محمد مهدی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تحقق برنامه ریشه کنی بی سوادی گفت: برخی افراد هستند که به دلیل معلولیت های جسمی و روانی امکان آموزش آنها براساس استانداردهای تعیین شده سازمان بهزیستی وجود ندارد. از سوی دیگر برخی گروه های هدف سازمان نهضت سوادآموزی ممکن است تا پایان برنامه پنجم از گروه هدف خارج شده و به سن بالای 50 سال برسند.
وی درباره اینکه تا پایان برنامه پنجم قرار بود بی سوادی در کشور ریشه کن شود، افزود: با توجه به مواردی که ذکر شد به صفر رساندن بی سوادی در کشور نمی تواند معنای خاصی داشته باشد. منظور از ریشه کنی بی سوادی، با سواد کردن اکثریت قریب به اتفاق افراد جامعه است.
مهدی زاده ادامه داد: همچنین باید این توضیح را بدهم که اگر بخواهیم با همین روال کاری امروز اقدامات با سواد کردن افراد را طی کنیم، چندان نمی توان به ریشه کنی در دو سال آینده خوشبین بود.
معاون آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی درباره تعداد افرادی که قرار است تا پایان پرنامه پنجم باسواد شوند، گفت: سه میلیون و 456 هزار و 181 نفر باید تا پایان برنامه 5 باسواد شوند. البته باید انگیزه افراد را برای سوادآموزی بالا برد و همچنین سیاست های تشویقی را برای سوادآموزی در نظرگرفت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها با اطلاعیه دادن نمی توان کاری از پیش برد، تصریح کرد: هدف ما این است که تا پایان برنامه پنجم افراد بی سواد که مورد هدف سازمان نهضت سوادآموزی هستند، سواد خواندن، نوشتن و حساب کردن را داشته باشند. همچنین این افراد باید روخوانی قرآن را نیز انجام دهند.