کرمان - خبرگزاری مهر: مدیرکل دامپزشکی استان کرمان از اجرای طرح لیبل گذاری گوشت در هشت کشتارگاه دام این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بیژن دهقانی با اشاره به نظارت سالیانه بر کشتار 12 میلیون قطعه انواع طیور و 290 هزار راس دام توسط دامپزشکی استان کرمان، ادامه داد: کرمان دارای 230 هزار راس دام سنگین و پنج میلیون و 200 هزار راس دام سبک مستقر در پنج هزارو 600 واحد اپیدمیولوژیک پرورش دام است.

وی افزود: همچنین هزار و 250 واحد مرغداری گوشتی به ظرفیت 20 میلیون قطعه و 33 مرکز پرورش سایر ماکیان شامل کبک بلدرچین و بوقلمون به ظرفیت 200 هزار قطعه در سال همچنین وجود 29 مرکز پرورش شترمرغ با جمعیت سه هزار قطعه از ظرفیت های صنعت پرورش طیور استان کرمان است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به اینکه این اداره کل بر رعایت ضوابط بهداشتی و صدورپروانه بهداشتی دامداری های تحت پوشش نظارت دارد، گفت: طی سال گذشته  پس از بررسی های کارشناسی لازم 100 واحد پرورش انواع طیور و دام  موفق به دریافت و یا تمدید پروانه بهداشتی شدند.

وی ادامه داد: طی همین مدت هفت میلیون و 500 هزار نوبت راس دام سبک و سنگین، 18 هزار نفر شتر و 10 هزار قلاده سگ بر علیه انواع بیماریها واکسینه شدند.

دهقانی افزود: همچنین در سال گذشته 114 میلیون دوز واکسن برای واکسیناسیون 20 میلیون قطعه انواع طیور تحت نظارت دامپزشکی در استان کرمان مصرف شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به به اینکه رسالت دامپزشکی در تامین امنیت غذایی از اولین مرحله پروش دام شروع و تا مرحله عرضه ادامه دارد، گفت: یکی از مراحل حساس در بحث تولید فرآوردهای خام دامی مرحله ذبح و استحصال گوشت است.

وی با اشاره به اینکه ناظران شرعی و بهداشتی در  کشتارگاه های استان کرمان بر ذبح دام و طیور نظارت دارند، بیان داشت: در سال 91 بیش از 12 میلیون قطعه انواع طیور، 290 هزار راس دام و 100 قطعه شترمرغ در کشتارگاههای استان کرمان تحت نظارت شرعی و بهداشتی دامپزشکی این استان ذبح شدند.

دهقانی با بیان اینکه برای کشتار سایر ماکیان باید در صورت وجود ظرفیت تولیدی لازم، کشتارگاه اختصاصی احداث و یا حداقل یک خط کشتار جداگانه در کشتارگاه طیور موجود ایجاد شود، گفت: متاسفانه به دلیل ظرفیت پایین پرورش سایر طیور از جمله کبک، بلدرچین و  بوقلمون، در استان احداث کشتارگاه اختصاصی و یا ایجاد خط جداگانه کشتار سایر طیور در کشتارگاههای موجود صرفه اقتصادی ندارد.

وی با اشاره به  کشتار دو هزار و 480 قطعه بوقلمون در کشتارگاههای طیور استان کرمان افزود: سایر طیور تولیدی تحت نظارت دامپزشکی برای کشتار به استانهای مجاور حمل شدند.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به اینکه مراکز عرضه گلوگاه اصلی جلوگیری از عرضه  گوشت دام و طیور فاقد معیارهای بهداشتی به مردم است، گفت: در این راستا الزاماتی برای ردیابی محل کشتار و سایر مشخصات بهداشتی گوشت مرغ و  سایر ماکیان عرضه شده در مراکز عرضه در نظر گرفته شده است.

وی افزود: از مهمترین الزامات عرضه گوشت مرغ و سایرماکیان، عرضه این محصولات به صورت بسته بندی است.

دهقانی عنوان داشت: در سال گذشته 18 هزار و 968 کیلوگرم گوشت مرغ و سایر ماکیان غیرقابل مصرف از مراکز عرضه جمع آوری و از چرخه مصرف حذف شدند.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره  به اجرای طرح لیبل گذاری گوشت در هشت کشتارگاه دام استان، اظهار داشت: با توجه به نظارتهای مستمر دامپزشکی استان کرمان متخلفین امکان عرضه لاشه حاصل از کشتار دام در خارج از کشتارگاه در مراکز عرضه را به دلیل نبودن مهر و لیبل دامپزشکی بر روی لاشه ها، ندارند به همین دلیل خوشبختانه کشتار خارج از کشتارگاه در استان کرمان بسیار کم و در مناطق دور دست و حاشیه ایی ممکن است به صورت موردی صورت گیرد.

دهقانی در پایان تصریح کرد: با وجود تمام تلاشهای مجموعه دامپزشکی در راستای تامین سلامت و امنیت غذایی به دلیل گستردگی وظایف مجموعه دامپزشکی و متناسب نبودن بودجه های اختصاص یافته به اداره کل دامپزشکی استان کرمان با این وظایف، نیاز به همکاری مردم شریف استان داریم.