کرمانشاه - خبرگزاری مهر: با توجه به اينكه 70 درصد از تصادف‌ها‌يي كه رخ مي‌دهد، بيشتر صدمات از ناحيه‌ سر و گردن است، بنابراین بستن کمربند ايمني موثرترين عامل در جلوگيري از وارد آمدن ضربه به سر و خون‌ريزي‌هاي مغزي و مرگ و مير حاصل از آن است.

به گزارش خبرنگار مهر؛ مدت‌ها از قانون بستن کمربند ایمنی در موقع رانندگی می‌گذرد و همچنان خیلی‌ها به این قانون عمل نمی‌کنند.
سوار خودرو که می‌شوی با کمی دقت متوجه می‌شوی که متاسفانه بسیاری از رانندگان فقط کمربند ایمنی را روی شانه‌ی خویش می‌اندازند و این کار را تنها برای جریمه نشدن انجام می‌دهند.

به نظر می‌رسد فرهنگ بستن کمربند ایمنی باید به‌طور جدی‌تر مورد توجه قرار گیرد، و برای این کار نیاز به فرهنگ‌سازی بنیادی وجود دارد.

آمارها حاکي از آن است که مهم‌ترين علت نبستن کمربند ايمني، آگاهي نداشتن گروه‌هاي مختلف مردم از خطرات مربوط به آن بوده و اگر رانندگان و ديگر سرنشينان خودرو بدانند که مهم‌ترين علت مرگ و مير در تصادفات «خون‌ريزي‌هاي مغزي» است و بستن کمربند ايمني موثرترين عامل در جلوگيري از وارد آمدن ضربه به سر و خون‌ريزي‌هاي مغزي و مرگ و مير حاصل از آن است، بدون شک قانون استفاده از کمربند ايمني را رعايت خواهند کرد.

بايد توجه داشته باشيد که بسياري از صدمات وخيم و مرگبار مغز و نخاع ممکن است ظاهرا با شکستگي استخوان جمجمه همراه نباشند، بلکه ضربه ابتدايي وارده به سر مي‌تواند سبب صدمه به بافت مغزي و با کمي تاخير باعث ورم مغز و خون‌ريزي و درنهايت سبب اختلال هوشياري، اغما و مرگ شود.

در هنگام تصادفات فشار زيادي به ستون فقرات، خصوصا ستون فقرات گردن وارد شده و اگر فردي کمربند ايمني نبندد ممکن است دچار شکستگي مهره‌ها، دررفتگي مفاصل بين مهره‌اي و يا خم شدن بيش از حد گردن به جلو شود.

سرعت زياد و يا برخورد شديد دو اتومبيل به يکديگر گاهي به حدي سبب خم شدن گردن مي‌شود که مي‌تواند موجب شکستگي مهره‌هاي گردن شود، لذا بستن کمربند ايمني با جلوگيري از شکستگي مهره‌هاي گردن از ميزان مرگ و مير مصدومان و ساير اختلالات مربوط به آن خواهد کاست.

بستن کمربند ايمني با جلوگيري از وارد شدن ضربه به سر و ديگر نواحي بدن از صدمات مغزي، پارگي کبد و طحال و پرت شدن سرنشين يا راننده به خارج از اتومبيل و در نتيجه مرگ آنان جلوگيري مي‌کند.

آمار نشان می‌دهد که از هر 100 هزار وسیله نقلیه 340 راننده یا سرنشین زندگی خود را از دست می‌دهند و در کشور سوئ این آمار به 44 نفر رسیده که نشان می‌دهد 8 برابر کمتر از دیگر کشورهاست.

در هنگام تصادف پرت شدن مسافران و راننده به بیرون از وسیله‌ی نقلیه مرگ و میر را 5 برابر افزایش می‌دهد.

دومین علت صدمات شدید و مرگ و میر در تصادفات برخورد سر و بقیه‌ی قسمت‌های بدن با اشیای سخت مانند درها، داشبورد و قسمت‌های دیگر خودرو است و نکته‌ی قابل توجه این است که در چنین شرایطی بستن کمربند ایمنی می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در آمار مرگ و میر داشته باشد.

برخی از رانندگان تصور می‌کنند که بستن کمربند تنها برای راننده لازم و ضروری است در صورتی که هنگام تصادف همه‌ی سرنشینان در معرض آسیب جدی و مرگ و میر هستند.

برای راننده به دلیل وجود فرمان پرتاب شدن به جلو کمتر آسیب وارد می‌کند در صورتی که برای دیگر سرنشینان این پرتاب می‌تواند آسیب‌های جدی به مغز، بینی ، گونه‌ها، صورت و... داشته باشد.

از دیگر مواردی که در هنگام بستن کمربند به آن توجه نمی‌شود، بستن کمربند ایمنی برای کودکان بوده و جالب‌ترین موضوع این است که حوادث مهم‌ترین عامل مرگ و میر کودکان یک تا چهار ساله هستند و درست نیمی از این حوادث را، حوادث رانندگی رقم می‌زند.

متاسفانه بسیاری از والدین حتی صندلی اختصاصی برای کودکان در نظر نمی‌گیرند و آنان را در آغوش می‌گیرند و در این‌صورت گل‌های زندگی‌شان را در معرض خطر قرار می‌دهند.

امیدی: تنها 80 درصد از مردم کرمانشاه کمربند ایمنی می بندند

رئيس پليس راهنمايي و رانندگي استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: کمربند ایمنی یک وسیله محافظتی مناسب جهت جلوگیری از جابجایی ناگهانی سرنشینان خودرو است.

 سرهنگ غلامرضا امیدی افزود: بررسی‌ها نشان داده‌است که استفاده از کمربند ایمنی صدمات جدی و مرگ و میر ناشی از برخورد داخلی با بدنه ماشین و یا پرت شدن به خارج از آن را کاهش می‌دهد، که امروزه در وسایل نقلیه‌، انواع گوناگونی از کمربندهای ایمنی به‌کاربرده می‌شود.

وی در خصوص اينكه مردم كرمانشاه تا چه اندازه از كمربند ايمني در موقع رانندگي استفاده مي‌كنند گفت: تقريبا 80 درصد از مردم كرمانشاه از كمربند ايمني استفاده مي‌كنند.

وی در مورد تاثیر بستن كمربند ايمني در امنيت رانندگان،افزود: با توجه به اينكه 70 درصد از تصادف‌ها‌يي كه رخ مي‌دهد، بيشتر صدمات از ناحيه‌ی سر و گردن است. بستن کمربند ايمني موثرترين عامل در جلوگيري از وارد آمدن ضربه به سر و خون‌ريزي‌هاي مغزي و مرگ و مير حاصل از آن است.

سرهنگ اميدي ادامه داد: در استان كرمانشاه 1 الي 2 درصد افراد تظاهر به اينكه كمربند خود را بسته‌اند مي‌كنند مثلا در مقابل مامور راهور و پاسگاه‌ها و... كمربند خود را بر روي شانه مي‌ا‌ندازند و اين‌طور جلوه مي‌دهد كه كمربند خود را بسته‌است.

اميدي با اشاره به نقش رسانه ها در فرهنگ‌سازي رعايت قوانين راهنمايي و رانندگي، گفت: رسانه‌ها نقش به سزايي در گسترش اطلاع‌رساني‌ها براي مردم هستند و مي‌توانند با برنامه‌هاي گسترده‌ي خود قوانين را براي مردم فرهنگ‌سازي كنند.

وی در خصوص تغيیرات تعداد خودرو‌ها و تعداد افرادي كه جان خود را در تصادفات از دست داده‌اند در سال 91 نسبت به سال 84،  افزود: در سال  84 تعداد خودرو‌هاي ما 4 ميليون بوده است اما 28 هزار نفر جان خود را از دست دادند ولي در سال 91 با اينكه تعداد خودرو‌ها 4 برابر شد و تعداد آنها به  16 ميليون رسيده تعداد كشته‌ها به 19 هزار نفر رسيد، که البته نمی‌توان از نقش کمربند ایمنی غافل بود. 

سرهنگ امیدی گفت: توصيه‌ي ما نه تنها براي بستن كمربند بلكه تمام قوانين راهنمايي و رانندگي شامل آن مي‌شود و بستن کمربند ايمني هم يكي از اين قوانين است، مردم بايد قانون‌مند شوند وبستن كمربند ايمني را فرهنگ‌سازي كنند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان کرمانشاه در پایان افزود: در واقع كمربند‌ايمني ‌يک ضرورت انکارناپذير است، کمربند ایمنی را ببندید چه در جلو نشسته باشید و چه در عقب ماشین، چه در مسافت‌های کوتاه درون شهری، و چه در مسافرت‌های بلند جاده‌ای، استفاده از کمربند ايمني يکي از موثرترين راهکارهاي برقراري ايمني در جاده است.


 

برچسب‌ها