مدیرکل محیط زیست استان لرستان در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد با اشاره به ورود موج جدید ریزگردهای عربی به لرستان، بیان داشت: در حال حاضر میزان آلودگی هوای استان لرستان حدود چهار برابر حد استاندارد است.
محمد حسین بازگیر میزان استاندارد ذرات معلق در هوا را 150 میکروگرم در مترمکعب عنوان کرد و افزود: این در حالی است که هم اکنون میزان ذرات معلق در هوای این استان به طور متوسط نزدیک به 600 میکروگرم بر مترمکعب است.
وی یادآور شد: در حال حاضر علاوه بر خرم آباد ریزگردهای عربی در آسمان برخی از شهرستانهای استان هم مشاهده می شود.
مدیرکل محیط زیست استان لرستان با اشاره به وضعیت آلودگی هوای لرستان، از شهروندان لرستانی خواست در صورت عدم ضرورت از خروج از منزل و تردد کودکان و سالمندان در این هوای آلوده خودداری کنند.
وی تصریح کرد: امروز دهمین روز آلوده استان در سالجاری است.
بازگیر با بیان اینکه موج جدید آلودگی هوا در استان از روز گذشته آغاز شده استريال ادامه داد: روز یکشنبه هفته جاری میزان ذرات معلق در هوای استان به حدود 350 میکروگرم بر مترمکعب رسید.
مدیرکل محیط زیست استان لرستان یادآور شد: مطابق پیش بینی هواشناسی استان میزان گرد و غبار در ساعات آینده روند افزایشی خواهد داشت و این پدیده تا فردا مهمان آسمان لرستان خواهد بود.
بازگیر افزود: پیک آلودگی هوا طی سالجاری مربوط به بیست و یکم فروردین ماه الجاری با 784 میکروگرم بر مترمکعب آلودگی یعنی 5.2 برابر حد استاندارد بوده است.
وی با بیان اینکه اولین روز آلودگی هوا در لرستان طی سالجاری مربوط به چهارم فروردین ماه با325 میکروگرم بر مترمکعب آلودگی بوده است، افزود: همچنین دومین روز آلوده استان لرستان هفتم فروردین با 241 میکروگرم بر متر مکعب آلودگی بوده است.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان لرستان با بیان اینکه استان لرستان طی سال گذشته شاهد 59 روز آلوده بوده است، بیان داشت: بیشترین میزان آلودگی هوا در سال گذشته در لرستان مربوط به دوم خرداد ماه با دو هزار و 900 میکروگرم بر مترمکعب آلودگی بوده است به طوریکه میزان آلودگی هوا در این روز به 19.5 برابر حد استاندارد رسید.
بنابر این گزارش امروز که هوای استان لرستان دهمین روز آلوده خود را در سال 92 تجربه می کند باید به این نکته اشاره کنیم که یک دهه از تولد پدیده شومی به نام ریزگردها می گذرد ولی به راستی بعد از گذشت یک دهه از زندگی در کنار ذرات ریزی که در مقابل هجوم گسترده آنها هستیم، چه باید کرد.
این در حالیست که اثرات بی شمار گرد و غبار بر روی سلامتی مردم موضوع بسیار مهمی است که در سالهای اخیر هزینه های بسیاری را بر اهالی زاگرس تحمیل کرده است.
ریزگردها در یک دهه اخیر بیش از 20 استان کشور را درگیر خویش کرده اند تا بدین ترتیب سلامتی بیش از میلیونها ایرانی با تبعاتی چون بیماریهای حاد تنفسی، قلبی و عروقی دست به گریبان باشد.