ستارگان و بزرگان عالم "پاپ" و "راك" جهان با برگزارى كنسرتهاى "لايو 8" در چندين شهر جهان، جهانيان را به كمك و پشتيبانى از قاره آفريقا فراخواندند و همچنين از رهبران هشت كشور صنعتى جهان خواستند كه در راه مبارزه با فقر در آفريقا، گامهايى جدى بردارند.

به گزارش خبرنگار موسيقي "مهر"، روز دوم جولاي امسال (11 تيرماه)، همزمان در 8 كشور جهان، 8 گروه از گروه هاي برتر موسيقي دنيا، به اجراي كنسرت هاي زنده در قالب نام ( لايو 8) پرداختند و تصميم گرفتند تا براي مقابله با فقر جهاني و به نوعي مخالفت با اهداف سياسي سران گروه 8 (جي 8) به اجراي برنامه هايي خيرخواهانه، در دفاع از محرومين جهان، به خصوص محرومين آفريقايي بپردازند.

بر طبق همين برنامه ريزي، اين 8 گروه، روز شنبه دوم جولاي 2005، 8 كنسرت همزمان، در 8 شهر فيلادلفيا، پاريس، برلين، لندن، كرنوال، رم، مسكو، توكيو و ژوهانسبورگ با شركت مشهورترين چهره‌هاي موسيقي و سينماي جهان با هدف ريشه كن كردن فقر برگزار كردند كه با استقبال مردم رو به رو شد.

علامت اين كنسرت هاي زنجيره اي، نشان هاي سفيدي بود كه تماشاچيان بر دست داشتند. آنها كه ساعت‌ها در هواي آزاد ايستاده بودند تا صداي خودشان را به گوش رهبران سياسي شان برسانند تا بلكه اين رهبران در اجلاس گروه 8 (جي 8) كه از روز چهارشنبه آغاز شد، اين خواسته‌ها را به تصويب برسانند و بتوانند به نوعي با فقرجهاني مبارزه كنند و در اين راه، چه چيزي بهتر از مبارزه به وسيله هنر.

مديران اين كنسرت ها، مي خواستند تا همه جهان را به نوعي بسيج كنند. دراين راستا با حمايت هاي همه جانبه رسانه اي در هر كشور، حداقل كنسرت‌ها را از شبكه‌هاي تلويزيوني نشان دادند. تنها كاري كه هر فرد به عنوان يك نفر از جهان مي‌توانست انجام دهد، امضاي بيانيه از طريق سايت اين سازمان بود.

از سويي برنامه ريزي ها به صورتي انجام شده بود كه مطرح ترين چهره هاي موسيقي به ميدان بيايند تا به نوعي بتوانند در مقابل سران سياسي قد علم كنند و شايد با استفاده از قدرت موسيقايي و جايگاهي كه در بين مردم دارند، خواسته هايشان را به تصويب برسانند و به قدرت هاي سياسي نشان دهند كه مردم بي صبرانه در كشورهاي مختلف دورهم جمع مي شوند تا به مردم محروم دنيا كمك كنند، تا با مصوبه هاي سياسي آنها مقابله كنند.

حضور چهره هايي چون اعضاي گروه "پينك فلويد" كه پس از بيست سال روي صحنه حاضر شدند، توانست جمعيت عظيمي را راهي اين كنسرت هاي خيريه كند.

هنرمنداني كه در اين كنسرت ها شركت كردند، تصميم گرفتند كه تمامي سود اين كنسرت ها را به محرومان هديه كنند،" ديوگيلمور"، يكي از اعضا گروه" پينك فلويد"، در اين خصوص مي گويد: هنرمندان و استوديوهايي كه پس از كنسرت هاي" لايو 8 " افزايش فروش داشته اند، سود خود را به اين جنبش خيرخواهانه اهدا مي كنند.

همچنين شركت هاي مختلف موسيقي طي نامه هايي اعلام كرده اند كه سودشان را به محرومين اهدا خواهند كرد. شركت "يونيورسال ميوزيك" اعلام كرده كه كليه سود حاصل از دانلودهاي ديجيتال اجراي " سرپل مك كارتي" را به "لايو 8" اهدا مي كند.
بزرگترين هدف "لايو 8" افزايش آگاهي نسبت به كشورهاي فقير و فشار آوردن بر رهبران گروه 8 بود، با اين حال هنرمندان از اهداف شخصي شان از سود حاصل از اين كنسرت، استفاده نمي كنند. خصوصا اينكه معتقدند اگر هنرمندان ديگر نيز سود خود را اهدا كنند، شايد شركت هاي ضبط موسيقي نيز موضع مشابهي بگيرند كه اين عالي است.

حضور فردي چون " راجر واترز "  روي صحنه براي بسياري از مخاطبان جدي موسيقي احساس خوبي را متصور كرد كه شايد با حضور كمتر هنرمندي مي شد آن را حس كرد. به گفته برگزار كنندگان "لايو 8" و همچنين رسانه ها، مجموعا پنج و نيم ميليارد انسان در بيش از نيمي از كشورهاي جهان، مجموعه كنسرتهاى اين رويداد تاريخى را از طريق راديو، تلويزيون و اينترنت دنبال كردند.

برگزاركنندگان اين كنسرت ها، پس از مذاكرات فراوان تصميم گرفتند كه علاوه بر برگزاري كنسرت ها در اروپا و آمريكاي شمالي ، در آسيا در كشور ژاپن نيز يكي از اين برنامه ها را به صحنه ببرند تا بتوانند از عنوان جهاني بودند اين كنسرت ها راحت تر دفاع كنند. 
از كارهاي ديگري كه برگزاركنندگان "لايو 8" به آن جامه عمل پوشاندند، مي توان به دعوت موسيقيدانان و جمعي از هنرمندان قاره آفريقا به اين كنسرت ها اشاره كرد. اين اقدام باعث شد تا آفريقايي ها بيش از پيش به اين اقدام هنري و اتفاقات جاري در آن علاقمند شوند.

از سويي اين گونه اقدامات باعث شد تا بسياري فكر كنند كه برگزاري لايو 8 تنها ظاهري خيرخواهانه داشت تا در واقع فكر عامه مردم جهان را از مسير درست جريانات سياسي كه در گروه 8 در حال اتفاق افتادن بود منحرف كند. تا اگر سران سياسي هشت كشور قدرتمند جهان كه به راحتي حقوق محرومين را پايمال مي كردند، كوچكترين كمكي را براي كشورهاي محروم در نظر گرفتند، مردم راضي باشند و خوش باورانه فكر كنند كه  اين اتفاق حتما به خاطر اين كنسرت ها بوده است. اين درحالي است كه سران سياسي گروه 8 تا به حال در تمامي مصوبه ها و جلساتشان نشان داده اند كه كوچكترين ارزشي را براي اين گونه اقدامات قائل نبوده و نيستند.

اين كشورها با صدور مجوز براي كنسرت هاي "لايو 8"، توانستند به راحتي ظاهر آزاد منش و مخالف محدوديت سياسي را براي خود حفظ كرده و اجازه بدهند تا مردم و هنرمندان، همپاي هم، هرچه در دل دارند، بر زبان بياورند، در حالي كه در سوي ديگر، آنها - بدون توجه به اعتراض ها -  به فعاليت ها و رقابت هاي خود در جلسات سياسي " گروه 8 " برسند.

" باب گلدف" يكي از مسئولين اجراي برنامه هاي "لايو 8" در مورد اين اقدام اعتقاد داشت كه كنسرت هاي "لايو 8" ، اقدامي براي افزايش آگاهي جهانيان از وضعيت فقر در آفريقا و وادار كردن دولت مداران به صرف نظر كردن از بدهي هاي مالي اين كشور است. او معتقد است كه جهانيان دست كم براى يك روز در راه حمايت از محرومان آفريقا، چهره اى متحد از خود نشان دادند. ستارگان و بزرگان عالم پاپ و راك جهان با برگزارى كنسرتهاى  لايو 8 در چندين شهر جهان، جهانيان را به كمك و پشتيبانى از قاره آفريقا فراخواندند و همچنين از رهبران هشت كشور صنعتى جهان خواستند كه در راه مبارزه با فقر در آفريقا، گامهايى جدى بردارند.

بزرگترين كنسرت "لايو 8" در فيلادلفيا، در حضور يك ميليون تماشاگر برگزار شد. در شهرهاى لندن و برلين، با حضور 100 هزار نفر، در پاريس يكصد هزار نفر، در رم 80 هزار نفر و در مسكو حدود 70 هزار نفر با حضور خود، اين پروژه تاريخى را مورد حمايت قرار دادند. شهر ژوهانسبورگ در آفريقاى جنوبى، تنها شهرى از قاره سياه بود كه در آن كنسرت "لايو 8"  برگزار شد.

در كنسرت "لايو8"  لندن در هايد پارك اين شهر، معروفترين چهره هاى "پاپ" و "راك" جهان حضور داشتند. "سر پل مك كارتنى" كنسرت لندن را آغاز كرد.  "كارتني" خواننده گروه "بيتلز" بود كه با همراهى گروه مشهور "يوتو"، "لايو 8" لندن را افتتاح كرد. در كنسرت لندن، خوانندگاني  چون "مادونا"، "رابى ويليامز"، "آر اى ام"، و "كولدپلى" حضور يافتند.

در ژوهانسبورگ، نلسون ماندلا، رييس جمهور سابق آفريقاى جنوبى و برنده جايزه صلح نوبل، از رهبران هشت كشور صنعتى جهان خواست كه در راه مبارزه با فقر و محروميت در جهان، انسانها را با دادن وعده هاى توخالى از مسير درست منحرف نكنند.

در كنسرت فيلادلفيا ويل اسميت هنرپيشه و خواننده معروف آمريكايى در آغاز برنامه اش گفت: "در آفريقا هر سه ثانيه يك كودك جان مي دهد و ما از هشت شخصيت پرقدرت سياسى جهان مي خواهيم كه جلوى مرگ اين انسانها را بگيرند".

كنسرت هاي لايو 8 در روز 2 جولاي آغاز و به تمام رسيد و هر كدام از آنها بين 5 تا 10 ساعت به طول انجاميد. تعبيرهاي مختلفي از مجموعه بزرگترين كنسرت هاي تاريخ موسيقي جهان مي توان داشت كه بسياري از اين تعابير در پرده ابهامات سياسي قرار دارند.