به گزارش خبرنگار مهر، هواپیماهای آموزش خلبانی و خدماتی تبریز شش ماه بود که به دلیل فقدان سوخت زمین گیر شده بودند و کلاس های درس به صورت ناقص برگزار می شد، اکنون پس از حدود شش ماه رکود نسبی، سوخت ایرانی آمده است تا مشکلات مدرسه و دانشجویانش را مرتفع کند.
چشم ها منتظر نتایج آزمایشاتی است که بر روی این سوخت ایرانی انجام می شود تا باز هم کلاس های درس رونق گرفته و پرواز بر کرانه آسمان همچون سابق با شور تمام ادامه یابد.
رئیس و معلم مرکز فنون خلبانی شمالغرب کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام ورود سوخت ایرانی به مدارس خلبانی کشور گفت: سوخت ایرانی امروز وارد مدرسه خلبانی تبریز شد و به مدت یک ساعت مورد آزمایش قرار گرفت.
کاپیتان شهرام حسین زاده تصریح کرد: در بدو ورود این سوخت به مدرسه خلبانی به مدت یک ساعت در دمای 15 درجه مورد آزمایش قرار داده و پرواز انجام دادیم که اولین مرحله آزمایش موفقیت آمیز بود.
وی ادامه می دهد: این سوخت در تبریز و دیگر شعبات مدرسه خلبانی همچون تهران، اصفهان و شیراز هم آزمایش می شود که با انجام دیگر مراحل آزمایش در نهایت برآیند آنها اعلام خواهد شد.
کاپیتان حسین زاده تشریح کرد: اولین آزمایش در مدت زمان 60 دقیقه ای و دمای 15 درجه انجام شد که در مراحل بعدی این سوخت در دماهای بالا و پایین تر و در ساعات طولانی تر مورد آزمایش قرار خواهد گرفت تا مشخص شود آیا این سوخت در پرواز های طولانی و در دماهای متفاوت هم نتیجه می دهد یا نه.
رئیس مرکز فنون خلبانی شمالغرب کشور در تشریح چگونگی این سوخت ایرانی گفت: سوخت مورد استفاده هواپیماهای سبک 100 ال ال است که از کشورهای غربی وارد می شد اما در حال حاضر از شرکت نفت ایران چهار بشکه سوخت با اکسان بالای 100 دریافت کردیم که باید منتظر نتایج آزمایشات روی این سوخت بود.
وی همچنین یادآور شد: قیمت تمام شده سوخت 100 ال ال در حدود سه دلار بود و این درحالیست که سوخت داخلی لیتری شش هزار و 200 تومان می شود که در صورت مثبت بودن نتایج به عنوان بهترین دستاوردهای ملی می توان آنرا برشمرد که در عین خودکفایی تا حد قابل توجهی باعث صرفه جویی در سرمایه کشور می شود.