گرگان - خبرگزاری مهر: سرپرست معاونت صنایع دستی گلستان عنوان کرد: آمار صادرات صنایع دستی گلستان در سال 91، مبلغ  47 میلیارد و 600 میلیون و 300 هزار ریال بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد کیخا صبح شنبه در جمع مسئولان میراث فرهنگی استان دراین راستا افزود : نظر به اهمیت صنایع دستی درتولید ملی و نقش آن درصادرات غیرنفتی و با توجه به اینکه صادرات محصولات صنایع دستی این استان با درنظر گرفتن بازارهای هدف صورت می گیرد، تخمین میزان صادرات غیرنفتی از این استان و میزان درآمدزایی از این محل از ضروریات است.

وی با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته صادرات غیرنفتی استان به صورت واسطه ای یا چمدانی و از پایانه ها و مرزهای استان های دیگر صورت می گرفته و تاکنون آمار دقیق و مستندی از این صادرات مهم استان دردسترس نبوده ادامه داد: آمار صادرات غیرنفتی گلستان براساس استعلام از هنرمندان و بازرگانان وتعاونی های فعال استان محاسبه شده است.

کیخاهمچنین افزود: براین اساس و با تخمین ها و برآوردهای صورت گرفته، آمار صادرات صنایع دستی این استان یک میلیارد و 904 میلیون و12 هزار دلار برآورد شده است.

وی با اشاره به وجود هنرمندان و صنعتگران توانمند و تنوع محصولات صنایع دستی این استان، تصریح نمود: می توان با برنامه ریزی های منسجم و شناسایی دقیق شاخه های درآمدزایی و همچنین بهره مندی از بارنامه های صادرات محصولات صنایع دستی استان از جمله فرش، گلیم، پلاس، جاجیم و ... به عنوان منبع استناد آمارصادرات استان، میزان صادرات غیرنفتی استان را برآورد کرد.

معاون صنایع دستی گلستان اظهار امیدواری کرد: با اقدامات مناسب و برنامه ریزی های دقیق جهت تخمین میزان صادارت غیرنفتی استان وحمایت های لازم از قشر هنرمند وصنعتگر این استان ، گام های مثبتی جهت توسعه صادرات محصولات غیرنفتی استان گلستان به عمل آید.

 کشف551 قلم شی تاریخی و فرهنگی دراستان گلستان

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی گلستان خبرداد: ازابتدای سال 91 تا کنون، 551 قلم شی تاریخی و فرهنگی دراستان گلستان کشف و 9 باند حفاری غیرمجاز منهدم شده است.

سرهنگ علی اصغر عقیلی با اشاره به اهمیت حفاظت و پاسداری از مواریث تاریخی و باستانی این استان افزود: در این مدت همچنین تعداد 52 نفر از حفاران غیرمجاز درحین حفاری وخرید وفروش اشیای تاریخی وفرهنگی دستگیر شده وتحویل مقامات قضایی شدند.

وی در ادامه عنوان کرد: طبق ماده 566 مکرر به کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب 1375، هرکس نمونه تقلبی آثار فرهنگی، تاریخی اعم از ایرانی و خارجی را به جای اثر اصلی بسازد و یا آن را به قصد عرضه، قاچاق و یافروش، معرفی حمل یا نگهداری یا با آگاهی از تقلبی بودن اثر تاریخی خریداری کند به حبس از نود و یک روز تا شش ماه و جزای نقدی معادل نصف ارزش اثراصلی با اخذ نظر کارشناس  میراث فرهنگی محکوم می شود.

عقیلی درادامه اذعان داشت: مامورین یگان حفاظت میراث فرهنگی گلستان، با سرکشی ها مداوم و پی درپی، ضمن حفاظت از آثار ارزشمند تاریخی و فرهنگی، متخلفین و متجاوزین را شناسایی کرده و در پاسداری هر چه بیشتر از مواریث این استان همت می گمارند.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی گلستان درپایان اظهار امیدواری کرد: با شناسایی و دستگیری سودجویان و قاچاقچیان اشیای تاریخی این استان و ضبط و کشف آثار واشیای بدلی دراین استان، شاهد حفظ مواریث تاریخی غنی و تمدن وفرهنگ اصیل این سرزمین باشیم.