مدیر انتشارات افراز گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، کتاب به یک کالای لوکس تبدیل شده و این جمله کلیشه‌ای که کتاب از سبد خانوار خارج شده، الان رنگ واقعیت به خود گرفته است.

اعظم کیان افراز، مدیر انتشارات افراز در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت فروش کتاب‌هایش در نمایشگاه امسال تهران گفت: ما امسال هم مثل سال‌های قبل با حدود 100 عنوان کتاب چاپ اول و همچنین تعداد زیادی کتاب تجدید چاپی به نمایشگاه رفتیم و با این حال فروش ما تقریباً به اندازه نصف سال قبل بود.

وی افزود: این در حالی بود که ما با برخی برنامه‌ها سعی کردیم بر جذابیت حضورمان در نمایشگاه اضافه کنیم؛ از آن جمله رونمایی از کتاب «سقوط در آینه‌های خویشتن» نوشته اورزولا پریس دختر ماکس فریش نویسنده اتریشی با حضور خود وی و اخذ رایت این کتاب یا رونمایی از کتاب پائولو جوردانو و مبادله رایت آن و یا حضور یک شاعر مطرح مصری و رونمایی از برخی کتاب‌های حوزه تئاتر با حضور چهره‌هایی مانند داریوش ارجمند و عزت‌الله انتظامی در غرفه بود.

کیان افراز همچنین گفت: علیرغم 600 عنوان کتابی که در نمایشگاه عرضه کردیم، فضای غرفه ما 15 متر بود، آن هم در راهروی انتهایی سالن شبستان. در چنین شرایطی ما تنها پذیرای مخاطبان و مشتری‌های ثابت خودمان بودیم و مشتری‌های رهگذر معمولاً نداشتیم.

مدیر انتشارات افراز درباره علت فروش کم کتاب‌هایش در نمایشگاه امسال یادآور شد: دلایل این مسئله زیاد است؛ واقعیت این است که قدرت خرید مردم کم شده و با توجه به افزایش هزینه‌های تولید کتاب، کتاب الان به یک کالای لوکس تبدیل شده و این جمله کلیشه‌ای که کتاب از سبد خانوار خارج شده، الان رنگ واقعیت به خود گرفته است.

وی افزود: علاوه بر این امسال تعداد نهادهای دولتی که معمولاً هر ساله تعدادی کتاب از ما و دیگر ناشران خریداری می‌کردند، کم شده بود و معدود نهادهایی هم که می‌آمدند، اعلام می‌کردند که بودجه خرید کتابشان به شدت کم شده و به مقدار کم کتاب خریداری می‌کردند.

کیان افراز اضافه کرد: البته باید این را هم اذعان کنم که امسال خرید کتاب از سوی مردم حداقل در غرفه ما با دقت خاص صورت می‌گرفت و معلوم بود که خریداران قبلاً اطلاعاتی درباره آثاری که می‌خواهند بخرند، دارند.

به گفته مدیر انتشارات افراز، فهرست 10 کتاب پرفروش این انتشاراتی در نمایشگاه امسال به ترتیب عبارت بوده‌اند از:

1ـ زمانی که یک اثر هنری بودم (اریک‌امانوئل اشمیت/ فرامرز ویسی و آسیه حیدری) 2ـ عکاس‌خانه آدم‌های خوشبخت (داستان‌های کوتاه برگزیده از نویسندگان ترکیه/ سیدمهدی مدیرواقفی) 3ـ آخرین انار دنیا (بختیار علی/ آرش سنجابی) 4ـ عطش مبارزه 3: زاغ مقلد (سوزان کالینز/ شبنم سعادت) 5ـ ده فرزند هرگزنداشته خانم مینگ (اریک‌امانوئل اشمیت/ فهیمه موسوی) 6ـ عطش مبارزه 2: اشتعال (سوزان کالینز/ شبنم سعادت) 7ـ نردبانی در غبار (بختیار علی/ عباس محمودی) 8ـ عطش مبارزه 1 (سوزان کالینز/ شبنم سعادت) 9ـ نظارت دقیق قطارها (بوهومیل هرابال/ عدنان غریفی) 10ـ کله‌پوک‌ها (نیل سایمون/ شهرام زرگر).