کلام الله صفری در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: رشته های مهارتی شامل سه گروه رشته های منسوخ شده از جمله آهنگری سنتی، پالان دوزی و دوخت زین با آموزش بسیار محدود، رشته های اشباع شده از جمله حسابداری و رشته های صنعتی و خدماتی پیشرفته است.
وی با بیان اینکه محور توجه توسعه رشته ها باید به سمت گروه سوم باشد، اضافه کرد: اشباع شدن رشته ها به دلیل بی برنامه گی و عدم هدایت آموزشی درست رشته ها در مراکز مختلف آموزشی است.
صفری معتقد است بومی سازی رشته ها تنها به عهده فنی حرفه ای نیست و توجه تمامی دستگاهها را می طلبد.
وی تاکید کرد: در صورتی که شورای آموزشی هر شهرستان نیاز آموزشی آن را رصد کرده و رشته های مورد نیاز را تعیین کند می توان به جذب بومی رشته ها امیدوار بود.
رسالت فنی حرفه ای مهارت آموزی است
صفری اضافه کرد: فنی حرفه ای به دنبال صرف اشتغال زایی نیست و مهارت آموزی منابع انسانی را در اولویت برنامه های خود دارد.
وی متذکر شد: رسالت فنی حرفه ای با شعار "هر ایرانی یک مهارت" رسالت مهارت آموزی است و به همین دلیل این سیاست در اولویت کاری است.
وی اضافه کرد: برخلاف آموزش و پرورش و آموزش عالی که 95 درصد آموزش تئوری دارند، فنی حرفه ای تنها دو درصد آموزش تئوری و 98 درصد آموزش عملی دارد.
وی در خصوص برنامه های آموزش و پرورش برای توسعه رشته های فنی حرفه ای تصریح کرد: صرف تجهیز چند کارگاه به معنی مهارت آموزی و توسعه رشته های فنی حرفه ای نمی تواند باشد.
صفری تاکید کرد: با توجه به اینکه علم مهارت آموزی مراکز فنی حرفه ای مطابق با علم روز است، ادامه داد: با آموزش و پرورش و آموزش عالی قرار دادهایی مبنی بر مهارت آموزی فارغ التحصیلان انعقاد شده است.
مهارت آموزی مورد غفلت واقع شده است
مدیر کل فنی حرفه ای استان با انتقاد از توجه بیش از حد مراکز آموزشی به آموزش تئوری اضافه کرد: این موضوع موجب شده ست به عنوان مثال کارشناس گرافیک دانشگاه مهارت طراحی نداشته باشد.
وی افزود: برای جبران این مهم فارغ التحصیلان دانشگاهی می توانند از دوره های آموزشی فنی حرفه ای برخوردار شوند.
صفری با یادآوری اهمیت گواهینامه مهارت در استخدام افراد، ادامه داد: در صورتی که جذب افراد در مشاغل به این صورت انجام شود بی شک خلاهای مهارتی در حوزه های مختلف رفع خواهد شد.