تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۷

پروژه سیره معصومان در کتب اربعه در پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دنبال می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام ذاکری ضمن بیان این خبر گفت: ما در این پروژه با محوریت کتابهای کافی، تألیف ثقة السلام محمدبن یعقوب کلینی(م329ق)؛ من لایحضرالفقیه، تالیف مرحوم شیخ صدوق(م381ق)؛ تهذیب الحکام و استبصار نوشته مرحوم شیخ طوسی(م460ق) که از مهمترین و ارزشمندترین منابع و مدارک شیعه امامیه بوده و به کتب اربعه معروف گشته اند و همچنین در سایر منابع روایی اولیه به استخراج سیره معصومان پرداخته ایم.

وی در ادامه به اهمیت پروژه خود اشاره کرد و گفت: بررسی جایگاه سیره نزد علمای سلف و بزرگان شیعه، توجه به سبک زندگی معصومان و برخوردشان با مردم و خانواده، بررسی و تحلیل سیره اجتماعی و سیاسی ائمه از لابه لای اخبار مختلف، ریزکاوی سیره آنان برای اسوه گیری و گسترش ارزشهای اسلامی در جامعه از مهمترین جنبه های این پروژه هستند.

عضو هیئت علمی پژوهشکده تاریخ و سیره پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد: معنی سیره، معنی شیعه و سنت، اسوه بودن معصومان، اصل و چگونگی تدوین جوامع اولیه و سیر تدوین حدیث در شیعه تا زمان تالیف کتب اربعه، زندگانی، شرح حال معصومان در کتب اربعه و نهایتا سیره عملی معصومان در جنبه های آموزشی، تربیتی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی، نظامی، اقتصادی و عبادی از مباحثی است که در این پروژه به آن پرداخته می شود.

ذاکری خمی در رابطه با میزان پیشرفت پروژه خود گفت: فیش برداری کتب اربعه به پایان رسیده که این فیش ها در بیش از دو هزار صفحه و بیش از سه هزار عنوان سامان یافته اند. نگارش بخش اول و دوم اثر که درباره کلیات و زندگانی معصومان است به پایان رسیده و به یاری خداوند کار نگارش فصل سوم آن از ماه آینده آغاز می شود.

مدیر پروژه "سیره معصومان در کتب اربعه" متذکر شد: فیش برداری این پروژه از 26جلد کتب اربعه با میانگین هر جلد 550 صفحه شروع و با مراجعه به شرح ها و حاشیه ها مطالب آن به صورت توصیفی- تحلیلی گزارش می شود.

ذاکری خمی در پایان با بیان اینکه کار این پروژه در فصل پایانی سال 90 آغاز شده است، گفت: با توجه به حجم گسترده این تحقیق که حداقل 600صفحه در نظر گرفته شده، امید می رود اوایل سال آینده به پایان برسد.