سرپرست امور تجسمی ارشاد از اهدای جوایز ارزی به برگزیدگان این دوسالانه بین‌المللی خبر داد ولی گفت به دلیل عدم همکاری بانک مرکزی با این دوسالانه مجبور شده‌اند ارز آزاد بخرند و هزینه دوسالانه سه برابر شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز، یکشنبه بیست و دوم اردیبهشت، نشست خبری دهمین دوسالانه کاریکاتور تهران با حضور سید مسعود شجاعی طباطبایی، مدیر خانه کاریکاتور و دبیر دوسالانه دهم و علی‌اصغر امیرنیا سرپرست امور تجسمی ارشاد در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

در ابتدای این نشست امیرنیا گفت: نهمین دوسالانه کاریکاتور تهران در سال 88 برگزار شد و امسال و بعد از تاخیری دو ساله دهمین دوره این بی‌ینال برگزار خواهد شد. گویا قرار است این دوسالانه همیشه همزمان با انتخابات ریاست جمهوری باشد.

وی در مورد دلایل تاخیر این دوسالانه توضیح داد: به خاطر تقارن با برنامه‌های زیادی که در مرکز امور تجسمی ارشاد برگزار شد موانعی به وجود آمد که باعث شد که این دوسالانه با تاخیر برگزار شود.

وی به اهمیت دوسالانه کاریکاتور تهران در دنیا اشاره و بیان کرد: جایگاه دوسالانه کاریکاتور تهران و هنرمندان ایرانی در دنیا جایگاهی تثبیت شده و مشخص است و این اهمیت تاثیرگذار از بین نخواهد رفت ولو اینکه دوسالانه با یک سال تاخیر برگزار شود.

امیرنیا دیده شدن هنر هنرمندان کاریکاتوریست ایرانی در جامعه را از دیگر دلایل به تاخیر افتادن این برنامه عنوان کرد و گفت: نخواستیم موازی‌کاری شود و این دوسالانه در زمان برگزاری جشنواره تجسمی فجر برپا شود. همزمان با دوسالانه در تهران در یاسوج نیز آثار دوسالانه به نمایش درخواهد آمد و همچنین بعد از مراسم اختتامیه آثار دوسالانه به موزه هنرهای معاصر اهواز خواهند رفت و به مدت یکماه در این مرکز هنری به نمایش درخواهند آمد.

سرپرست امور تجسمی ارشاد در مورد کسری بودجه توضیح داد: بودجه ما هم تابع بودجه کل کشور است. اتفاقا در مورد دوسالانه کاریکاتور ما 20 درصد هم افزایش اعتبار داشتیم. جوایز دوسالانه به صورت دلار است که ما نمی‌توانیم بر نوسانات آن در بازار کنترل داشته باشیم.

وی ادامه داد: قرار بود که دوسالانه ارز دولتی در اختیار داشته باشد ولی بانک مرکزی همراهی نکرد پس مجبوریم که دلار از بازار آزاد تهیه کنیم و این باعث افزایش سه برابری هزینه دوسالانه شده است.

در ادامه شجاعی طباطبایی گفت: 3200 اثر از 89 کشور به دبیرخانه ما رسید که در نهایت 484 اثر از مجموع آثار به بخش مسابقه راه یافت. در دوسالانه دهم بیش از نیمی از آثار از هنرمندان ایرانی است که این امری نویدبخش است. آثار در موسسه صبای فرهنگستان هنر چیدمان شده است و 514 اثر که 144 اثر آن در بخش آزاد به روی دیوار خواهد رفت.

مدیر خانه کاریکاتور تهران در مورد بخش‌های این جشنواره توضیح داد: امسال پنج بخش خواهیم داشت. طراحی کارآکتر: گربه ایرانی، بخش چهره،‌ بخش آزاد، بخش ویژه: خرافه‌پرستی،‌ بخش کمیک استریپ. در این بخش‌ها به ترتیب 77 ، 54، 146، 126 و 64 اثر در این پنج بخش خواهیم داشت.

وی در مورد کشورهایی که بیشترین تعداد اثر از آنها به دبیرخانه رسیده است، گفت: از ترکیه 56 نفر، از برزیل 46 نفر، از اندونزی 43 نفر و از چین 23 نفر برای دوسالانه اثر ارسال کرده‌اند و انتخاب این آثار بر عهده جمال رحمتی، علی جهانشاهی، بهرام عظیمی، بهرام ارجمندنیا و محمدرضا دوست‌محمدی بوده است.

شجاعی طباطبایی در انتها گفت: " ادواردو باتیتستاو" از برزیل و " آنجل بولیگان" از مکزیک قرار بود که به ایران بیایند ولی به خاطر مشکلات مالی فکر نکنم این مهم انجام شود و ما بتوانیم آثار را توسط آنها داوری کنیم.