زنجان - خبرگزاری مهر: نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: ائتلاف زمانی مفهوم دارد که شورای نگهبان کاندیدای مورد تایید را اعلام کرده باشد بنابراین ائتلاف های فعلی زود رس است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد سعیدی کیا شامگاه سه شنبه در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه زنجان با تاکید بر اینکه عضو هیچ حزب و گروهی نیست، افزود: اساس این حکومت بر اساس ولایت فقیه و قانون اساسی است و هر کسی در حد تخصص و توانایی خود به کار گرفته می شود.
 
وی با بیان اینکه من این خط کشی ها و جریاناتی که دیگران را کنار می گذارند را قبول ندارم، افزود: هر فردی می تواند مخلصانه خدمت کند و در صحنه نظام حضور داشته باشد.

سعیدی کیا افزود: هرچند عضو هیچ دسته و گروهی سیاسی نیستم ولی در جامعه به دلیل رفتار و اعتقادات اصولگرا تعریف می شوم.

نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری، با یادآوری اینکه با روی کار آمدن اصلاح طلبان یک گروه از صحنه خارج شدند و با روی کارآمدن اصولگرایان یک گروه دیگر، افزود: با خارج شدن مدیران از صحنه با روی آمدن یک گروه و یا جریان خاص کشور دچار خسران و مشکل می شود.

سعیدی کیا  با بیان اینکه به کارگیری نیروی متخصص و کارآمد بسیار مهم است تاکید کرد: همه وفاداران انقلاب اسلامی درحد توان و تخصص خود باید بتوانند عرصه را برای فعالیت خود آماده بببنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر آنچه دیده می شود رنگ باختن شایسته سالاری در کشور است، افزود: در حال حاضر شایسته سالاری رنگ باخته و در بسیاری مدیریت ها افراد مناسب سرجایشان نیستند و باید این وضع اصلاح شود.

این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه هرگز وارد فعالیت های اقتصادی نشده است در خصوص تامین هزینه های تبلیغات انتخاباتی خود گفت: در حال حاضر شماره حساب اعلام می کنم تا کسانی که طرز تفکر و فعالیت من را پسندیدند کمک کنند و هرچقدر کمک کردند همان مقدار هزینه تبلیغات انتخاباتی می کنم.

نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با یادآوری اینکه در قانون اساسی و سیره امام، رهبری فصل  الخطاب است، ادامه داد: هیچ اشکالی ندارد که یک رئیس جمهور نظراتی کارشناسانه داشته و آن را با رهبری در میان گذارد ولی باید توجه داشت که نتیجه و تصمیم گیری با مقام معظم رهبری است.
 
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر نقاط قوت و ضعف احمدی نژاد گفت: اجرای سفرهای استانی، ارتباط با مردم و مسئولان استانی، پیگیری و نظارت بر کارها، مسکن مهر، پیشرفت های علمی، توجه به کارهای عمرانی، ساماندهی وضعیت سوخت در کشور، ساده زیستی، پرکاری و داشتن روحیه تهاجمی به استکبار از جمله نقاط قوت احمدی نژاد و نیمه تمام ماندن بسیاری از پروژه های عمرانی، نابسامانی وضعیت اقتصاد کشور، افت سرمایه گذاری، افت تولید در کشور، تشدید تورم، رشد پایین اقتصادی در چند سال اخیر، افت شدید ارزش پول ملی و بی توجهی به برنامه ریزی و فعالیت های برنامه دار از جمله نقاط ضعف احمدی نژاد است.
 
سعیدی کیا با اشاره به تغییرات شدید مدیریتی در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد گفت: تغییرات پی در پی مدیران کشور را به روزمرگی می کشاند.
 
وی همچنین قانون گریزی و ضعیف کردن وزارت خارجه را از دیگر نقاط ضعف احمدی نژاد عنوان کرد و اظهار داشت: اینکه یک مدیر قانون را قبول نداشته و اجرا نکند در کشور نابسامانی ایجاد می کند.

سعیدی کیا ضعیف کردن وزارت امور خارجه در برخورد با سایر کشورها را از ضعف های دولت فعلی دانست و  افزود: در حال حاضر دو  دستگاه فعالیت های خارجی ایران ررال دنباتل می کند یکی خود وزارت امور خارجه و یگری معاون امور بین الملل آقای رئیس جمهوری که کارهای خارجی ایارن را دنبال می کنند.
 
نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری تشکیل ائتلاف ها را زود هنگام دانست و افزود: حرف های مختلفی زده می شود. ائتلاف زمانی معنا دارد که شورای نگهبان کاندیداهای مورد تایید را اعلام کرده و من قصد دارم تا آخر مستقل باقی بمانم.
 
من محدود به قشر خاصی نیستم
 
وی با فعالیت های گذشته خود در بخش های مختلف کشور یادآور شد و ادامه داد: در آن دوران ها بسیاری از مردم مخاطبان من بودند. در روستاها کارهای فراوانی کرده ام و محدود به قشر خاصی نیستم. مخاطب من همه مردم هستند.
 
سعیدی کیا با پیچیده خواندن کار دولت گفت: هر کدام از دولت های گذشته روی موضوع خاصی کار کرده اند و نمی توان گفت کدام یک از دیگری بهتر عمل کرده است. دولت هاشمی در کارهای سازندگی پیشگام بود و در کارهای اجتماعی محدودیت ایجاد شده بود، در دوران خاتمی بیشترین همت بر کارهای سیاسی بود، در دولت موسوی هم کار سازندگی انجام می شد و هم به جبهه های جنگ کمک می شد و در دولت احمدی نژاد همت بر موضوع برقراری عدالت اجتماعی بود ولی به خاطر نبود یک برنامه مشخص وضعیت فعلی پیش آمد در نهایت هر کدام از دولت ها نقاط ضعف و قوتی داشت و به طور مطلق نمی توان نظر قطعی داد.
 
از مشایی خبری ندارم
 
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر ارتباط با مشایی گفت: من از مشایی خبری ندارم و هیچ ارتباطی نیز با وی نداشته ام.
 
نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری.. در رابطه با دلایل بروز اختلاس در کشور اظهار داشت: اگر اراده مسلط وزارتخانه بر سلامت استوار شود جریان کار نیز مثبت و سالم خواهد بود  و باید در کارها نظارت قوی بر عملکرد افراد وجود داشته باشد که نیست.
 
اصلاح سیستم های بانکی کشور نیازمند استقلال بانک مرکزی است
 

وی با غیرمستقل خواندن بانک مرکزی در کشور افزود: زمانی که بانک مرکزی مستقل نباشد ارزش کار حرفه ای در آن افت می کند و نمی تواند رابطه خوب نظارتی بر دستگاه های زیرمجموعه خود داشته باشد بنابراین برای اصلاح بانک های کشور باید بانک مرکزی مستقل شود.
 
سعیدی کیا نظارت موجو د در کشور در همه زمینه ها را بسیار ضعیف توصیف کرد و ادامه داد: کارهای زیادی در کشور انجام شده ولی نبود نظارت بر این کارها باعث عدم نتیجه دهی مطلوب شده است.
 
وی تاکید کرد: برای به دست آوردن یک وضعیت مناسب باید مشکل را شناخت و بعد برای حل آن راهی را ارایه داد. گرانی پیش آمده در کشور بخشی به خاطر تورم و بخشی نیز همان گران فروشی است که بسیاری به آن مرتکب می شوند.
 
 
نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری، گرانی را ماحصل اقتصادی دانست که در آن سرمایه گذاری ضعیف و تولید افت کرده است و گفت: دیدگاه عدالت باید در جریان پیشرفت جامعه معنا پیدا کند.
 
مقررات شفاف نیست
 
سعیدی کیا با تاکید بر اینکه دولت باید با سیاست گذاری بستری برای سرمایه گذاری ایجاد کنند، اظهار داشت: در سطح خرد و کلان باید به سرمایه گذاری عرضه داد تا همه مردم امکان ورود در آن را بدهند.
 
وی همچنین به لزوم ثبات مقررات اشاره کرد و افزود: در سال گذشته هر هفته یک مصوبه صادر شده و در حال حاضر در بیشتر قوانین ابهام وجود دارد.
 
نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری میزان نقدینگی کشور از 450 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و ادامه داد: این سرمایه باید به سمت تولید سوق داده شود ولی اکنون به سمت طلا، ارز و ملک پیش می رود.
 
پول نفت باید در خدمت آبادانی کشور لحاظ شود نه برای هزینه های جاری دولت
 
وی با بیان اینکه پول حاصل از درآمد نفت به سمت خزانه میرود و خرج می شود، افزود: بیشتر این پول خرج هزینه های جاری می شود و کمتر از آن به سرمایه گذاری استفاده می شود و این در حالی است که این پول باید در خدمت آبادانی کشور استفاده شود.
 
سعیدی کیا با یادآوری اینکه طبق قانون اساسی سالانه باید 20 درصد از درآمد نفتی کشور واریز به صندوق توسعه ملی شود، گفت: این پول باید در اختیار کارآفرینان باشد و دولت تنها نقش نظارتی بر آن داشته باشد تا تولید رقم خورده و اشتغال ایجاد شود.
 
برنده و بازنده انتخابات 88 هر دو دچار اشتباه بزرگی شدند
 
وی با اشاره به خلق حماسه توسط مردم در انتخابات 88 به خاطر حضور پرشور افزود: در انتخابات 88 در حدود 15 میلیون از رای مردم به کسی تعلق گرفت که برنده نبود ولی باید توجه داشت که این آرا محترم است چرا که مردم پای صندوق رفته و رای داده اند. هیچ جا چنین نیست که مردم نظر یکسانی دارند.
 
نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در جریان انتخابات 88 غربی ها بستری برای فتنه آماده کردند و متاسفانه برنده و بازنده انتخابات اشتباهات بزرگی را مرتکب شدند  و باعث بارور شدن بستر فتنه شدند و در نهایت عده ای اغتشاش گر اغتشاش کردند.
 
وی برنده انتخابات سال 88 را مردم دانست و افزود: بازنده کسانی بودند که هم رای آورده و هم رای نیاوردند و من به جای کلمه فتنه از کلمه اشتباهات بزرگ استفاده می کنم.
 
به جز رهبر هیچ کس نمی تواند برای حذف یا ماندن سربازی اجباری تصمیم بگیرد
 
سعیدی کیا در رابطه با نظر خود در خصوص ارتباط با آمریکا نیز گفت: سیاست های کلی نظام دست رهبر است و ایشان نیز به صراحت فرموده اند در صورتی که آمریکا موضع زور را کنا گزار می شود با وی مذاکره کرد.
 
وی با بیان اینکه رئیس جمهور خوب کسی است که در چارچوب سیاست های نظام وظیفه خود را به خوبی انجام دهد اظهار داشت: رئیس جمهور نباید در یک مرجع جهانی حرفی بزند که از آن بوی تقابل برآید و مردم بفهمند و مشکل ساز شود.
 
نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری. در رابطه با اظهار نظر یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری در رابطه با حذف سربازی اجباری افزود: سربازی زیر نظر مقام معظم رهبری است و اظهار نظر در این خصوص مفید فایده نیست.
 
باید با زبان نرم فرهنگی با جامعه ارتباط پیدا کرد
 
وی انقلاب اسلامی را ریشه در فرهنگ دانست و ادامه داد: ما در دانشگاه تولید علمک داریم ولی تولید فرهنگ ضعیف است و نتیجه علمی بدست می آوریم ولی ارزش مداری ضعیف است.
 
سعیدی کیا با تاکید بر اینکه باید فرهیختگان کشور را شناسایی کنیم افزود: باید به این افراد امکانات ارائه شود تا تولید فرهنگ کنند. اگر این بستر در کشور فراهم شود بسیاری از ناهنجاری ها کنار می رود.
 
وی با یادآوری اینکه باید با زبان نرم فرهنگی با جامعه ارتباط پیدا کنیم، گفت: وجود گشت ارشاد قاعدتا یک کار فرهنگی است پس باید با زبان فرهنگ با مردم حرف زد و نمی شود گشت ارشاد را به پلیس سپرد.
 
خصوصی سازی خودروسازی را نجات می دهد
 
نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری مدیریت دولتی را علت بی کیفیتی خودروهای تولید داخل عنوان کرد و  اظهار داشت: این صنعت به طور واقعی باید خصوصی شود تا رقابت نیز ایجاد شده و کیفیت مطرح شود.
 
وی همچنین مسکن مهر را طرحی بسیار خوب دانست و افزود: اشکالاتی بر اجرای این طرح وارد است که باید اصلاح شود و ادامه پیدا کند.
 
سعیدی کیا در پاسخ به پرسشی مبنی بر تفکیک جنسیتی دانشگاه ها ادامه داد: هنوز نمی دانم هدف از این طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها چیست. تا زمانی که بستر فرهنگی در جامعه جاری نشود این کارها فایده ای نخواهد داشت.
 
وی اجرای طرح هدفمندی یارانه ها را بر اساس قانون دانست و گفت: این قانون باید اجرایی شود ولی اکنون نحوه صحیحی در پرداخت آن وجود ندارد به طوری که نقدینگی تورم ایجاد می کند.