گرگان - خبرگزاری مهر: معاون سازمان مدیریت بحران کشور گفت: بافتهای فرسوده در کشور و شریان های حیاتی از جمله ارتباطات و خطوط لوله گاز وغیره تنها تا پنج ریشتر زلزله مقاومت دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی اکبرپور ظهر پنجشنبه درهمایش مدیریت بحران درصنعت ساختمان اظهارداشت: تنها در تهران 11 هزار کیلومتر شبکه لوله گذاری گاز داریم که اگر زلزله ای با ریشتر بالا رخ دهد،فاجعه است.

وی اظهار داشت: کشور ما آبستن حوادث است و هیچ نقطه ای در کشور نداریم که زلزله رخ ندهد و وضعیتی که ما امروز در مدیریت بحران کشور داریم به این دلیل است که وضع موجود را نشناختیم و باید برای آن وقت بگذاریم.
 
وی درادامه بابیان اینکه نقش مردم درمدیریت بحران بسیارکلیدی است گفت: اما ما در خصوص نقش اساسی مردم در این زمینه کارخاصی انجام نداده ایم و قانون بحران کشور هم که در مجلس هشتم به تصویب رسید و در سال 87 دولت آن را ابلاغ کرد، در نحوه اجرای آن دچار مشکل هستیم.
 
اکبر پور بیان داشت: ما در مرحله اول به این دلیل که فاقد امکانات و زیرساخت ها بودیم نتوانستیم در اجرای این قانون گام های خوبی برداریم، البته این قانون به صورت آزمایشی از سال 87 تا 92 در کشور اجرا شد و ما با پیشنهاد فرهیختگان و اساتید و مدیران مجرب لایحه ای را به مجلس شورای اسلامی در خصوص وزارت شرایط اضطراری ارائه کرده ایم تا بتوانند در شرایط بحران به قانون پاسخگو باشند.
 
جای وزارت شرایط اضطراری در کشور خالی است
 
معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه اظهار داشت: جای خالی وزارت شرایط اضطراری را در کشور می بینیم و ایجاد چنین وزارتخانه ای می تواند به رفع مشکلات موجود بخش مدیریت بحران کشور کمک کند.
 
وی با بیان اینکه یکی از عمده ترین موانع توسعه در کشور ما حوادث طبیعی است گفت: زلزله هایی که در بوشهر و آذربایجان و خراسان جنوبی رخ داد اگر قبل از آن یک صدم این اعتبارات را در بخش پیشگیری هزینه می کردیم در حال حاضر دچار این وضعیت نبودیم.
 
وی بیان داشت: اگر می خواهیم ساختمان های بلند مرتبه بسازیم ابتدا باید به فکر بخش های تخلیه اضطراری و امکانات نجات آن باشیم اما ما هنوز ساختمان هایی می سازیم که حتی در برابر زلزله های کوچک هم آسیب پذیر هستند.