علی رضا کبیری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طرح سنجش نوآموزان از 25 اردیبهشت آغاز شده و به مدت 2 ماه در هر پایگاه ادامه دارد.
وی عنوان کرد: 11 پایگاه سنجش نوآموز در مناطق مختلف استان دایر شده است که یکی از آنها به مناطق سه گانه جعفریه، خلجستان و کهک اختصاص دارد و یکی از این پایگاه ها نیز تخصصی می باشد.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان قم عنوان کرد: سال گذشته 21 هزار و 274 نفر به پایگاه های سنجش نوآموزان مراجعه کردند و امسال پیش بینی میشود 20 هزار دانش آموز مورد آزمایش طرح سنجش قرار گیرند.
دبیر اجرایی طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به اول ابتدایی با اشاره به مراحل سنجش بینایی ابراز داشت: دانش آموزان اول ابتدایی، ابتدا باید به مدرسه مورد نظر خود مراجعه کرده و نسبت به ثبت نام موقت خود اقدام کنند و سپس با در دست داشتن فرم اطلاع تکمیل شده، کارت واکسیناسیون و اصل شناسنامه خود، برابر دستور العمل ارسالی به مدارس، به پایگاهی که از سوی مدیر مدرسه راهنمایی میشود، مراجعه کنند.
وی در این زمینه ادامه داد: عملیات سنجش در این پایگاهها در 2 مرحله مقدماتی و تشخیصی اجرا میشود که در پایگاههای مرحله مقدماتی ارزیابی های بینایی، دید رنگ، شنوایی، گفتار، آمادگی تحصیلی، اختلالات جسمی حرکتی، اندازه گیری توده بدنی قد، معاینات دهان و دندان، اختلالات رفتاری و معاینات پزشک عمومی مورد سنجش قرار می گیرد.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان قم اضافه کرد: در صورتی که نیاز به مراجعه به پایگاه تخصصی نباشد دانش آموز شناسنامه سلامت دریافت کرده و میتواند مراحل بعدی ثبت نام خود را انجام دهد.
وی افزود: در پارهای از مواقع ممکن است نیاز به معاینات تخصصی باشد که در این صورت برای معاینات تخصصی به پایگاه های تخصصی ارجاع داده میشود.
کبیری در پایان از همه خانوادهها خواست تا در اسرع وقت به این پایگاهها برای انجام سنجش فرزندان نوآموز خود مراجعه کنند و از هرگونه استرس و اضطراب فرزندانشان خودداری کنند.
وی خوردن صبحانه، خواب آلود نبودن، بیمار و خسته نبودن بچه ها را از لزومات اولیه قبل از ورود به پایگاه های سنجش عنوان کرد.