارب به مديران كشور نيست.
وي گفت: استانداران به عنوان عالي ترين مديران مناطق هم به صورت تخصصي كارهاي مربوط به مديريت داخلي را انجام داده اند و هم نقش هماهنگي در مناطق را برعهده داشته و هم با ظرفيت و امكانات مناطق آشنايي دارند، از اين رو دوره كار در استانداري اندوخته ارزشمندي است كه در صورت انتقال به مديريت كشور، كارها موزون و با كيفيت انجام مي شود.
وزير كشور با بيان اين كه "ما در آغاز راهي هستيم كه فرجام آن منطقي كردن مديريت تصميم سازي در سطوح كلان است"، افزود: اين جمع بازوي مشورتي يا نقطه اتكاء فكري براي مديران همه جانبه نگر كشور است.
وي قدم هاي برداشته شده براي سامان دهي مجموعه استانداران پس از انقلاب را قدم هاي خوبي دانست و گفت: با اين كه دولت در حمايت از اين جمع نقشي نداشته است، زيرا اين جمع يك تشكل غيردولتي است؛ اما اين تشكل مصوبه خاص دولت را نيز دارد و به همين دليل درك متقابلي بين اين جمع و دولت وجود داشته و دارد.
موسوي لاري سپس با اعلام خبرتأمين ساختمان و دبيرخانه مجمع استانداران ، افزود: خانه احزاب و مجمع استانداران دستاورد دولت آقاي خاتمي است و اين جمع به طور آزاد، كوله باري از تجربه براي اثرگذاري بر تصميمات دارد.
وي بابيان كه وزارت كشور در اين مدت و در اين دوره با همدلي موفق به طي مسير شده است، اظهار داشت: جايگاه استانداران اقتضاء مي كند كه مناطق را آنگونه كه شايسته است براي تقسيم عدالت و توزيع امكانات به تصميم گيران معرفي كنند.
وي تأكيد كرد: راه توسعه بايد ادامه يابد و كشور به سمت توسعه متوازن هدايت شود.
وزير كشور سپس با بيان اين كه مجمع استانداران بايد روي پروژه ها، تحقيقات و همنوايي با مديريت كشور كار را ادامه دهد، گفت: سازوكار لازم در اين تشكل و تشكيل كميته ها و كميسيون هاي آن انجام يافته و اين جمع با جديت كار را به جلو مي برد، ديگران نيز بنا به نيازشان به اين جمع رجوع خواهند كرد تا از ذخاير آن استفاده كنند.
موسوي لاري در پايان با تأكيد بر اين كه دستاورد وزارت كشور محصول كار جمعي است، اضافه كرد: مديران صف و ستاد اين وزارتخانه هركدام در تحقق اهداف وزارت كشور نقش اساسي و جمعي خود را به طور شايسته ايفا كرده اند كه من نيز متقابلاً از تمام آنها سپاسگزاري مي كنم.
در اين مراسم همچنين سيد حسن رسولي استاندار خراسان رضوي و عضو مجمع استانداران جمهوري اسلامي در گزارشي كه براي حاضرين قرائت كرد، اظهار داشت: وزارت كشور98 سال پيش با نام وزارت داخله تأسيس و در قبل و بعد از پيروزي انقلاب در مجموع 98 نفر مسؤوليت اداره اين وزارتخانه را برعهده داشته اند كه85 نفر از آنها در سمت وزيري و25نفر نخست وزير در سمت سرپرست وزارت كشور انجام وظيفه نموده اند.
وي افزود: همچنين13نفر در 27سال گذشته مسؤوليت اداره وزارت كشور را برعهده داشتند كه قبل از انقلاب به طور متوسط 5روز تا 11ماه و پس از پيروزي نيز به طور متوسط دو سال در مسند وزيري بوده اند.
رسولي گفت: آقاي موسوي لاري به تنهايي 7سال و يا 25درصد سال هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي مسؤوليت اداره وزارت كشور را داشتند و از اين حيث هم قبل و هم بعد از انقلاب استثناء بوده و در دو دورة پي، در پي در دو دولت بيشترين ميزان حضور را داشتند.
عضو مجمع استانداران گفت: تا قبل از سال 1368و بازنگري قانون اساسي و ايجاد پست معاونت اول رياست جمهوري، وزير كشور به صورت عرفي همواره در نقش جانشين رئيس دولت ايفاي وظيفه داشت. كما آنكه مصوباتي از آقايان ناطق نوري و محتشمي در دست است كه به عنوان رئيس دولت امضا نموده اند.
وي در بخش ديگري ازسخنان خود با بيان اين كه "سوابق مبارزاتي موسوي لاري بر همگان روشن است"، افزود: وي از ياران امام (ره) بوده و در سال هاي اول مبارزه زنداني و شكنجه شده و پس از پيروزي انقلاب در هيأت رئيسه مجلس، وزارت ارشاد، رياست جمهوري و وزارت كشور در توسعه سياسي گام برداشته است.
رسولي ادامه داد: وي از چهره هاي مطرح است كه مسؤوليت سياست هاي محوري در دولت اصلاحات را برعهده داشته و 7دوره انتخابات رسمي و سراسري در دوران وزارت وي در كشور برگزار شده است.
وي با اشاره به اين كه يكي از كارهاي بي نظير اين دوره، تعيين تكليف شوراهاي اسلامي بود كه به مدت 20سال به فراموشي سپرده شده بود، گفت: اعضاي اين شورا 110هزار نفر ا عضاي اصلي هستند كه از اين طريق يكي از مهمترين اهداف جمهوري اسلامي در خصوص دخالت مردم در اداره امور و مديريت شهري و نيز مديريت محلي تحقق يافت.
وي افزود: ثمره اين تلاش، تعيين تكليف مديريت روستايي بوده است . زيرا از سال 1316قانون اداره روستاها، كدخدايان را مسؤول روستاها معرفي كرده بود. پس از انقلاب شوراهاي غيررسمي توسط جهادسازندگي ايجاد شد اما همچنان در اداره امور روستاها خلائي وجود داشت كه با تأسيس شوراهاي روستايي و دهياري ها و تصويب اساسنامه دهياري ها مديريت روستايي در روستاهاي بالاي 100خانوار به مثابه پارلمان محلي در وظايف حاكميتي دخالت دارند كه از جمله مهمترين فعاليت آنها مي توان اجراي طرح هادي در روستاها را نام برد.
رسولي، تشكيل خانه احزاب را از دستاورد مهم ديگر وزارت كشور دانست و گفت: اعضاي اين خانه با دريافت خدمات سياسي مشفقانه دور هم جمع مي شوند و با حفظ مواضع خود نسبت به موارد كلان كشور اظهار نظر مي كنند و تعارضات سياسي را سامان مي دهند.
وي در بخش ديگري از اظهارات خود گفت: تلاش بعمل آمده در گسترش N.G.O ها و تعميم امنيت در شرق كشور از ديگر فعاليت هاي مثبت وزارت كشور در اين مدت مي باشد در حالي كه ناامني از مرزها به تدريج به عمق كشور گسترش مي يافت و امروز شرق كشور جزء امنيتي ترين نقاط كشور است .
وي با بيان اين كه دفاع موسوي لاري از حقوق مردم در جريان انتخابات هفتمين دوره مجلس شوراي را همگان به ياد دارند، افزود: كارآمد كردن ناجا و ارتقاء توان مديريتي و امكانات لجستيكي آن از ديگر محور خدمات ايشان است.
استاندار خراسان رضوي در ادامه گفت: مديريت شهري و خدمات شهري از ديگر كانون هاي مورد توجه وزارت كشور بوده است. به نحوي كه اعتبارات شهرداري ها در اين مدت افزايش يافت و از مبلغ ده شاهي عوارض در هر ليتر بنزين به ده درصد از قيمت اسمي عوارض در هر ليتر رسيد كه شهرداري ها امروزه چهارصد ميليارد تومان از اين محل درآمد دارند.
وي با اشاره به اين كه گسترش حمل و نقل شهري و ريلي از ديگر ثمرات خدمت موسوي لاري در وزارت كشور بوده است، خاطرنشان كرد كه حمل و نقل ريلي در مشهد رو به اتمام است.
عضو مجمع استانداران پس از انقلاب در پايان اظهارات خود گفت: اين دوره مديريتي به لحاظ كمي بيشترين حجم و از نظر كيفي نيز بهترين كيفيت را داشته كه جهت تقدير از خدمات اين وزير پركار و تلاشگر لوح تقدير مجمع استانداران به وي اعطا مي شود.
در پايان اين مراسم لوح تقديري از سوي مجمع استانداران به حجت الاسلام والمسلمين موسوي لاري وزير كشور اهدا شد.
تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۸۴ - ۱۷:۰۲
وزير كشور بر صيانت از سرمايه هاي مديريتي كشور و نيز ادامه جدي كارها تا آخرين روز خدمت تأكيد كرد.