حجت الله جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مبارزه با بیماریهای دامی به منظور حفظ و حراست از سرمايه دامی کشور و پويايي صنعت دامپروری از جمله وظايف حرفه دامپزشکی است.
وی ادامه داد: اين امر با انجام اقداماتی همچون واکسیناسیون، سمپاشی، تست های غربالگری مراقبت ها و انجام آزمايشهای تشخیصی میسر مي شود.
این مسئول یادآور شد: يکی از مهمترین بیماريها ی دام سبک بیماری آبله است که عامل ايجاد کننده اين بیماری ويروسی و جزء دسته پاکس ويروسها است.
جعفری گفت: اين ويروس باعث ايجاد دو فرم بیماری به صورت پوستی و احشايي در دام مي شود که در فرم پوستی عمدتا به صورت پراکنده و منتشر ندولها یی بر روی پوست دام ايجاد شده و در نتيجه باعث کاهش کيفيت و انعطاف پذيری پوست و خشکی آن می شود و دام دچار علائمی همچون بی اشتهايي، افسردگی و ضعف مي شود.
مدیر شبکه دامپزشکی ریگان تصریح کرد: در فرم احشايي اين ندولها در احشا بودن عمدتا در دستگاه گوارش و تنفس تشکيل مي شوند.
جعفری بیان داشت: يکی از راههای انتقال اين بیماری از طريق دلمه های کنده شده از پوست دام مبتلا به دام سالم است بنابراین انجام اقداماتی مديريت بهداشتی و ضد عفونی کردن جايگاه دام در مبارزه با اين بیماری حائز اهميت است.
وی ادامه داد: همچنين توجه به اصول قرنطينه، کنترل ورود و خروج بهداشتی و هماهنگ شده با دامپزشکی در پيشگيری از اين بیماری اهميت دارد.
جعفری افزود: در حال حاضر فاز بهاره واکسیناسیون آبله دام سبک در اين شهرستان آغاز شده و پيش بینی می شود تا پايان سال جاری قريب به 175 هزار راس دام سبک عليه اين بیماری مهم واکسینه شوند.
مدیر شبکه دامپزشکی ریگان اذعان داشت: در پايان تقاضا مي شود دامداران و عشاير شهرستان در صورت برخورد با دام مبتلا اقدامات درمانی و پیشگيرانه بیماری را با هماهنگی دامپزشکی شهرستان اعمال کنند.