اصفهان - خبرگزاری مهر: یک کوزه (خمره) سفالی در مسجد امام که دارای قدمت تاریخی چندانی نیز نیست، از مدرسه ناصریه اصفهان (واقع در مسجد امام) به سرقت رفت.

خادم مسجد درباره این سرقت به خبرنگار مهر گفت: زمان وقوع این حادثه در زمان برگزاری نماز جماعت یعنی حوالی ساعت 7:30 الی 9 بوده است.

وی بیان داشت: اشخاصی قصد داشته‌اند این کوزه را از درب پشتی مسجد واقع در کوچه پشت مطبخ خارج کنند که در حین راه این کوزه شکسته است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه اکنون این تکه‌های شکسته شده کوزه نیز جمع‌آوری شده، بیان داشت: کارشناسان میراث فرهنگی هم از تکه‌های شکسته شده آن بازدید داشته‌اند و این کوزه قدمت تاریخی ندارد و اگر قدمت داشت قطعا توسط سازمان میراث فرهنگی دور آن شیشه کشیده می‌شد.

در این خصوص یکی از مرمتگران برجسته آثار تاریخی در گفتگو با خبرنگار مهر قدمت این کوزه را آنچنان بالا ندانست.

بهرام اولیکی در این خصوص بیان داشت: این کوزه زمانی که انبارها در پنج سال پیش نظافت می‌شد از داخل انبار خارج شد و قدمت بالایی ندارد و این کوزه یا خمره هزاران مشابه دیگر نیز دارد و تنها به سبب زیبایی آن در نزدیکی درخت توت گذاشته شد.

 در این خصوص سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اصفهان نیز به مهر گفت: در زمان برگزاری نماز مغرب و عشاء که تمام درب‌های مسجد باز می‌شود دو نفر موتور سوار از فرصت پیش آمده استفاده کرده و اقدام به سرقت این خمره از حیاط پشتی مسجد امام (مدرسه ناصریه) می‌کنند.

سید روح الله سعید العسگری ادامه داد: در لحظه خروج این خمره شکسته می‌شود.

وی بیان داشت: خوشبختانه این افراد شناسایی شده‌اند و شماره پلاک موتور آنها نیز برداشته شده و تحویل نیروی انتظامی‌داده‌ایم تا در سریع‌ترین زمان آنها دستگیر شوند.

سعید العسگری در خصوص قدمت این خمره تاریخی نیز به مهر گفت: قدمت کوزه زیاد نیست و در چند سال پیش صرفا برای زیبایی در درون حیاط قرار داده شده است.

هرچند که قدمت تاریخی کوزه شکسته شده از لحاظ تاریخی آنچنان قابل توجه نیست اما این موضوع جای سوال است که چرا باید نوع حفاظت از مسجد تاریخی امام (مسجد جامع عباسی) به گونه‌ای باشد که به راحتی بتوان یک خمره را از آن بیرون برد.

در این رهگذر نباید حادثه سرقت کوبه طلایی مسجد امام را فراموش کرد، کوبه‌ای که آن نیز به گفته کارشناسان قدمتش به پهلوی باز می‌گشت، لذا انتظار می‌رود تا موضوع حراست از بناهای تاریخی که دارای نوعی مدیریت دو گانه هستند بیش از پیش باشد چرا که این موضوع تا کنون سبب شده است که آثار تاریخی اصفهان آسیبی جدی ببیند.

...............

گزارش: محمد قاسمی