کرمانشاه - خبرگزاری مهر: شهرک صنعتی مشاغل مزاحم کرمانشاه از جمله پروژه هایی است که حدود دو سال و نیم پیش با حضور مسئولین استانی کلنگ زنی شده اما با وجود اخباری که از ساماندهی این پروژه توسط مسئولین منتشر شده عملا اقدامی صورت نگرفته و به جمع پروژه های ناتمام کرمانشاه پیوسته است.

به گزارش خبرنگار مهر، چند سالی که پروژه های زیادی در استان کرمانشاه کلید خورده اما تقریبا به دست فراموشی سپرده شده و رشد آنچنانی را نشان نمی دهد و به نظر می رسد مهمترین دلیل این اتفاق نبوده اراده مسئولین در پیگیری این پروژه هاست و در واقع در روند پروژه های کرمانشاه دری بر پاشنه ی پیشرفت نمی چرخد.

شهرک صنعتی مشاغل مزاحم کرمانشاه از جمله پروژه هایی است که حدود دو سال و نیم پیش با حضور مسئولین استانی کلنگ زنی شد، اما با وجود اخباری که از ساماندهی این پروژه توسط مسئولین منتشر شده عملا اقدامی صورت نگرفته و به جمع پروژ های طلسم شده پیوسته و هنوز اتفاقی مبنی بر پیشرفت و افتتاح آن به چشم نمی خورد  و مدام توپ از زمین این به آن پرتاپ می شود.

پروژه شهرک صنعتی مشاغل مزاحم و آلاینده کرمانشاه از آبان سال 89 کلنگ زنی و قرار شد طی مدت 18 ماه به بهره برداری برسد.

وضعیت شغل های آلاینده ای که وجود آنها در سطح شهر مشکلات گوناگونی را به وجود می آورد، قبلا در خبرگزاری مهر مورد بررسی قرار گرفته و بررسی های نشان می داد که  اصنافی که دارای مشاغل مزاحم و آلاینده هستند باید از شهر خارج شوند چرا که این مشاغل چهره ای زشت و نامناسب را در شهر به وجود آورده است.

از دیگر مشکلاتی که مشاغل مزاحم در کرمانشاه به وجود آورده است می توان به مشکلات بهداشتی ناشی از وجود جانوران موذی چون موش در مشاغلی چون نان خشک فروشی و صدای زیادی در مشاغلی چون آلومینیوم کاران اشاره کرد.

از زمانی که خبر احداث این شهرک از سوی مسئولین اعلام شد افرادی که در این اصناف مشغول به کار هستند در انتظار نقل مکان و رفتن به مکان جدید به سر می برند.

بر اساس قانون، ساماندهی مشاغل مزاحم بر عهده شهرداری و ارگان های مرتبط است، اما تاکنون اقدام جدی در این راستا صورت نگرفته است و هم چنان شاهد وجود این مشاغل در سطح شهر و مشکلات ناشی از آن هستیم.

برای مثال استاندار کرمانشاه در تاریخ تیر ماه 1389 در جلسه شورای برنامه ریزی، آغاز پروسه زمانی خروج مشاغل مزاحم از سطح شهر را دو ماه اعلام کرد اما این وعده هم به جایی نرسید و محقق نشد.

در طرح ساماندهی مشاغل مزاحم کرمانشاه قرار بود در مرحله اول حدود 1000 واحد صنفی شامل پروفیل کاران، آلومینیوم سازان و تانکر سازان از سطح شهر خارج شده و در شهرک صنفی ساماندهی شوند.

در مرحله بعدی قرار بود پس از ساماندهی پروفیل کاران، آلومینیوم سازان و تانکرسازان سطح شهر، ضایعات فروشان و تعمیرکاران اتومبیل ساماندهی شوند اما تاکنون اقدامی نشده و وعده ها تنها در حد وعده باقی مانده است.

و بررسی ها و پی گیری های مهر نشان از عدم پیشرفت این پروژه دارد و این مشاغل با گذشت حدود 13 ماه از وعده داده شده مبنی بهر برداری از این شهرک و خروج مشاغل مزاحم از شهر همچنان صدا و تصویر این مشاغل بافت و مردم شهر را می آزاد و چهره نامناسب آن با ورود به فصل تابستان کریه تر از گذشته خواهد شد.

رئیس اتحادیه صنف پروفیل کاران استان کرمانشاه در اینخصوص به  خبرنگار مهر گفت: از زمانیکه برنامه انتقال مشاغل مزاحم به خارج از شهر کرمانشاه مطرح شد اعضای این اتحادیه بسیار خوشحال و آماده هر گونه همکاری بودند اما متاسفانه تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

نصرت الله هدایت افزود: از زمان انتشار اخبار مبنی بر احداث شهرک صنعتی مشاغل مزاحم و آلاینده تنها دو تا سه بلوک در این زمین احداث شد که این بلوک ها نیز از ساخت و سازهای اصولی برخوردار نبوده و طی بازدید کارشناسی از سوی مجمع امور صنفی حکم تخریب این بلوک ها صادر شد.

وی ادامه داد: زمین اختصاصی به این پروژه از سوی شورای شهر اهدا شد و اصنافی که در این شهرک ساکن می شدند باید 50  درصد از قیمت زمین مذکور را پرداخت می کردند اما   در ادامه این روند در چند ماه گذشته طی جلساتی که با استاندار کرمانشاه برگزار شد 50 درصد دیگر نیز به اصناف بخشیده و قرار بر این شد که استاندار وقت(دادوش هاشمی) حدود 1 میلیارد تومان را نیز در جهت ایجاد زیرساخت های لازم در این شهرک اختصاص دهد که متاسفانه در این مورد نیز اقدامی به چشم نمی خورد.

وی در پایان خواستار جدیت مسئولین در این قضیه شد و گفت: وجود این مشاغل به خاطر تولید صدا و.. در سطح شهرهم برای صاحبان این مشاغل و هم مردم  مشکلات زیادی را به وجود آورده است و مسئولین باید هر چه سریعتر به این قضیه رسیدگی کنند. 

رحیمی: مجمع امور صنفی پای کار نمی آید

معاون خدمات شهری شهرداری کرمانشاه در خصوص وضعیت کنونی شهرک مشاغل مزاحم به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه هم اکنون پروژه شهرک صنعتی مشاغل مزاحم متوقف شده است.

امیر رحیمی، علت رکود پروژه را عدم پای کار آمدن مجمع امور صنفی دانست و گفت: زمین این پروژه از سوی شورای شهر و شهرداری برای احداث این شهرک اختصاص یافته و در آخرین جلسات با استاندار سابق ( دادوش هاشمی) مبلغ یک میلیارد تومان نیز از سوی استانداری برای ایجاد زیرساخت های این شهرک تخصیص داده شد اما سایر هزینه های احداث اعم از ساخت و تجهیز این واحدها به عهده مجمع امور صنفی و زیر شاخه های آن یعنی اصناف است.

وی در پایان گفت: در واقع  پس از تخصیص اعتبارات و اهدای زمین  مجمع امور صنفی به عنوان دستگاه اجرایی و متولی  تعیین و قراردادهایی نیز با پیمانکار پروژه منعقد کرده است، اما عملا پیشرفتی در پروژه مشاهده نمی شود.

طیبه قدمی