به گزارش خبرنگار مهر ، سيد نعمت الله حقيقي در ستاد اجرايي توسعه بخش معدن استان همدان اظهار داشت: استان همدان به طور ژئو شيمي مورد بررسي قرار گرفته كه از اين نوع بررسي زمين مي توان در بخش كشاورزي نيز استفاده كرد.
معاون برنامه ريزي نظام مهندسي معدن ايران با اشاره به اينكه هشت پهنه معدني در استان شناسايي شده ادامه داد: 97 درصد ذخاير براي استفاده در بخش مصارف ساختماني است و تنها دو درصد از آن در بخش فلزات قرار دارد.
وي با اشاره به اينكه كل معدني كه در هشت پهنه مشخص شده به 861 عدد مي رسد اذعان كرد: تنها هفت در صد از مساحت اين پهنه ها توسط محيط زيست حفاظت مديريت مي شود.
حقیقی بيان داشت: در مناطق اميد بخش به دنبال انديس هاي فلزي هستيم و خوشبختانه در كشور مان شركت هايي قوي در بخش معدن وجود دارند كه در نقاط مختلف دنيا در حال بهره برادري از معادن اند كه مي توانند ما را در كشف معادن مهم ياري كنند.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان نيز در اين نشست گفت: لزوم بهره برداري از معادن در استان بر همه هويدا و روشن است.
قانون بهره برداري از معادن اجرايي نمي شود
محمدرضا همتي با بیان اینکه قانون بهره برداري از معادن اجرايي نمي شود، افزود: نحوه بهره برداري از معادن نيز بايد در پهنه بندي معادن استان معين شود.
وي ادامه داد: پنج هزار و 800 هكتار محدوده سازمان محيط زيست است و اين در حالي است كه در استان 42 هزار ذخيره گاه جنگي داريم.
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان با تاكيد بر اينكه 600 هزار هكتار از مراتع ما درجه يك بوده و امكان بهره برادري معدني در آن شرايط خاصي را مي طلبد، بيان داشت: در طرح هاي توسعه معدن كه توجيه اقتصادي دارند بايد به محيط زيست نيز توجه شود.
وي در پايان گفت: هشت هزار هكتار از مراتع استان همدان در پهنه هاي معدني قرار گرفته است.