به گزارش خبرنگار مهر، محمد شکاری صبح پنجشنبه در نشست سالانه كارشناسان و مسئولان برنامه ملي حذف مالاريا كشور که در بندرعباس برگزار شد، گفت: ورود غير مجاز اتباع خارجي(پاكستاني و افغانستاني ) از مرزهاي شرقي استان هرمزگان از چالش هاي برنامه ملي حذف مالاريا است.
شكاري با اشاره به اينكه با اجراي برنامه ملي حذف مالاريا از سال 1389 توفقيات بسيار ارزنده اي در حوزه بهداشتي صورت گرفته است ، گفت : طي سه سال اخير با اجراي برنامه ملي حذف مالاريا و حمايت هاي گلوبال فاند(صندوق جهاني مبارزه با ايدز، سل و مالاريا( كاهش چشمگيري از موارد مثبت مالاريا دراستان هرمزگان شاهد هستيم.
به گفته وی، خوشبختانه با برنامه ريزي و تلاش هاي صورت گرفته در برنامه ملي حذف مالاريا از برنامه (گلوبال فاند) جلوترهستيم.
وي با اشاره به اينكه 85 درصد موارد مثبت مالاريا در استان هرمزگان وارده هستند ، خاطر نشان كرد : با ورود اتباع خارجي مناطق آلوده در استان هرمزگان نيز در حال تغيير است به طوري كه شهر هاي غرب استان نيز در معرض آلودگي قرار دارند.
قائم مقام وزير در استان هرمزگان به نقش موثر تحقيقات كاربردي در برنامه ملي حذف مالاريا اشاره كرد و تصريح كرد:در كنار برنامه هاي حذف مالاريا همچون بيماريابي فعال و كنترل ناقلين تحقيقات كاربردي در موضوعات شناسايي بيولوژيك مالاريا و شناسايي مقاومت دارويي در مناطق مالاريا خيز كشور كمك شاياني به اين برنامه خواهد کرد.