زاهدان - خبرگزاری مهر: سرپرست معاونت امور آب و آبفای وزارت نیرو گفت: اجرای پروژه های مهندسی آب در 27 کشور دنیا به دست متخصصان ایرانی موجب قرار گرفتن ایران در جایگاه نخست این صنعت در دنیا شده است.

علیرضا دایمی ظهر امروز در حاشیه برگزاری هفتمین کنگره ملی مهندسی عمران با محور آب در زاهدان گفت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه احداث و ساخت تاسیسات آب و سد به پیشرفت های چشمگیری دست یافته است و جزو کشور های پیشرو در این راستا است.

معاون وزیر نیرو افزود: اجرای عملیات احداث 110 سد و تاسیسات توسعه منابع آبی در داخل و خارج از کشور نشان از رشد و شکوفایی ایران در این صنعت دارد.

وی با اشاره به ساخت بلندترین سدجهان در کشور ایران گفت: احداث سد بختیاری به عنوان یکی از بلندترین سد های موجود در دنیا و در مرز استان لرستان و خوزستان به افتخارات و توانمندی های مهندسان ایرانی در جهان اضافه خواهد کرد.

دایمی احداث چهارمین تصفیه خانه بزرگ جهان در اطراف تهران  و همچنین ایجاد چاه نیمه ها در سیستان را از جمله پروژه های بزرگ و مهم وزارت نیرو در راستای ارتقای شاخص های بهداشتی و تامین آب مورد نیاز مردم عنوان کرد.

وی با بیان اینکه دو سوم از خاک ایران را اراضی خشک و نیمه خشک تشکیل می دهد ادامه داد: به دلیل پراکندگی رودخانه ها و شرایط اقلیمی خشک حاکم در کشور و از طرفی توزیع نامناسب بارش ها از دیرباز توسعه سازه های آبی از جمله سد ها در دستور کار قرار داشته است.

وی گفت: به طور مثال در برخی از نقاط ایران شاهد بیش از هزار میلیمتر بارندگی هستیم در صورتیکه این رقم در برخی از نقاط جغرافیایی کشور از 50 میلیمتر هم تجاوز نمی کند.

وی قدمت فعالیت در حوزه منابع آبی در کشور را بیش از 5 هزار سال عنوان کرد و گفت: در همین حال حاضر سد هایی در ایران وجود داشته و مورد استفاده قرار می گیرد که قدمتی معادل هزار سال دارند.

معاون وزیر نیرو همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش رشد جمعیت در طی سال های گذشته گفت: تغییر الگوی مصرف آب در میان خانواده ها و عدم مدیریت صحیح و استفاده بهینه از این نعمت الهی چالش بزرگی را پیش روی جامعه مهندسی آب قرار داده است.





 

برچسب‌ها