به گزارش خبرنگار مهر، مسير شاهزاده ابوالقاسم تا بندر دير حدود 13 كيلومتر طول دارد که این مسیر باریک، دو طرفه و بدون شانه است. اين مسير زماني كه احداث شده براي ظرفيت 40 سال قبل برنامه ريزي شده بود؛ زماني كه شايد خودروهاي شهرستان دیر به 50 تا هم نميرسيد ولی هماکنون تعداد خودروها چندین برابر شده است.
با توجه به اینکه روستاهای ساحلی، الی شمالی، جنوبی، جبرانی، دمیگز در این مسیر قراردارد و مردم روزانه برای انحام امور خود از این مسیر به شهر دیر مسافرت میکنند، این محور به یکی از نقاط پرترافیک و حادثه خیز تبدیل شده است که هرسال شاهد تلفات جاده ای در آن هستیم.
بروز حوادث تلخ و ناگوار در جاده مرگ
به دلیل نبود اعتبار بزرگراه ساحلی دیر به بوشهر متوقف شده است اما انتظار مردم در کوتاه مدت این است که مسیر دیر تا شاهزاده ابوالقاسم به طول 10کیلومتر دوبانده شود.
در این مسیر کوتاه حوادث ناگواری به وقوع پیوسته که نمونه بارز آن کشته شدن پنج سرنشین دو خودرو در دو ماه گذشته بود که خانوادههایی را عزادار کرد.
با وجود این که بیشترین تردد خودروها از این مسیر به شهر دیر مرکز شهرستان صورت میگیرد، شهرداری دیر با همکاری شرکت متانول کاوه که در محدوده دیر قراردارد، میتوانند اعتباری را به تعریض این مسیر اختصاص دهند و بخشی از نگرانیهای مردم را برطرف کنند.
دوبانده شدن جاده/ وعدهای که هنوز عملیاتی نشده است
فرماندار شهرستان دیر نیز از طرح دوبانده شدن مسیر دیر تا شاهزاده ابوالقاسم خبر داد و بیان داشت: این طرح به طول 10 کیلومتر در دستور کار قرار گرفته است.
علی بحرانی افزود: برای اجرای این پروژه 45 میلیارد ریال برآورد شده است که با تامین اعتبار عملیات اجرایی آن آغاز و بخشی از دغدعههای مردم ساکن در حاشیههای این جاده برطرف خواهد شد.
وی ادامه داد: وزیر راه و شهرسازی در دیدار اخیر خود از استان بوشهر دستور ویژه ای برای از سرگیری پروژه بزرگراه بوشهر- دیر صادر کرده است که امیدواریم هرچه زودتر محقق شود.
بحرانی اضافه کرد: مسیر دیر به سمت بردخون به دلیل حجم ترافیک، واقع شدن پروژه پارس شمالی و عرض کم جاده خطرهای جانی و مالی برای مردم دارد.
این سخنان فرماندار دیر مربوط به یکماه پیش است ولی هنوز اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
ضرورت تسریع در ترمیم و تعریض جاده دیر- شاهزاده ابوالقاسم
نماینده مردم شهرستانهای دیر، کنگان و جم در مجلس شورای اسلامی نیز در این رابطه اظهار داشت: ترمیم و تعریض جاده دیر - شاهزاده ابوالقاسم ضرورت دارد.
حجت الاسلام موسی احمدی اضافه کرد: جاده ساحلی دیر پرتردد و خطرآفرین است و تاکنون این جاده جان خیلی از مردم را گرفته و باید هر چه زودتر فکری به حال این مسیر شود.
وی در ادامه بیان داشت: تاکنون در این خصوص تذکراتی به مسئولان به صورت تلفنی و کتبی داده شده است اما نمیدانیم به چه دلایلی این خواسته به حق مردم شهرستان دیر محقق نمیشود
نماینده مردم دیر، کنگان و جم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: راه و جاده میانی دیر نیز که خیلی از روستاهای این منطقه را پوشش میدهد توسط پیمانکار به حال خود رها شده است و مردم این منطقه نگرانی دارند
وی افزود: همه ما مسئولان وظیفه داریم کار مردم را به موقع انجام دهیم، اگر مسئولان به درستی کار خود را انجام دهند مردم رضایت پیدا میکنند و اگر مسئولی دفاع از حقوق مردم نکند به مردم ظلم کرده است.