«دس دسی باباش می‌یاد»، مجموعه‌ای از بازی‌های کودکانه برای خردسالان است. این کتاب که از سوی نشر نظر منتشر شده را ثمینه باغچه‌بان، گردآوری و فرشید شفیعی تصویر کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، هر کودک و نوجوانی همان‌قدر که نیازمند تعلیم و تربیت است به تفریح و بازی هم احتیاج دارد. کودکان در قالب بازی می‌توانند هنر با هم زیستن را بیاموزند و از بودن کنار هم لذت ببرند؛ بازی‌های سنتی این قابلیت را دارند که سه نسل را کنار یکدیگر بنشانند تا دیگر کمتر پدربزرگ مادربزرگ‌ها، احساس تنهایی کنند.

«دس دسی باباش می‌یاد»، مجموعه‌ای از بازی‌های کودکانه برای خردسالان است. بازی‌هایی که بخشی از فرهنگ ماست و طی سالیان دراز شینه به سینه منتقل شده؛ این بازی‌ها که در زندگی کودکان ایرانی، نقش فراوان داشته، داخل خانه‌ها و حیاط‌های شهر و روستا و در کوچه پس‌کوچه‌های این دیار، کودکان را سرگرم می‌کرده است.

کودکان دیروز، وقتی بزرگ می‌شدند با آموزش بازی‌ها به فرزندان خود، فرهنگی سرشار از زندگی، شادی و نشاط را به آنها منتقل می‌کردند و با این کار بازی‌ها حفظ می‌شد و زنده می‌ماند، اما امروز همه چیز تغییر کرده؛ پدر و مادرها وقت و حوصله قصه گفتن و بازی کردن با بچه‌هایشان را ندارند و مدت‌هاست که دست کودکان خود را به قصد بازی در دست نگرفته‌اند. بچه‌‌ها هم سرگرم تماشای بازی‌های رایانه‌ای و شخصیت‌های جورواجوری شده‌اند که با فرهنگ ما سازگاری ندارد.

«دس دسی باباش می‌یاد» را ثمینه باغچه‌بان، دختر جبار باغچه‌بان گردآوری و فرشید شفیعی تصویر کرده است. بازی‌هایی چون «نون بیار کباب ببر»، «کوزه بیار و آب ببر»، «گل بیار گلاب ببر»، «اتل متل توتوله» و ... با شیوه اجرای بازی‌ها در این کتاب آمده است.

این کتاب را واحد کودک و نوجوان نشر نظر (کتاب خروس) در 5000 نسخه و به قیمت 6000 تومان منتشر کرده است.