به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، محمد رضا عارف در دومين همايش بين المللي گمرك و فناوري اطلاعات ، توسعه و تقويت همكاريهاي بين المللي از جمله تجارت را در زمره سياستهاي محوري جمهوري اسلامي ايران ذكر كرد.
وي گفت: گسترش همكاريهاي چند جانبه ومنطقه اي نه تنها در برگيرنده منافع ملي ما خواهد بود بلكه اين همكاري ها در ارتقاي روابط سياسي ، حفظ ثبات و امنيت منطقه و كمك به صلح جهاني موثر بوده و در نتيجه باعث افزايش منافع همه كشورهاي عضو خواهد شد.
عارف با اشاره به تعامل رشد اقتصاد ملي دانايي محور با اقتصاد جهاني افزود: رشد اقتصادي 8 درصدي ، تورم تك رقمي ، نرخ بيكاري تك رقمي از جمله اهداف كمي در اين برنامه مي باشد.
معاون اول رييس جمهوري با توجه ويژه به برنامه چهارم تجارت و رونق روابط اقتصادي بين المللي خاطر نشان كرد: در ماده 33 قانون برنامه چهارم بر نوسازي و روان سازي تجارت ، افزايش سهم كشور در تجارت بين الملل ، توسعه صادرات كالاهاي غيرنفتي و خدمات و تقويت توان رقابتي محصولات در بازارهاي بين المللي تاكيد شده است.
وي با اشاره به بحث توسعه ترانزيت و عبور سريع كالا و خدمات با نرخ رقابتي در برنامه چهارم توسعه ، گفت: بر اساس برنامه چهارم توسعه سهم صادرات غير نفتي از كل صادرات كشور از 1/23 درصد سال 82 به 6/33درصد در پايان سال 88 خواهد رسيد.
وي با اشاره به موقعيت ممتاز ايران در زمينه ترانزيت در منطقه به عنوان يكي از مزيت هاي اصلي كشور، افزود: بهره برداري از طرح مهم راه آهن بافق - مشهد كه تاثير بسزايي در رونق اقتصادي و تجارت منطقه خواهد داشت به همين علت با اولويت ويژه اي پيگيري شده است.
عارف در ادامه در باره گمرك و فن آوري اطلاعات و ارتباطات نيز گفت: گمرك به عنوان پيشاني تجارت يك كشور ، نقطه اتصال جهاني و تجارت ملي محسوب مي شود.
وي نكات پراهميت در زمينه گمرك را اصلاح نگاه سنتي به اين نهاد ذكر كرد و تصريح كرد: گمرك مدرن و متناسب با شرايط حال جهاني بايد پاسخگويي ،دقت ، سرعت عمل و رعايت كليه استاندارد ها ، آماده سازي رويه هاي تجاري ، تسهيل تجاري و امور گردشگري ونيز جمع آوري آمار و اطلاعات به تجارت خارجي را در دستور كارخود قرار دهد.
وي خاطرنشان كرد: در راستاي بحث فن آوري اطلاعات و ارتباطات شوراي عالي اطلاع رساني تشكيل شده است.
وي در پايان تصريح كرد: اميدوارم برگزاري اين همايش زمينه اصلاحات ساختاري و اساسي را در فعاليت گمرك فراهم كند.