همدان - خبرگزاری مهر: فرودگاه بین المللی همدان که آوازه بین المللی بودن را به دنبال خود یدک می کشد از برقراری پروازهای خارجی محروم است و پروازهای داخلی آن نیز پس از وقفه ای چندماهه، امروز دوباره با انجام پرواز مشهد - همدان از سرگرفته می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اندیشه پرواز به آسمان‌ها و رهایی از زمین از دیرباز در ذهن آدمی وجود داشته است و در افسانه‌های اساطیر یونان و روایات باستانی این آرزوی دیرین بشری به خوبی مشاهده می‌شود و کمتر کسی پیدا می‌شود که اهمیت و ارزش کوتاهی مسافرت هوایی را حتی یک بار تجربه نکرده باشد.

ناگفته پیداست که ضرورت احداث فرودگاه در اجتماع امروز برای خدمات بهینه و سریع به مردم، جزء لاینفک یک اجتماع پیشرفته است و باید تمام امکانات برای مهیا شدن این مهم در منطقه فراهم شود.

توسعه همه جانبه همدان در گرو توسعه زیرساخت های حمل و نقل هوایی است

در همین خصوص نیز بیراه نیست اگر عنوان شود که توسعه همه جانبه همدان در گرو توسعه زیرساخت های حمل و نقل هوایی است.

همدان با دارا بودن بیش از یک میلیون و 800 هزار نفر جمعیت دارای یک فرودگاه در شهر همدان است که بر اساس آخرین اعلام مدیر فرودگاه همدان، روزانه کمتر از تعداد انگشتان یک دست پرواز دارد.

این واقعیت در حالی رخ می دهد که برخی فرودگاه‌های کشور به دنبال برقراری ارتباط مستقیم با پایتخت کشورهای اروپایی هستند اما فرودگاه همدان نیازهای معمول و متداول همدان را هم برآورده نمی‌کند.

پرواضح است که در دنیای امروز فرودگاه به عنوان مهمترین شاهراه ارتباطی شناسایی می‌شود و بیشترین تمایل مسافران به استفاده از هواپیما است.

اما آنچه در این گزارش به آن پرداخته می شود اینکه پروازهاي همدان - مشهد كه آذرماه سال گذشته توسط شركت ثامن پرواز اصفهان در همدان كليد خورد و فروردين‌ماه سال جاري متوقف شد پس از توقف يك ماهه قرار است به همت شركت سياحتي عليصدرمهر دوباره از سر گرفته شود.

نشانه‌هاي شهرهاي با اقتصاد پيشرفته فعال بودن فرودگاه‌هايشان است

از آنجا كه نشانه‌هاي شهرهاي با اقتصاد پيشرفته فعال بودن فرودگاه‌هايشان است، همواره فعال نبودن فرودگاه همدان دغدغه‌ايست كه همگان را نگران مسيرهاي توسعه همدان مي‌كند.

مديرعامل شركت سياحتي عليصدر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از امروز 16 ارديبهشت سال جاري پروازهاي همدان- مشهد و بالعكس روزهاي جمعه و دوشنبه انجام خواهد شد، گفت: دفتر خدمات مسافرتي عليصدر مهر تحت نظارت شركت سياحتي عليصدر قرار است پروازهاي همدان- مشهد را چارتر كند.

حسن اسلاميان گفت: اين پروازها توسط شركت آسمان با هواپيماهاي فوكر 100 با ظرفيت 90 نفر در همدان به انجام خواهد رسيد.

وي همچنين گفت: شركت خدمات مسافرتي عليصدر كه ارائه‌كننده اين پروازهاست در حال حاضر داراي مدير فني بند الف، ب و سيستم قطار رجا است و خواهد توانست با برقراري پروازها نه‌تنها براي اقشار مختلف جامعه شرايط ويژه‌اي را ايجاد كند، بلكه زمينه مراودات متعدد را به بهانه فعال بودن پروازها در همايش‌ها، سمينارها و حتي در راستاي جذب سرمايه‌گذار نيز ايجاد خواهد كرد.

درصورت استقبال مردم پروازهايي از همدان به مقصد استان‌هاي جنوبي برنامه ریزی می شود

مديرعامل شركت سياحتي عليصدر يادآور شد: در آينده نزديك و با توجه به استقبال مردم همدان از پروازهاي همدان- مشهد، اين فرودگاه خواهد توانست پروازهايي از همدان به مقصد استان‌هاي جنوبي را نيز داشته باشد.

وي فعال شدن فرودگاه همدان را بازوي توانمند توسعه گردشگري استان توصيف كرد و يادآور شد: در مدت 17 ماهي كه (از اوايل سال 1389 تا آذرماه سال 1390) پروازهاي داخلي در فرودگاه همدان فعال بود اجراي تورهاي گردشگري در گستره وسيعي از همدان يا به مقصد اين شهر اجرا شد.

وی فعال شدن فرودگاه را نقطه عطفي در بهبود وضعيت گردشگري و جذب سرمایه گذار و پيش‌زمينه‌اي براي احياي زيرساخت‌هاي اقامتي در صنعت هتلداري عنوان كرد و گفت: زماني كه تقاضا در گردشگري افزايش يابد عرضه مطلوب خدمات گردشگري نيز به اوج خود خواهد رسيد و اين توازن بين عرضه و تقاضا مهيا كننده زمينه‌اي براي رشد اشتغال در حوزه گردشگري و تكاپوي اقتصادي در اين زمينه خواهد بود.

باید به سمت برنامه ریزی برای تجاری سازی فرودگاه همدان پیش رفت

در همین خصوص مدیركل گمرك همدان نیز گفت: با توجه به نقش حمل و نقل هوایی در توسعه اقتصادی باید به سمت برنامه ریزی برای تجاری سازی فرودگاه همدان پیش رفت.

محسن جامه بزرگی افزود: نباید به فرودگاه همدان تنها به دید مسافربری و وسیله جابجایی مسافران نگاه كرد بلكه تجاری سازی فرودگاه علاوه بر پیشرفت های اقتصادی استان در تقویت فرودگاه نیز موثر است.

مدیر كل گمرك همدان بیان كرد: تجار و بازگانان و تولید كنندگان می توانند از هواپیما برای كارهای تجاری و به خصوص جابجایی سریع كالاهای خود بهره گیرند.

وی افزود: گمرك به عنوان محور و ركن اصلی صادرات می تواند با روان سازی و تسهیل ترخیص كالا به تولیدكنندگان و صادر كنندگان كالا كه از این فرودگاه استفاده می كنند خدمات بی شماری ارائه دهد.

با این تفاسیر نا گفته پیداست که مسئولان استان همدان باید توسعه فرودگاه را گام اول در توسعه همدان بدانند چراکه وقتی همدان توان درخشش در گردشگری و اقتصاد را دارد باید زمینه ارتباطی مناسبی با سایر شهرها نیز برای آن مهیا شود.