به گزارش خبرنگار مهر، محمد باقر خرمشاد ظهر جمعه در مراسم 280 مین سالروز تولد مختومقلی فراغی در جوار آرامگاهش در آق تقای مراوه تپه افزود: وی شاعر و انسانی است که نیازمند بازشناسی است و مشابه مختومقلی، فردوسی است زیرا در اشعار وی حماسه وجود دارد و فراغی نیز پاسدار ادبیات ترکمن است.
وی با بیان اینکه برخی مختومقلی را به رودکی تشبیه می کنند، اظهار داشت: اشعار فراغی چند بعدی است و اگر بخواهیم به بعاد این اشعار بپردازیم از چند زاویه باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی یادآورد شد: هم اشعار مختومقلی نیاز امروز و عصر کنونی است و در دوره کنونی کمتر حکیم پیدا می شود و براغی به دلیل اشعار عارفانه و عاشقانه، یک حکیم به شمار می رود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: هر کس اشعار مختومقلی فراغی را می شنود به فکر فکر فرو می رود و مختوقلی شاعری پوچ گرا نیست و مناجات عارفانه او را شاعری عارفانه کرده است.
خرمشاد یادآورشد: مختومقلی به دلیل اشعار عارفانه اش به شاعری صوفی نیز یاد می شود و مکتب مختومقلی، تلفیقی از مکتب گرای عاشقانه و عارفانه است و در اشعار وی اخلاق موج می زند.
وی اظهار داشت: زندگی امروزی نیازمند به اخلاق است و از اینرو باید مختومقلی را دوباره مورد بازشناختی قرار دارد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: اشعار مختومقلی جهانی بوده و چون اشعارش برگفته از دین اسلام که کامل است، اخلاق در اشعارش موج می زند.
وی یادآورشد: همچنین اشعار مختومقلی اجتماعی نیز هست و وی شاعری گوشه نشین نبوده و شعارهایش مملو از عدالت، دفاع از مظلوم، آزادی، آگاهی و بصیرت است.
بصیرت نیاز امروز جامعه است
خرمشاد، مسئله بصیرت را نیاز امروز جامعه بیان و عنوان کرد: مختومقلی شاعر عاشق مکتب اسلام و عاشق رسول الله است و به دلیل تسلط به قرآن و دین اسلام، اشعارش دینی نیز به شمار می رود و قرآن را با شعر در زندگی فرزندان کرده است که این از اعجاز مختومقلی است.
وی یادآورشد: پیران برای نصیحت کردن جوانان از شاعار مختومقلی استفاده می کنند و اشعار وی فلسفی نیز است و برهانش در مسیر حق بکار گرفته شده است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به اینکه مختومقلی یک حماسه سرا نیز بوده است، گفت: با توجه به اینکه امسال سال حماسه سیاسی و اقتصادی است، اشعار مختومقلی نشان می دهد که حماسه از آن سالها نیز در کشور رواج داشته است.
مختومقلی قوم ترکمن را به ایران گره زده است
وی گفت: مختومقلی تسلط به تاریخ ایران داشته و قوم ترکمن را به ایران گره زده است و گرچه مختومقلی در 280 سال پیش حماسه را سروده است، امسال در سال حماسه سیاسی و اقتصادی می آییم تا حماسه آفرینی کنیم و مختومقلی نیز همین انتظار را دارد.
مراکز مختومقلی فراغی شناختی فعال شود
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تاکید کرد: اگر قرار است اندیشه مختومقلی را بشناسانیم باید، مراکز مختومقلی فراغی شناختی را فعال کنیم زیرا اشعار وی بسیار عمیق است و باید لایه های مختلف این اشعار شناخته شود.
آرامگاه مختومقلی فراغی در آق تقای از توابع شهرستان مراوه تپه در شرق گلستان واقع شده است.