یک کارشناس ارشد حمل و نقل و ترافیک با تشبیه استتار پلاک خودرو برای ورود به محدوده طرح ترافیک به دزدی در روز روشن، گفت: رانندگان متخلفی که با ظاهر موجه و با پنهان کردن پلاک خودروی خود به صورت غیر مجاز وارد محدوده طرح ترافیک می‌شوند، مانند آن است که در روز روشن مبادرت به دزدی می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا شهیدزاده ضمن بیان این مطلب گفت: محدوده مرکزی شهر ظرفیت پذیرش تعداد مشخصی خودرو را دارد و ورود هر گونه بار ترافیکی اضافی به این محدوده باعث ایجاد تراکم و بروز مشکلات در تردد خواهد شد.

وی با اشاره به این که نحوه کنترل دسترسی خودروهای غیر مجاز به این محدوده همیشه یکی از چالش‌های پیش روی مدیریت شهری و پلیس راهنمایی و رانندگی بود، اظهار کرد: برای سال‌های متمادی ورود خودروها به محدوده مذکور توسط عوامل انسانی کنترل می‌شد.

شهیدزاده با بیان این که دو سال است با همت مدیریت شهری و متخصصان داخلی سامانه کنترل خودکار محدوده طرح ترافیک ایجاد گردید، تصریح کرد: چشم‌های این سامانه دوربین‌های نظارت تصویری هستند که به کمک نرم‌افزار شماره پلاک خودروهای متخلف را ثبت می‌نمایند.

وی با تاکید بر این که در گذشته رانندگان متخلف سعی می‌کردند دور از چشم ماموران یا در زمان عدم حضور ایشان در مبادی ورودی به محدوده طرح ترافیک وارد شوند، اضافه کرد: حتی برخی از این رانندگان از معابر یک طرفه و در خلاف جهت حرکت مجاز خودروها به این محدوده وارد می‌شدند.

شهیدزاده با اشاره به تجهیز خیابان‌های محدوده طرح ترافیک و حتی خیابان‌های ورود ممنوع به سامانه کننترل خودکار، گفت: پس از این اقدام، ترفند ورود به محدوده در زمان عدم حضور مامور یا ورود از خیابان‌های ورود ممنوع، کاربرد خود را از دست داد.

وی با بیان این که هر روز صبح در مبادی ورود به محدوده طرح ترافیک تعداد زیادی خودرو قابل مشاهده است که رانندگان آن‌ها به انحای مختلف پلاک خودروی خود را پوشانده و وارد این محدوده می‌شوند، افزود: این رانندگان پس از عبور از محدوده قابل رویت توسط دوربین توقف کرده و وضعیت پلاک خودرو را به حالت قبلی بر می‌گردانند.

شهیدزاده با تاکید بر این که رانندگان متخلف برای پوشاندن پلاک خودرو از راهکارهایی همچون انداختن لُنگ و پارچه‌ روی پلاک و بالا زدن درب صندوق عقب گرفته تا حرکت یک نفر از همراهان راننده در پشت خودرو استفاده می‌کنند، اظهار کرد: شاید در ابتدا دیدن این صحنه‌ها خنده‌‌دار به نظر برسد اما با کمی تأمل در می‌یابیم این رفتارها تاسف‌بار است.

وی با اعلام این که وقتی زندگی در شهری چون تهران را برگزیده‌ایم، منطق حکم می‌کند از قوانین و مقررات وضع شده برای ساکنان این شهر نیز تبعیت نماییم، تصریح کرد: در غیر این ‌صورت حق نداریم که از وضعیت پایتخت شِکوه کنیم.

شهیدزاده با ذکر این ضرب‌المثل قدیمی که «دزدی فقط از دیوار مردم بالا رفتن نیست»، اضافه کرد: وقتی هر روز ده‌ها و صدها خودرو در زمان کوتاهی از یک معبر به صورت غیر مجاز وارد محدوده طرح ترافیک می‌‌شوند، وضعمان مشخص است.

وی با اشاره به این که برای رانندگانی که مجوز ورود به محدوده طرح ترافیک را ندارند سخت است از خودروی خود پیاده شده و با وسایل نقلیه دیگر به سوی مقصد مورد نظر حرکت نمایند، گفت: اما نباید فراموش شود که این امر از تبعات زندگی در تهران است و باید آن را قبول کنیم.

شهیدزاده با بیان این که حتی اگر فکر ‌کنیم که ممنوعیت ورود به محدوده طرح ترافیک قانون بدی است که البته با توجه به شرایط ترافیکی تهران ضروری است باز باید از آن تبعیت کنیم، افزود: به قول معروف «قانون بد از بی قانونی بهتر است» .

وی با تاکید بر این که وقتی می‌بینیم افراد زیادی که ظاهر موجهی نیز دارند دزدانه وارد محدوده ترافیک می‌شوند، احساس می‌کنیم در این شهر چقدر دزدی زیاد شده، اعلام کرد: بدتر از آن این است که افراد مذکور کار خلاف خود را در خفا یا در تاریکی شب انجام نداده بلکه در روز روشن و در حضور دیگران به این عمل مبادرت می‌ورزند.

این کارشناس ارشد حمل و نقل و ترافیک در پایان خاطرنشان کرد: اقدام این رانندگان متخلف که با آرامش و به راحتی در حضور دیگران مرتکب این عمل می‌شوند نه تنها یک تخلف آشکار محسوب می‌شود بلکه باعث سلب اعتماد عمومی و احیاناً ترغیب و تشویق سایر افراد به این عمل می‌شود و لذا برخورد جدی و قاطع پلیس با این گروه از رانندگان ضروری است