به گزارش خبرنگار مهر، محمود احمدی نژاد و هوگو چاوز، روسای جمهوری ایران و ونزوئلا 6 سال قبل در عسلویه کلنگ ساخت یک مجتمع پتروشیمی تولیدکننده متانول را به زمین زدند.
بر اساس این توافق تهران – کاراکاس که از آن به عنوان بزرگترین قرارداد در دست اجرای نفتی این کشور به شمار می رود قرار بود در مدت سه سال یک مجتمع تولید متانول با ظرفیت سالانه یک میلیون و 650 هزار تن در سایت دوم منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ساخته شود.
برای اجرای این پروژه پتروشیمیایی، پس از تاسیس شرکت مشترک "ونیران"، شرکت پتروشیمی بینالملل ایران 49 درصد، سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی یک درصد، پکی ون ونزوئلا 49 درصد و شرکت سرمایه گذاری ونزوئلا (آی.پی.اچ.ال) یک درصد سهم این طرح را در اختیار گرفتند.
از سوی دیگر مطابق با برآوردهای انجام گرفته بریا ساخت این مجتمع 1.6 میلیون تنی متانول به حدود 500 میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز داشت که مذاکرات متعددی در تهران و کاراکاس در خصوص نحوه تامین منابع مالی این پروژه پتروشیمیایی انجام شد.
با گذشت 6 سال از آغاز کلنگ زنی این پروژه پتروشیمیایی عسلویه تاکنون هیچگونه پیشرفت اجرایی حاصل نشده است که حتی تاکنون منابع مالی و اعتباری این طرح نفتی تامین نشده است.
آخرین وضعیت ساخت پتروشیمی اران - ونزوئلا
عبدالحسین بیات در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت ساخت مجتمع پتروشیمی ونیران در منطقه ویزه اقتصادی پارس، گفت: در حال حاضر این مجتمع پتروشیمی در مرحله معرفی به فاینانسورهای خارجی به منظور تامین منابع مالی است.
معاون وزیر نفت با اعلام اینکه تاکنون زمین مورد نیاز بریا ساخت این واحد تولید متانول اختصاص یافته است، تصریح کرد: در حال حاضر عملیات آماده سازی و تسطیح زمین و سایت این مجتمع پتروشیمی مشترک آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر 6 ساله شدن امضای قرارداد ساخت این پتروشیمی بین ایران و ونزوئلا تا تیر ماه سالجاری، توضیح داد: تا زمانی که فاینانس و یا منابع مالی برای ساخت و راه اندازی یک طرح پتروشیمی نهایی نشود نمی توان درباره زمان بندی اجرای آن بحث کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه تاکنون قرارداد مشترک برای ساخت این مجتمع متانول بین ایران و ونزوئلا امضا شده استف اظهار داشت: پس از امضای قرارداد به منظور تامین 80 درصد منابع مالی و اعباری این طرح پتروشیمی به بازارهای سرمایه کشور معرفی شده است.
به گفته این عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی در صورت تامین منابع مایل و اعتباری می توان در خصوص زمان بندی 3 تا 4 ساله ساخت و راه اندازی این مجتمع پتروشیمی اظهارنظر کرد.
چینیها فرشته نجات پتروشیمی ایران- ونزوئلا
به گزارش مهر، یکی از مهمترین دلایل در تاخیر 6 ساله ساخت و راه اندازی این مجتمع پتروشیمی وجود بوراکراسی های شدید اداری در دستگاههای دولتی ونزوئلا است به طوری که در 6 سال گذشته تاکنون مذاکرات متعدد و زمانبری درباره مباحث فنی، اقتصادی و سرمایهگذاری برای ساخت این واحد متانول انجام شده است.
از سوی دیگر با توجه به روابط نفتی سطح بالای ایران و ونزوئلا با کشور چین این احتمال وجود دارد که ساخت این مجتمع پتروشیمی از طریق فاینانسورهای چینی انجام شود.
احمد حیدرنیا مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم سال گذشته در گفتگو با مهر با بیان اینکه تاکنون مذاکرات مهندسی برای ساخت یک مجتمع پتروشیمی با طرف ونزوئلایی انجام شده است، تاکید کرده بود: به زودی با توافق نهایی دو طرف ساخت این واحد متانول در عسلویه آغاز می شود.
به گزارش مهر، ایران و ونزوئلا در زمان ریاست جمهوری هوگو چاوز فقید در حوزه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی همکاریهای متعددی همچون ایجاد شرکت نفتکش مشترک، توسعه میادین نفت و گاز دو کشور همچون فاز 12 پارس جنوبی، دوبوکوبی ونزوئلا، ساخت پالایشگاه نفت در سوریه را آغاز کردند که هیچ یک از این توافقها تاکنون اجرایی نشده است.
تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۱
با گذشت 6 سال از آغاز کلنگزنی یک مجتمع یک میلیون و 650 هزار تنی متانول در عسلویه توسط روسای جمهوری ایران و ونزوئلا، هنوز ساخت این مجتمع پتروشیمی به دلیل عدم تامین منابع مالی آغاز نشده است.