به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد محمدیان در دانشگاهها صبح امروز در همایش بیداری اسلامی که در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اهمیت انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری گفت: نظام جمهوری اسلامی اهتمام ویژه ای به انتخابات و رای و حضور مردم در این صحنه سرنوشت ساز داشته است.
وی ادامه داد: در سال 58 سال اول استقرار نظام جمهوری اسلامی ما 5 انتخابات سراسری برگزار کردیم، اول رفراندوم اصل نظام، مجلس خبرگان، رفراندوم قانون اساسی، انتخابات مجلس و انتخابات ریاست جمهوری که همه را در یک سال برگزار کردیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ادامه داد: این نشان می دهد نظام اهتمام ویژه ای به حضور مردم دارد و به نظر مردم احترام می گذارد.
حجت الاسلام محمدیان تصریح کرد: در طول 34 ساله گذشته در سخت ترین شرایط نیز یک روز انتخابات به تعویق نیفتاده که این از شاخص های مردمسالاری دینی است.
وی به مشارکت مردم در انتخابات اشاره کرد و گفت: مشارکت مردم در انتخابات نشان می دهد مردم جایگاه انتخابات را متوجه شده اند و این شور سیاسی مردم به اهتمامی بر می گردد که نظام به انتخابات و رای مردم دارد.
وی تصریح کرد: نظام در طول این سی و چهار سال گذشته نشان داده است ظرفیت انواع تفکرات و سلایق را دارد و در تمام این مدت با وجود سلایق و دیدگاههای مختلف و گاهی حتی تعارض هایی که ایجاد شده در مسیر پیشرفت راه خود را ادامه داده و قطار نظام از ریل خود خارج نشده است و این نشان دهنده ظرفیت بالای نظام جمهوری اسلامی است.
محمدیان به اساتید توصیه کرد: با توجه به اینکه نزدیکترین ارتباط را با دانشجویان دارند از این فرصت استفاده کرده و ذهنیت جوانان را از توجه به شخص به توجه به شاخص ها هدایت کنند.
وی ادامه داد: وظیفه دیگر اساتید این است که بین مسائل اجتماعی سیاسی با مسائل علمی صرف تفاوت ایجاد کنند. رعایت انصاف را در تحلیل ها و حفظ ارزش هایی که صورت می گیرد لحاظ کنند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ادامه داد: در مورد جریانات و گروه ها، اشخاص اگر تحلیلی صورت می گیرد این را نهادینه کنیم که انصاف رعایت شود.
وی به اخلاق محوری و اخلاق سیاسی در انتخابات اشاره کرد و گفت: قرار نیست در این انتخابات چیزی از دست بدهیم این بهترین فرصت است که اخلاق را نهادینه کنیم.
محمدیان به بحث کلان نظام اشاره کرد و گفت: باید به سئوالات درست پاسخ دهیم، توانایی نظام را در حل بحران ها نشان دهیم. اگر درست تبیین نکنیم نباید انتظار داشته باشیم که جوانان به زندگی در این نظام افتخار کنند.
وی با بیان اینکه اصل نظام نباید به خاطر انتخابات زیر سئوال رود، گفت: این انتخابات گردنه ای است که باید از آن خوب عبور کنیم.
محمدیان در بخش پایانی صحبت های خود نیز به احراز صلاحیت کاندیدای ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: قانون در یک بخش هایی کلی است و شاخص های روشنی تعریف نکرده و در این محدوده تشخیص افراد را قرار داده اند و در تمام دنیا نیز به همین صورت است که تصمیم گیری نهایی را جمعی انجام می دهند. در نظام جمهوری اسلامی نیز این مسئله بر عهده شورای نگهبان است.
وی ادامه داد: یکی از مباحثی که در احراز صلاحیتها به آن توجه می شود عادل بودن، رجل سیاسی و مذهبی بودن، مدیر و مدبر بودن است. در بحث مدیر و مدبر بودن به این مسئله توجه می شود که شخص توانایی اداره کشور را داشته باشد. مدیر باید توانایی افراد متعارف را داشته باشد توانایی جسمی و فکری داشته باشد و بتواند پا به پای مدیران خود حرکت کند. ممکن است گفته شود کسی قبلا مدیر خوبی بوده ولی این ممکن است در طول زمان افت کند. اینها یک مسئله طبیعی است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ادامه داد: باید توانایی افراد احراز شود. رد صلاحیت معنا ندارد وقتی می گویند رد صلاحیت شده است به معنی رد صلاحیت نیست به این معنی است که آن شخص آن شرایط را نتوانسته احراز کند.
محمدیان ادامه داد: بحث، بحث احراز صلاحیتها است نه رد صلاحیت. شاید شخصی مدیر و مدبر باشد ولی شرایط و آمادگی جسمی را برای کار نداشته باشد.